Previziuni neîndeplinite ?

Ierusalimul nu va fi reconstruit niciodata?

Ellen G. White scria, in anul 1851, faptul ca „vechiul Ierusalim nu va mai fi reconstruit niciodata”. [1] Prin sine aceasta afirmatie pare de nesustinut. Insa atunci cand revedem afirmatia, descoperim ca doamna White arata unor grupuri adventiste mai mari faptul ca, atat fixarea de date [2] cat si notiunea „mileniul ce vine”[3] asa cum era ea vehiculata, erau incompatibile cu adevarul biblic. Ea accentua faptul ca profetiile din Vechiul Testament referitoare la restabilirea regatului iudaic in Palestina erau conditionate de ascultare, ori dimpotriva, in cazul in care nu asculta, acest regat urma sa fie pedepsit. Iar profetiile neimplinite urmeaza sa se implineasca fata de „adevaratul Israel,” dupa cum este expus in textul Noului Testament.

Astfel, miscarea populara din anii 1840 si 1850 de a promova un stat sionist in Palestina, nu era o implinire a profetiei biblice si nici nu era o chestiune in care adventistii ar fi trebuit sa fie implicati. Scrierile si instructiunile ei au fost in asa fel date incat sa intoarca interesul de la Palestina catre lucrarea pe care Dumnezeu le-a deschis-o inainte.

Intr-o viziune din luna septembrie a anului 1850, ea a vazut faptul ca era o „mare eroare” a crede ca „este de datoria lor sa mearga la Vechiul Ierusalim si sa gandeasca ca au datoria sa faca aceasta inainte de revenirea Domnului… ; aceia care cred ca ar trebui totusi sa mearga la Ierusalim, vor avea gandurile ocupate cu acest lucru, iar mintile lor vor fi intoarse de la cauza adevarului prezent spre plecarea lor acolo si spre a convinge si pe altii sa mearga acolo”.

http://www.adventist.ro/index/despre-noi/intrebari-si-raspunsuri/65-inspiratia-viata-si-lucrarea-lui-ellen-g-white/568-previziuni-neimplinite.html

Reclame