Poate Rusia să învingă NATO? Cum se pregătesc SUA pentru prăbuşirea Chinei !

(Sursa: Stiri Extreme)

‘ Capacitățile militare ale Alianței sunt în mod indiscutabil superioare celor de care dispune Rusia și unul din cele mai bune exemple sunt forțele aeriene ale NATO care ar produce un adevărat dezastru pentru armata lui Vladimir Putin. Fără sprijin aerian, trupele rusești nu au nici o șansă de supraviețuire, indiferent ce acțiune de tip blitzkrieg ar întreprinde pe un teritoriu NATO. Mai mult chiar, Tom Nichols susține că și comandanții ruși știu acest lucru iar posibilitatea de neutralizare a capacităților aeriene ale NATO nu vor fi la fel de ușor precum aruncarea în aer a unui avion de linie.

În cele din urmă, Rusia mai are un dezavantaj major: lipsa experienței. Conflictele din Orientul Mijlociu și Asia în care au fost implicate forțele ATO în ultimii 15 ani au lăsat în urmă și răni, dar și o armată care știe ce înseamnă să lupți în mod real. De cealaltă parte, armata rusă are o experiență de front care se reduce la veteranii celeui De-al Doilea Război Mondial și războiul din Afganistan, plus experiența aruncării în aer a apartamentelor din Cecenia sau împușcarea militarilor neantrenați din Ucraina.

În opinia analistului american, Statele Unite și NATO au trei pași pe care trebuie să îi urmeze imediat. În primul rând, forțele NATO și ale Statelor Unite ar trebui să ocupe poziții strategice în apropierea Ucrainei pentru că dacă Vladimir Putin ar vrea să testeze capacitățile militare ale Occidentului atunci ar trebui să se confrunte chiar cu forțele americane. Al doilea pas ar fi oferirea de armament defensiv Ucrainei pentru că momentan invazia rusă nu a întâmpinat nici o problemă militară reală și Vladimir Putin ar trebui să vadă că în continuare lucrurile nu vor sta chiar așa simplu. A treia propunere a lui Tom Nichols este punerea unui punct la discuțiile sterile din jurul așteptărilor strategice. ”Trebuie să spunem clar, așa cum am spus acum 50 de ani, că pacea în Europa este vitală pentru Statele Unite. Securitatea noastră este legată direct de securitatea Europei și acest lucru nu se negociază în nici o capitală europeană”. ‘(vezi mai mult AICI)

http://www.stiri-extreme.ro/?p=2164