Republică Prezidentială cu puterea în mâinile lui Iohannis şi un proiect economic propus de Sorin Ovidiu Vântu. Republica Rezidentială.

Sorin Ovidiu Vântu a ieşit din nou  cu mesaj video pe pagina personală de fbs. După opinia lui, felul cum lucrează Iohannis denotă un tip  tăcut, discret şi capabil, iar pe acest motiv i s-ar putea înmâna un proiect economic şi puterea pe şase ani pentru că ar putea face ceva.

image

(Sorin Ovidiu Vîntu)
     „Eu  mi-am propus două mari proiecte nationale.
Un proiect s-a numit Republica Prezidentială şi anume să dăm putere unui singur om pe timp de şase ani de zile… să aibe timp să-şi impună un proiect economic…
Al doilea proiect era proiectul cu un Proiect Economic, şi anume construirea a 150 000 de locuinte gata mobilate şi date cu chirie modică între 5 şi 15 euro pe lună, celor care au nevoie de aşa ceva.
Am ataşat proiectul economic,  toată calculatia necesară ca pentru proşti. Să înteleagă orice functionar al statului cum se face, de unde sunt banii şi cum se recuperează aceşti bani.
        V-am arătat că sursa tuturor relelor este legea de finantare a partidelor, banii negri care intră în campanie. Se pare că am reuşit măcar o primă parte, şi anume, a început serios să se întrebe întreaga lume, clasă politică, organe de anchetă de finantarea partidelor. Acum s-au dus către PDL. Motivul este simplu. Trebuie îndepărtat de acolo Blaga şi liderii PDL-işti pentru a rămâne doar PNL. O fi bine o fi rău nu mă interesează. Dar asta arată un mod de actiune extrem de sofisticat, subtil şi tăcut al d-lui Iohannis.
Spre deosebire de palavragiul de Băsescu, Iohannis lucrează în linişte,…
inteligent, discret şi îşi curătă partidul, …o fi bine o fi rău ?… vom vedea.
Ce m-a făcut să trag această concluzie ? Faptul că nimeni nu verifică, finantările din campaniile electorale pentru preşedintia României de anul trecut. Nimeni nu-l verifică pe Ponta şi de unde are Ponta bani. Evident, toti ştim de unde are bani. Sunt bani furati tot de  la stat, prin intermediul tovarăşului Ghită, şi probabil şi altii. Dar nimeni nu se îndreaptă, nu focalizează pe campania prezidentială. Dacă ar focaliza pe campania lui Ponta şi banii din campania lui Ponta ar trebui să focalizeze şi pe banii din campania lui Iohannis. Atunci ne limităm doar la PDL. Paranteza pe care o fac vis-a-vis de Iohannis, arată o dată în plus că dacă am da acestui om, puterea şase ani de zile, acesta ar fi capabil, tăcut şi la fel de discret, să pună în aplicare un proiect economic. Incercati să militati şi voi pentru cele două proiecte: pentru
Republica Prezidentială şi Republica Rezidentială. …”

(Comentariul meu)
Iohannis ar avea un sprijin deosebit şi din partea evanghelicilor români din partea cărora se bucură de o mare  simpatie şi sustinere, lucru care s-a văzut şi la prezidentiale. Capacitatea de mobilizare a evanghelicilor români  este renumită.
Cu referire la proiectele economice propuse de SOV, ne putem gândi că el a fost implicat şi în chestiunea FNI, remarcându-se ca „operator pe piata financiară românească” . Cum a operat? El singur a şi spus: „noi suntem şmecherii, voi proştii”.  Dar noi putem lua în serios propunerea de a da puterea lui Iohannis, un luteran a cărui etică protestantă(cerută şi implementată sub observarea evanghelicilor, şi a tuturor creştinilor)  ar prinde bine României. Iar pentru ce a furat SOV, justitia să rezolve şi să facă dreptate.
” Copacul se cunoaşte după umbră iar OMUL după fapte.
Pe Vântu l-aş convinge să accepte munca forţată în funcţia de MINISTRU DE INTERNE. Vă asigur că pentru reducerea la jumătate a pedepsei acest interlop va curăţa ROMÂNIA de politicenii hoţi.
Nu vă miraţi, o perioadă a condus din umbră acest minister, jurnaliştii abia aşteaptă cu detalii picante. :D” (comentariu Dem din România)

Anunțuri