Papa Francisc „singurul lider respectat” de cele mai diverse religii, declară Shimon Peres care cere o guvernare mondială peste religiile lumii ca o solutie la conflictele de pe planetă

de M. Croitor

Pentru a vedea , pe etape, care ar fi scopul final al acestui muticulturalism, dacă nu cel de SLĂBIRE AL CRESTINISMULUI CONSERVATOR SI INLOCUIREA LUI CU ECUMENISMUL global („solutia” finală chiar si pentru lumea musulmană) , haideti sa analizăm un text din revista Semnele Timpului si alte texte contemporane.

„Scriitorul Michel Houellebecq observa că «islamul este într-o fază ascendentă»… În opinia sa, catolicismul și islamul sunt două curente în ascensiune, spre deosebire de ideologia protestantă. «Vorbim de un suicid al Occidentului, o sinucidere demografică, economică și mai ales spirituală.»Cu alte cuvinte, islamul este pe o pantă ascendentă tocmai fiindcă mizează pe forța spirituală, ceea ce cu dificultate se mai poate afirma în privința spațiului protestant[…]”

Deci…

catolicismul și islamul sunt două curente în ascensiune, spre deosebire de ideologia protestantă…”

Tăvălugul multiculturalismului  are drept rezultat şi „netezirea” a terenului protestant în Europa,  dar  duce la ascensiunea altor  religii favorabile pentru ecumenism.

Cel putin asta reiese din concluzia scriitorului francez Michel Houllebecq .
Am o întrebare: de ce au sustinut un astfel de proiect cei care conduc Europa ? Chiar aşa lipsiti de viziune sunt politicienii ? De ce continuă sa o faca, daca tot ei sunt cei care recunosc ca ideea multiculturalismului este un esec?

Declinul multiculturalismului eşec sau etapă?

„Pe acest fond, multiculturalismul, care era una dintre emblemele spiritului european, pare să își trăiască ultimele clipe. Un avertisment în această privință l-a oferit cancelarul Germaniei încă din 2010, atunci când sesiza că «încercările de a construi o societate multiculturală în Germania au eșuat complet». În viziunea Angelei Merkel, așa-numitul concept multikulti nu a funcționat, iar imigranții trebuie să depună mai multe eforturi pentru a se integra. Vizați în mod special erau musulmanii. Declaraţia cancelarului german şoca lumea diplomatică la momentul respectiv.”

In opinia mea multiculturalismul nu este un eşec ci
o etapă -experiment,  la ceea ce va urma : megatotul pentru unitatea mondială construit pe ruinele ideologiei protestantismului conservator. După care  lumea crestina va fi ademenită, dirijată în sistemul Peace World , ecumenism sau Noua Eră.
Si totuşi lumea protestantă(diluată prin faptul că s-a aliniat la acest sistem) va mai avea un cuvânt de spus?
Intr-un fel sau altul, să nu uităm faptul ca Miscarea Carismatică  are un aport important de impact mondial în evanghelizarea lumii în acelaşi context al megatotului pentru unitate(vezi si Conciliul Vatican II )
Creştinismul conservator rămâne undeva deoparte, marginalizat catalogat de unii ca fiind „de ghetou”…In opinia unora, creştinismul trebuie să „iese dintre ziduri”. Asistăm la o mutare în spatiul public a trăirii vietii creştine . Bisericile se mută pe stadioane.

„… iar imigranții trebuie să depună mai multe eforturi pentru a se integra.”
Cum rămâne cu ateii ?

Protestantismul nutrește nobila aspirație de a reveni la formele primare ale creștinismului dar a avut şi faimoşi la vremea sa. Celebrul Ordin Iezuit.
Să vedem ce mai spun iezuitii chiar astăzi cu privire la acest aspect.Au renuntat ei astazi la ideologia anti-Reformă ?

Pr. James Martin SJ, editor la revista America, declara, conform unui articol din Catholic World Report, apărut în traducere în Lumea catolică

Viziunea lui Ignaţiu asupra Ordinului pe care l-a întemeiat a fost aceea a unei armate de infanterie luptând împotriva răspândirii protestantismului, buni păstori, fondatori de instituţii de educaţie şi mergând acolo unde nimeni altcineva nu îndrăzneşte să meargă să predice Evanghelia: „Oricine doreşte să slujească în calitate de soldat al Domnului sub stindardul Crucii în Societatea noastră… şi să îl slujească numai pe Domnul şi Biserica, Mireasa Sa, sub conducerea Suveranului Pontif… „
De la Alberto Rivera fost membru al Ordinului Iezuit. De la el , stim ca ei slujeau în calitate de soldat ordinul, nu numai prin profesiune, ci mai faceau si alte lucruri pe ascuns(vezi mărturia AICI).

Oare a reusit? Ordinul să-şi îndeplinească misiunea, în zilele noastre. Sa vedem!

Sinteza finala. Ghici cine vine la cină ?

Războaie, veşti de razboaie, terorism, debandadă si nimeni pe lumea asta nu mai pare a fi capabil sa redreseze situatia cu atâtea servicii secrete, cu atâtea armate bine echipate, lumea este nesigură. Insasi politicienii Europei par sa nu faca mai mult decât  o ceapa degerata, devin neputiinciosi.
Ciudat însă, în fata acestei situatii. ar exista însă UNUL,  „singurul lider respectat” pe lumea asta de cele mai diverse religii: actualul suveran pontif. Shimon Peres îl propune ca şef al „ONU al religiilor”, care ar trebui înfiintate pentru a salva lumea.

„Poate pentru prima dată în istorie, Sfântul Părinte este un lider respectat de cele mai diverse religii. Aș spune și mai mult: el este poate singurul lider respectat„, a declarat Peres.

„Prin urmare, luând act de faptul că ONU și-a trăit momentul, ceea ce ne-ar trebui este o organizație a religiilor unite, o ONU a religiilor. Ar fi cel mai bun mod de ne opune teroriștilor care ucid în numele credinței”

Fostul președinte israelian, care s-a deplasat în mai multe rânduri la Vatican, a precizat că l-ar vedea pe Papa Francisc în fruntea acestei „ONU a religiilor”.

Altfel spus,  Shimon Peres ne propune  o guvernare mondiala religioasă sub autoritatea unui lider mondial religios. In această idee, misiunea de contra-Reforma a Ordinului Iezuit este ca şi  încheiată .

Vaticanul nu a oferit nicio informație privind întâlnirea privată dintre cei doi.

( Sursa texte/ foto: AGERPRES )

image

Alte surse: https://israelshabbatschalom.wordpress.com/2013/03/27/ecumenism-alianta-evanghelica-mondiala-papa/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s