De ce Dumnezeu l-a creat pe Lucifer ? – Walter Veith 

Publicat de misucroitor

cercetător independent, amator, politici globale, profeție biblică.

6 gânduri despre „De ce Dumnezeu l-a creat pe Lucifer ? – Walter Veith 

 1. Spune Walter Veith (aproximativ), ca și preoții de la noi că, dacă n-ar fi Satana (și armata lui), nu s-ar proba ALEGEREA, adică LIBERUL ARBITRU AL FIECĂRUIA dintre noi, iar oamenii, am fi/ar fi ca niște roboți!

  Oare?

  Păi, să ne întoarcem la căderea ălor doi din Eden: Adam și Eva!
  Se spune că aveau DOAR nevinovăția pruncilor, NU și experiența urcușului, a căderilor spirituale…și că, d-aia au și căzut totuși, în Ispita puterii insuflată de șarpele în care intrase Satana, pentru care căzuse și el….

  Putere dată de Cunoaștere, și asigurată de rodul din Pomul Cunoștinței Binelui și-a Răului care, spun Sf.Părinți că, de fapt, nu avea nimic rău în el, călcarea poruncii de a nu gusta din el (deci ASCULTAREA…) a fost pricina pentru care au fost izgoniți, ca unii din cei ce au călcat singura poruncă dată de Dumnezeu, grăbindu-se, neașteptând vremea maturității lor spirituale, care ar fi adus altfel de rod în lume!

  Ei, au căzut cam din aceeași pricină pentru care a căzut și Satan, cu diferența că nu s-au dus cu gândul până-ntr-acolo încât să dorească să se suie mai presus decât tronul Lui Dumnezeu…dar pe aceeași linie cu El, da!

  Apreciază

 2. Acuma, referitor la prima întrebare pusă preotului: ”De ce îl lasă pe Satana să-și facă de cap cu lumea” mai ales că, de-a lungul timpului, cu fiecare biruință asupra unui om, lui, i se satisface răutatea din el cu fiecare om pe care-l pierde sufletește!
  Iar omul, dacă ajunge la subsol din pricina lui (adică în Iad), s-ar putea să nu se mai izbăvească de-acolo, pe când el, până la A Doua Venire, ”n-are nici pe dracu” cum se spune…adică niciun alt drac sau putere care să-l chinuie, ceea ce mi se pare o nedreptate!

  Și-apoi, am venit cu altă întrebare: Bine, dacă în Iad oamenii sunt chinuiți de diavoli, pe ei, cine îi chinuie? Adică ei, după ce că ispitesc ducând la pierzare nenumărate suflete, negrii și ticăloși cum sunt, chiar șezând veșnic în Iad, îi joacă și-i frig pe oameni ca pe frigărui, în timp ce ei, îți potolesc astfel diabolismul, sadismul din ei, nu? Păi, e corect? Numai zic -drept…

  Același preot, mi-a răspuns scurt: Puterea lui Dumnezeu o să-i chinuie! Cum? N-am aflat…dar am citit apoi, că sunt îngeri ai dreptății Lui Dumnezeu, foarte puternici și aprigi la privit, care vor fi gardienii diavolilor! Așa o fi….

  Apreciază

 3. Am întrebat un preot odată, exact ca-n documentarul de față: De ce l-a lăsat Dumnezeu pe Satana să existe, și să chinuie (el cu cohorta de diavoli din subordinea lui), omenirea?
  Și a doua întrebare: După câte rele a făcut și face…DE CE NU-L NIMICEȘTE?

  Răspunsul m-a năucit: ”Pentru că Dumnezeu NU-ȘI NEAGĂ CREAȚIA și, plin de milă și de iubire, așteaptă ÎNTOARCEREA lui, ca și a fiecăruia dintre noi…”

  Apreciază

 4. Ce blând e omul ăsta!
  Nu văd niciun pic de mândrie la el…

  Într-adevăr, Lucifer (sau Satana) LA ÎNCEPUT, a fost creat ca înger de lumină, cu multe daruri și foarte frumos…DAR, judecata lui a luat-o razna, dincolo de el, printr-o judecată strâmbă asupra ”treburilor”/deciziilor lui Dumnezeu…venindu-i dorința de stăpânire a Universului, nu numai a lumii ( văzute și nevăzute ), de împărțire a darurilor, situându-se chiar deasupra lui Dumnezeu!
  Ce-ndrăzneală nemaipomenită!

  Eu mi-am pus întrebarea: Dacă era atât de împopoțonat cu pietre prețioase, frumos la vedere, heruvim pe deasupra (deci, nu din cetele ”inferioare”), ori nu realiza VALOAREA DARURILOR ce stăteau asupra lui, care ar fi trebuit să-l facă să se desfată bucuros, iradiind din ele și celorlalte făpturi îngerești, ori era conștient de ele, dar CREATURĂ FIIND și NU CREATOR, s-a sălbăticit la minte, crezând că poate să facă lucrurile mai bine decât Cel ce l-a făcut pe el…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: