Alex Campos şi Vaticanul. Lumina tinută sub obroc.

         Cunoscutul artist şi lider de  închinare evanghelic pe nume  Alex Campos a fost recent la Vatican unde a sustinut un concert împreună cu un alt artist catolic, anuntă AcontecerCristiano.Net. Cu acest prilej, Alex Campos l-a salutat şi pe papa Francisc în timp ce era împreună cu grupul de cântăreti catolici care interpretau un cântec de bun venit atunci când suveranul pontif şi-a făcut intrarea în auditoriul Pablo VI …(vezi AICI).

După mai multe polemici, datorate  prezentei lui  în inima catolicismului, Alex Campos a declarat că prima dată s-a gândit să nu onoreze invitatia pentru a nu cauza controverse şi necazuri dar, mai apoi, consultându-se cu prieteni cu alti lideri şi cu păstorul său, aceştia i-ar fi răspuns cu o întrebare: „ce ar fi făcut Isus ?”,  ar fi spus „da”.

O apropiere a liderilor de închinare sud-americani de Vatican.

image
(Alex Campos şi Jesus Adriano Romero; foto: AcontecerCristiano.Net)

Un alt artist evanghelic , Jesus Adriano Romero şi-a exprimat şi el sprijinul moral şi spiritual pentru Alex Campos felicitându-l că nu a ales calea cea uşoară, de a tine lumina sub obroc… (vezi AICI).

(In trecut, Jesus Adriano Romero şi-a prezentat în unele interviuri ideile şi intentia de a introduce o atmosferă bizantină cu imnuri gregoriene şi lumânări  ca decor, în concertele sale de laudă şi închinare.)

Comentariul meu:
          Evident, Mântuitorul a intrat şi în casele fariseilor, răspunzând invitatiilor primite, dar în acelaşi timp le-a spus şi adevărul în fată când a fost nevoie; în timp ce toti aceşti lideri evanghelici vorbesc doar elogiativ pe tot acest subiect al relatiei lor cu papii evitând astfel să fie mesageri ai Adevărului într-o lume coruptă. Poate că se tem că un mesaj mai direct l-ar supăra pe liderul catolic, deşi nu ar trebui, pentru că media îl prezintă drept un papă umil şi smerit şi care „strânge Cuvântul la piept”(Luis Palau). Ori  media nu are dreptate, ori evanghelicii sunt prea grijulii în a nu încalca regulile unui  dialog ecumenic impus strategic de Vatican. Insă genul acesta de dialog ecumenic  are  rolul nu de a promova, ci de a dilua  Adevărul şi de a tine  lumina sub obroc ( Adevărul tinut „la respect” pentru a nu deranja pe papi).

Unii lideri evanghelici sud-americani mai importanti au avut ocazia să îl cunoască încă mai dinainte pe actualul lider de la Vatican(vezi şi declaratia lui Luis Palau). Jorge Bergoglio se întâlnea cu ei încă de prin 2006 la acele întruniri ecumenice, întesate cu iezuiti, gen Luna Park. Au existat multe discutii şi opozitii, mai ales când Marcos Witt a declarat: „eu vreau să investighez acest drum nou ”
Practic, întrunirile de atunci se repetă acum la Vatican(şi vor continua cum şi unde ?). Astfel, o parte a lumii evanghelice carismatice fuzionează cu lumea catolică în megatotul pentru Unitatea Mondială în care papii sunt mereu lăudati, propuşi să protagonizeze lideratul peste toate religiile lumii; o lume aflată în derivă şi căreia i se pregătesc treziri spirituale „carismatice”, de „reînoire spirituală” în acest context dramatic al schimbărilor sociale globale. Lumea protestantă aflată în neveghere şi declin spiritual, se întoarce pas cu pas cu pas înapoi la Roma onorând papalitatea. Muzica îşi va avea rolul ei important în acest context al vremurilor de pe urmă în care putem vedea cum lupta se dă din ce în ce mai mult pe câmpul mintii, scopul final al acestei bătălii fiind închinarea.

„…Şi tot pămîntul se mira după fiară.”
(Ap. 13:3)