Papa Ioan Paul al II-lea a fost împuşcat „la comanda Vaticanului!” (-declaratia TV a lui Mehmet Ali Ağca, autorul atentatului).

  (traducere/adaptare: blog- misucroitor)

   „…Acum 29 de ani, cetăteanul turc Mehmet Ali Ağca , a devenit cea mai faimoasă persoană din lume, din cauza unui atentat făptuit în piata Sf. Petru, îndreptat împotriva papei Ioan Paul al II -lea, pe care l-a rănit cu trei împuşcături: în mână, abdomen şi un brat…

   Ağca, autorul direct al faptei, a mărturisit în exclusivitate la televiziunea turcă TRT, că Vaticanul a stat în spatele acestui asasinat în sensul că pro-secretarul de atunci al Statului Vatican, Agostino Casaroli a fost creierul asasinatului:
«la modul definitiv,  statul Vatican a fost în spatele asasinatului papei. Cardinalul Augusto Casaroli, al doilea om de la Vatican a decis asta»,
a spus Ağca în fata camerelor TV.
   Turcul a insistat că sarcina asasinării a venit de la pro- secretarul de atunci al Vaticanului, Casaroli care ar fi dat ordinul de a-l executa, printr-un agent al Vaticanului pe care l-au identificat ca ‘padre Michel’. «Am făcut practici pentru atac împreună cu ‘padre Michel ‘ şi cu un alt agent al Vaticanului, m-am întâlnit de mai multe ori cu el, inclusiv am fost  în piata sf. Petru pentru a planifica atacul».
   Ağca a mai spus public, în  fata camerelor de luat vederi ale televiziunii turce, că „nici CIA nordamericană, nici KGB-ul sovietic şi nicio altă putere a conspirat contra papei de origine poloneză, în ciuda faptului că s-a creeat pista sovietică,… pentru a ajuta la prăbuşirea uniunii sovietice”
   A subliniat deasemenea că în timpul întâlnirii de 22 de minute din închisoarea italiană avută cu papa, acesta nu l-a întrebat nimic cu privire la atentat, pentru că, după spusele lui Ağca, şeful bisericii catolice ştia foarte bine că Vaticanul a fost în spatele acestui fapt… ”
(Acuzatia este una dintre multele facute de Agca de cand a primit iertarea Papei Ioan Paul al II-lea in 1983. La un moment dat a acuzat un grup palestinian, dar apoi a dat vina pe serviciile bulgare)

(Imagenes: Tükiye Radyo Televizyon)

Anunțuri