DOCUMENT Ministerul Educatiei si Biserica Catolica au semnat un protocol privind predarea Religiei in scoli: Reprezentantii Bisericii Catolice pot participa la inspectii scolare

” Ministerul Educatiei, Biserica Catolica din Romania si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat un protocol cu privire la predarea religiei in scoala. Documentul este similar celui semnat cu Biserica Ortodoxa Romana, anul trecut. Si aici, pentru a te angaja profesor de Religie ai nevoie de “avizul scris al episcopului diecezan”, iar refuzul acordarii avizului necesita doar “o motivare temeinica”. O alta prevedere mentinuta din acordul cu BOR si care a generat numeroase critici anul trecut este urmatoarea: reprezentantii Bisericii Catolice pot sa mearga, ca invitati, in inspectie scolara la religie. 
La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Educatiei ne-a transmis documentul si a precizat ca „mai sunt in pregatire inca patru astfel de parteneriate, respectiv cu Biserica Crestina dupa Evanghelie, Biserica Adventista, Biserica Baptista si Cultul Evanghelic (Biserica Luterana)”
Descarca de aici protocolul integral dintre Ministerul Educatiei si Biserica CatolicaMinisterul Educatiei, Biserica Catolica din Romania si Secretariatul de Stat pentru Culte au semnatluni, 11 mai 2015, la sediul Ministerului , un protocol cu privire la predarea religiei (cultul romano-catolic de limba romana, romano-catolic de limba maghiara si greco-catolic) in scoala si la organizarea invatamantului teologic catolic. Incheierea acestui acord a fost anuntata de Conferinta Episcopilor din Romania, precum si de Ministerul Educatiei. Conferinta Episcopilor din Romania sustine intr-un comunicat citat de Agerpres ca actul „are ca scop actualizarea si completarea Protocolului din 1993, precum si celelalte protocoale in vigoare „. 

Mai mult : http://m.hotnews.ro/stire/20115134

Reclame