Ahmadinejad: O nouă ordine mondială, cu voia Domnului

Sursa : Semnele timpului

26 sept 2012

Miercuri, președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a susținut ultimul său discurs în cadrul Adunării Generale a ONU. Liderul a folosit prilejul pentru a cere cu insistență instaurarea unei noi ordini mondiale.
image
Președintele iranian a scandalizat lumea cu discursul rostit anul trecut în cadrul Adunării Generale a ONU, în care, printre altele, a negat Holocaustul și a făcut referiri la teorii conspiraționiste cu privire la atentatele de la 11 septembrie. Diplomații americani și alți câțiva delegați occidentali au părăsit sala în semn de dezacord.

Nici anul acesta, discursul lui Ahmadinejad – ultimul înainte să părăsească scena politică în 2013, după expirarea celor două mandate de președinte – nu a fost ferit de controverse. Într-un interviu acordat în exclusivitate agenției AP, președintele a declarat că este nevoie de o nouă ordine mondială, una care să se distanțeze de dominația americană și umilința provocată de SUA.

„Cu voia Domnului, o nouă ordine se va concretiza și vom înlătura tot ceea ce ne ține la distanță unii de alții,” a spus Ahmadinejad, prin intermediul unui translator. „Cred că sistemul imperiilor a ajuns la capătul drumului. Lumea nu mai poate suporta să vadă un imperiu dându-i porunci,” a adăugat președintele. „În prezent, chiar și copiii de clasa I au înțeles că guvernul Statelor Unite are o politică internațională a hărțuirii,” a mai spus Ahmadinejad.

În discursul său susținut în fața Adunării Generale a ONU, președintele american, Barack Obama a declarat că Statele Unite vor face „ce trebuie făcut” pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară.

„Nu înţelegeţi greşit,” a fost apelul lansat de președinte: „un Iran dotat cu armă nucleară (…) ar reprezenta ameninţări pentru existenţa Israelului, pentru securitatea ţărilor din Golf şi pentru stabilitatea economiei mondiale.”

Obama a explicat că „acesta este motivul pentru care o coaliţie de naţiuni cer socoteli Guvernului iranian. Şi de aceea Statele Unite vor face ce trebuie făcut pentru a împiedica Iranul să obţină arma nucleară.” Potrivit liderului de stat american, „America vrea să rezolve acest dosar prin intermediul diplomaţiei şi noi credem că există încă spaţiul necesar pentru a o face. Dar timpul este limitat.”

Cu o zi înainte de reunirea la ONU, șeful guvernului israelian a anunțat, la rândul său, că va reitera avertizările israeliene împotriva unui Iran nuclear. Beniamin Netanyahu urmează să susțină joi discursul său în fața Adunării Generale. „Voi reaminti comunităţii internaţionale că este imposibil de a tolera ca ţara cea mai periculoasă din lume să se doteze cu arma cea mai periculoasă din lume”, a prevenit Netanyahu, cu o zi înainte de plecarea sa la New York.

Chestiunea nucleară are în centru politica Iranului de îmbogățire a uraniului. Autoritățile de la Teheran susțin că Iranul are un drept legitim de a îmbogăţi substanţe radioactive în scopuri paşnice. Alte state suspectează însă că Republica Islamică se folosește de acoperirea unui program civil pentru a îmbogăți uraniul la nivelul necesar fabricării unei bombe atomice.

Autoritățile iraniene au clarificat, în repetate rânduri, că nu vor renunța la programul nuclear, argumentând că acesta este legitim.

( Comentariu de M.Croitor)

Primele semne,primele amenintări semnificative la adresa dezastruoaselor antiteze contemporane(sionism,capitalism bancar,fanatismul blocului islamic etc.)
Cum istoria  cere documente(monumente etc.) ,iată că există  deja un document de 18 pagini înaintat Consiliului Pontifical pentru Justitie și Pace Este timpul pentru SINTEZĂ(comunul acord) ..?
Love & Peace World. Această Nouă Ordine Mondială va trebui să aibă și o autoritate globală „independentă”,pentru a „scoate lumea din criză”.Și se va vedea de va fi necesar și un al treilea război mondial pentru ca lumea să accepte mai ușor.. „solutia”..

O Nouă Ordine Mondială ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s