Prin haos,apoi,înspre o Nouă Ordine Mondială(„a eticii și binelui comun”)

image
Mario Toso

Publicat în:Semnele timpului(27 oct.2011)

Un document emis de Consiliul Pontifical pentru Justitie si Pace acuză că actuala criză economică europeană a fost generată de „mentalitatea utilitaristă” și pledează pentru o reglementare globală a industriei financiare și a rezervei monetare internaționale, informează Washington Post.

Documentul dat publicității luni propune crearea unei „bănci centrale mondiale”, care să reglementeze „fluxul și sistemul de schimb monetar, în mod asemănător cu băncile centrale naționale”.

Propunerea cuprinde de asemenea un apel pentru o taxă globală pe tranzacții financiare, al cărei profit ar fi direcționat pentru a „sprijini economiile din țările lovite de criză”.

Planul ar duce, în final, la stabilirea unei „autorități politice mondiale”, care ar controla muniția, migrația, securitatea hranei și protecția mediului la nivel internațional.

Această recentă propunere a Vaticanului este în acord cu viziunea prezentată de Papa Ioan al XXII-lea în 1963, și de Papa Benedict al XVI-lea în 2009.

Documentul Vaticanului acuză că „mentalitatea utilitaristă”, care susține că „ceea ce este util pentru individ duce în mod automat la binele comunității” este de vină pentru criza economică actuală. Propunerea sugerează că soluția ar fi în schimb „un spirit de solidaritate care transcende utilitatea personală„.

„Criza a scos în evidenţă comportamente precum egoismul, lăcomia colectivă şi de bunuri la scară mare,” citează din documentul Vaticanului, portalul stiricrestine.ro. „Dacă nu sunt găsite soluţii la diferitele forme de nedreptate, efectele negative care vor urma la nivel politic, economic şi social vor crea un climat de ostilitate tot mai mare şi chiar violenţă, iar în final vor submina fundamentele instituţiilor democratice, chiar şi pe ale celor considerate foarte solide,” se mai arată în același document.

„Existenţa democraţiilor în lumea întreagă nu exclude necesitatea unui guvern mondial, dar ea creează nevoia existenţei instituţiilor supranaţionale„, a afirmat Mario Toso , secretar în cadrul Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, transmite Agerpres.

Această autoritate ar trebui să înceapă cu Naţiunile Unite ca punct de referinţă, dar să devină mai târziu independentă, şi să aibă puterea de a împiedica ţările bogate să exercite „o putere excesivă asupra statelor mici”.

Documentul i-a dezamăgit pe unii catolici progresiști, care sperau ca raportul să poziționeze Vaticanul mai evident de partea protestatarilor din mișcarea Occupy Wall Street(Los Indignadosn.red.)

Nici catolicii susținători ai pieței libere nu au fost mulțumiți de propunere. „Ce face Consiliul să creadă că ‘liderii globali’ vor reuși acolo unde atât de mulți lideri naționali au eșuat”, întreabă Kishore Jaybalan , director al Institutului Acton din Roma, și fost membru al Consiliului. „E păcat că acest document se bazează mai mult pe sentimentalismul unor speranțe politice spre un guvern mondial, decât pe experiența și expertiza reală în ceea ce privește piețele financiare,” a mai spus Jayabalan.

•••••••
Vaticanul și „propriile idei” de reformă economică:

CITITI SI:

10 porunci ale Noii Ordini Mondiale

SINTEZA (Noii Ordini Mondiale) se apropie pas cu pas.
Ahmadinejad cere și el o Nouă Ordine Mondială

Publicat de misucroitor

cercetător independent, amator, politici globale, profeție biblică.

5 gânduri despre „Prin haos,apoi,înspre o Nouă Ordine Mondială(„a eticii și binelui comun”)

  1. Evreii nu se dezmint. Repetă în media ce spunea și evreul talmudic Hitler: nu contează soarta sau binele individului, ci soarta țării. Cu alte cuvinte, ne dau ei subtil de înțeles, miliardele de săraci ai planetei vor fi ținuți în sclavie și teroare în continuare, evident, nu-i așa? (sic), pentru binele societății mondiale de consum în care semiții (arabii și evreii) dețin majoritatea posturilor de conducere în toate domeniile, toate corporațiile economico-industriale și politice, mass-media, toată masa monetară și toate rezervele valutare din care se dau inclusiv salariile Papei și ale tuturor generalilor NATO, inclusiv ale politrucilor noștri români ce se bat cu disperare să obțină favorurile FMI-ului și evreilor din fruntea acestei satanice organizații… Ariel Sharon, prim-ministrul Israelului spunea acum câțiva ani: nu mă interesează cine este președintele țării, ci cine controlează masa monetară… Iar președintele Israelului ne-a spus-o-n față, cu-n o infatuare și lăudăroșenie tipice oamenilor malefici ca Hitler ori Stalin: Israelul a subjugat de facto America, România, Ungaria etc. Iată-l cum se laudă țanțoș:

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.