Sinedriul din timpurile biblice, repus în circulatie în ISRAEL într-o versiune modernă!

   Un nou Sinedriu evreesc, a reînceput să functioneze în ISRAEL.  Compus din 71 de rabini ortodocşi, este o initiativă ce vrea să fie recunoscută în tară. Consiliul este compus dintr-un preşedinte, un cancelar şi 69 de membri. Deciziile se iau prin majoritate de voturi, consemnează AcontecerCristiano.Net, într-un articol publicat în 13 iulie 2015 (citând página web., a Sinedriului).
   Sinedriul nu are un statut politic, nici juridic, iar pozitia lui nu este permanentă. Deciziile tribunalului au o înaltă semnificatie spirituală pentru iudeii practicanti, afirmând că datoria de a numi judecători, a fost poruncită în Exodul 18:13, şi de aceea actualul Sinedriu face efortul de a restabili o traditie care se regăseşte  în timpurile lui Moise.
    Sinedriul era Tribunalul Suprem al Israelului din vechime. In perioada celui de-al Doilea Templu se adunau în acelaşi Templu din Ierusalim.
Pentru majoritatea, Sinedriul nu are o imagine pozitivă din cauza relatărilor din Noul Testament cu privire la judecarea şi condamnarea lui Isus.
   Sinedriul şi-a încetat existenta în anul 328 d. Hr.. , iar versiunea modernă a acestuia a fost creeată într-un proces care s-a initiat în 2004, dirijată de actualul lider, rabinul Yoel Scwartz.

(Surse: AcontecerCristiano.Nettraducere/adaptare misucroitor- blog)