Kurth Koch vine în România , va întâlni preș. Traian Băsescu și Patriarhul Daniel,în contextul dialogului ecumenic.

Sursa:e-communio.ro

Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, va veni pentru prima dată în România între 3 și 7 decembrie, anul curent. Koch va vizita orașele București, Blaj, Alba-Iulia și Cluj-Napoca; se va întâlni cu președintele Traian Băsescu, cu secretarul de Stat pentru Culte, precum și cu Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române și Arhiepiscopii Ortodocși de Alba-Iulia și Cluj.

Se va întâlni, de asemenea, cu Mons. Ioan Robu Arhiepiscop de București și președinte al Conferinței Episcopale Române, precum și cu Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Greco-Catolice.

image

”Vizita în România a Cardinalului Kurt Koch onorează Biserica noastră Română Unită și întreaga noastră țară. Este cea dintâi vizită oficială a Eminenței Sale, înscriindu-se în optica de deschidere și de dialog promovată de Sf. Părinte Papa Francisc. Această vizită primește valențe cu atât mai profunde în perspectiva actualului stadiu al dialogului ecumenic, în care Bisericile Răsăritene Unite cu Roma joacă un rol, am putea spune, profetic.
Ne amintim în acest sens de ceea ce sublinia Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea, cu ocazia vizitei apostolice în România (7-9 mai 1999): „Voi, fii ai Bisericii Greco-Catolice, mărturisiţi de trei secole, prin sacrificii uneori ne‐maiauzite, credinţa voastră în unitate”. Nutrim în continuare speranța ca, urmând îndemnurile Sfântului Scaun și ale Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, dialogul cu frații ortodocși să fie bazat pe un autentic spirit de iertare, dar în același timp pe un la fel de autentic respect și pe dreptate, în deplină fidelitate față de jertfa mărturisită până la sânge de înaintașii noștri”, afirmă Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore cu sediul la Blaj.

Cititi mai mult aici.

Publicat de misucroitor

cercetător independent, amator, politici globale, profeție biblică.

Un gând despre „Kurth Koch vine în România , va întâlni preș. Traian Băsescu și Patriarhul Daniel,în contextul dialogului ecumenic.

  1. E lucru bun de milenii, alta e ponderea si greutatea sfatului lor comun pe necazurile si pacatele lumii, incepind cu varsarea de singe pe pamant in Ukraina, in Palestina, unde de politici de mirsave interese, crestinii sint macelariti ca animalele la Abatoare si armele trag singure cu rautate cu mult peste orice lege si datina strabuna. PACEA sta-n ei DREPTATEA DIVINA, nu in interese vremelnice si eminamente naroade.Cumva de vor canstata ca pentru PACE e necesara AUTONOMIA Ukrainei de Sud, sa nu ezite nici un moment si sa tina cont de adevarul lui TARAS din Bulba ca pe pamint nu sint mari greseli dar aceleasi hiper repetate.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.