VOLTAJ şi greşeala pe care au făcut-o ei la Eurovision 2015. Pleonasmul de după finalul piesei.

Un text de Mişu Croitor

A trecut şi Eurovision 2015(sau EuroBabilon…). Piesa băietilor de la Voltaj a fost una reuşită din cele mai multe puncte de vedere. Cântecul este plină de emotie, vibrează printr-un mesaj cald şi oportun(cineastul Sergiu Nicolaescu  mentiona  că o piesă artistică, o poveste,  un film trebuie să impresioneze publicul ,altfel piesa respectiva nu-si atinge scopul, nu are succes, nu este o operă de artă reuşită)
In această ordine de idei, piesa baietilor de la VOLTAJ impresionează. Ba mai mult ! Chiar daca este foarte clară din punctul de vedere mesajului educativ(greşeala pe care unii capi de familie o comit), cântecul vibrează totuşi de iubire caldă şi mister. Cine ar putea sa desluşească universul sufletesc nemărginit al unui copil? Dar şi mai greu…cine ar putea să-l descrie ? Numai  artisti cu suflet, ca băietii de la VOLTAJ puteau să faca asta.

Cineva a reclamat traducerea precară piesei din română în engleză si că ar trebui să raspundă cei ce au facut-o pentru că ar fi fost un fel de sabotaj. Nu ne mai interesează. Conştient sau nu, piesa şi-a atins scopul. Ea a fost PENTRU românii de pretutindeni, dar prezentata la Eurovision ca să o vadă românii din toată lumea, ca un mic cal troian într-o cetate a destrabălării care premiază „bărboase” şi interpreti cu piese care laudă demonii.

Nu ati câştigat Eurovizionul, dar ati câstigat altceva. Nu au au reusit clericii umflati în pene şi nici liderii religiosi ,  ceea  ce ati reusit voi prin aceasta piesa cladă, cu mesaj curat. Ati câştigat inima parintilor români pentru copii. Multimea cea neînsemnată si abandonata de politicieni, de lideri religiosi de tot soiul.. a primit acum o lectie de viata prin intermediul cântecului vostru.Mesajul vostru a fost un balsam pentru rana acestui popor .

Insă!
După interpretare, liderul vocal al trupei VOLTAJ a  încercat, şi el, să predice: „don’t let the child behind”. Mesajul a venit ca nuca pe perete. Să nu mai faceti asta niciodată. Voi nu va pricepeti la tinut cazanii! Piesa a vorbit de la sine. Nu era nevoie sa repeti înca o dată un mesaj pe care l-a înteles toată lumea. Se cheamă pleonasm.
Iar voi sunteti artişti, nu predicatori moralişti !

Vezi şi… http://independent.md/eurovision-2015-iata-de-ce-nu-castigat-rusia-locul-2-e-chiar-mai-valoros-decat-o-victorie/#.VWQK2redLGU

Reclame