Papa Francisc critică FMI: „Nicio putere nu are dreptul să priveze oamenii de exerciţiul deplin al suveranităţii lor”

  Papa Francisc a cerut joi, în Bolivia, o nouă ordine economică mondială, denunţând un „nou colonialism” al agenţiilor care impun programe de austeritate, şi a făcut apel ca săracii să aibă parte de locuri de muncă, locuinţe şi pământuri, relatează Reuters, transmite Digi 24.
   El a denunţat goana după bani şi a apreciat că ţările sărace nu ar trebui reduse la furnizori de materii prime şi forţă de muncă ieftină pentru ţările dezvoltate.
   Papa Francisc a făcut aceste afirmaţii în faţa participanţilor la a doua reuniune mondială a mişcărilor populare, la care participă organizaţii ale oamenilor de la marginea societăţii, inclusiv săraci, şomeri şi ţărani care şi-au pierdut pământurile. El a precizat că susţine eforturile lor de a obţine dreptul elementar la pământuri, locuinţe şi muncă.
   Suveranul Pontif a lansat de asemenea un atac care viza aparent organizaţii monetare internaţionale precum FMI şi politicile de ajutor pentru dezvoltare ale unor state dezvoltate.
   „Nicio putere nu are dreptul să priveze oamenii de exerciţiul deplin al suveranităţii lor. De fiecare dată când fac acest lucru, vedem apariţia unor noi forme de colonialism care prejudiciază serios posibilitatea păcii şi justiţiei”, a precizat el.
   „Noul colonialism ia diferite forme. Uneori apare ca influenţa anonimă a mamonului: corporaţii, agenţii de creditare, unele tratate de liber-schimb şi impunerea unor măsuri de austeritate care întotdeauna strâng cureaua muncitorilor şi săracilor”, a afirmat Papa, care săptămâna trecută a cerut autorităţilor europene să păstreze demnitatea umană în centrul dezbaterii privind criza economică din Grecia…
(iulie 2015)
(Mai mult: http://www.flux24.ro/papa-francisc-critica-fmi-nicio-putere-nu-are-dreptul-sa-priveze-oamenii-de-exercitiul-deplin-al-suveranitatii-lor/)
image

Alte surse, ştiri: http://internacional.elpais.com/internacional/2015/07/10/actualidad/1436484652_422140.html

NOTĂ:
Dacă vreti să cititi o carte interesantă cititi „Megalomania ecleziastică”
Voi citi din enciclice şi aşa mai departe.
Potrivit legii canonice , controlul întregii proprietăti a Bisericii-stat Romane apartine papei, împăratul său suprem. Tot ce spun e un citat, totul e sustinut fie de enciclice papale sau alte materiale…Comunismul a confiscat toate proprietătile şi le-a făcut proprietatea statului. 
Capitalismul spune că proprietatea apartine individului şi nimeni nu are dreptul să o ia…Dacă acestea constituie teza şi antiteza, ceea ce se doreşte va fi ceva între ele. 
Papa a condamnat comunismul , dar condamnă şi capitalismul.
Noua Ordine Mondială va fi ceva între ele în numele corectitudinii…
Să privim aceste lucruri…

Gândire economică a Bisericii Catolice. Proprietatea privată. 

Thomas Aquinas nu a scris tratate de economie, dar gândirea lui, bazată pea cea a lui Aristotel, e capitală pentru întelegerea gândirii economice a Bisericii-stat Romane…
Ce a spus Thomas Aquinas ?
Gândirea economică romano-catolică dezvoltată de papi în enciclicele lor 
şi de conciliile Bisericii-stat Romane, a contribuit la: 

1) feudalism şi socialismul de breaslă al Europei în timpul Evului Mediu;
2) fascism în Italia, Spania, Portugalia, Croatia si America Latină în sec. 20
3) nazism în Germania secolului 20 
4) interventionism şi egalitarism în vest, incluzând Statele Unite în sec. 20
5) teologia eliberării în America Latină şi Africa în secolul 20
[0:56:01]

Ce înseamnă asta ?

Thomas Aquinas’ discussion of private property.
p.30
” Posesiunea în comun a tuturor lucrurilor este legea naturală.’
Thomas a scris : ” Posedarea în comun atuturor lucrurilor şi libertatea universală se spune că apartin legii naturale, adică diferentierea posesiunilor şi sclavia nu au fost produse de natură, ci inventate de ratiunea umană pentru beneficiul vietii umane. ”

Ce înseamnă toate astea ?

Inseamnă că proprietatea în comun e pentru binele comun…
O pot detine, însă e pentru binele comun.
(extras conf. Walter Veith „Printi sustenabili si teleportabili”- pe you tube)