In România copacii circulă pe stradă !

Un text de Misu Croitor S-a lăsat  întunericul. Sub perdeaua noptii, de mai mulți ani pe str. Traian Vuia, intră  în oraș trailere mari cu lemne. Bușteni mulți,  lungi și groși. Unii au  chiar diametrul de vreo 80 cm(cei de fag).Câte 12 sau 14 trailere  pe noapte. De ani de zile ! Ies goale înapoi afară din oraș și revin pline, în  viteză. Toată noaptea.Am întrebat,  pe unii și au spus că explicația s-ar găsi în faptul  că, pe lângă alte afaceri , vechea centrală a orașului(alimentată de un austriac) a fost trecută de pe cărbuni pe biomasă(lemne) și se bagă copaci pe foc. (Cum sună însă problema „biomasei” şi în într-o altă zonă,cum ar fi Oradea ? „Ecologistul spune că investitorul interesat […]se angajează să facă o centrală pe biomasă, dar foloseşte doar lemn, întrucât tăiatul copacilor din păduri e mai simplu şi mai ieftin decât adunarea deşeurilor sau a plantelor energetice…” Vezi articolul AICI ) Mi s-a mai spus  că are semnat contractul pe  50 de ani. Ceea ce știu mai sigur,pentru că un cunoscut a fost pe acolo și a văzut, este că trailerele mari și lungi stau la coadă pentru a-și descărca marfa.Chiar și cele de fag ar fi sortite focului ? Ieri 19 noiembrie 2014, pe timp de zi, am numărat numai eu , vreo opt  transporturi.Transporturi babane! De estimat și pe cele pe care nu le-am văzut.  Căci circulă zi și noapte! Cetatea de Scaun a Sucevei e înconjurată de o frumoasă și exotică pădure. Urmează și ea să circule pe stradă ? Politicienii de la primărie vor ceda și acea zonă ? Ce ar fi, dacă tot locuiesc prin apropiere, să iau statuia lui Ștefan cel Mare să o aduc duc la mine în curte. Pentru siguranța ei! Să nu  fure statuia „austriacu’ ” ! Pe falnicul Ștefan călare pe cal cu sceptrul ridicat. O imagine simbol a orașului Suceava care îmi fascina privirea pe când eram copil. Problema este că nu am cum să o aduc la mine acasă. Hoții au trailere, eu abia am bani  de mers cu mașina mea la peco ! Motto: Și dacă în România copacii circulă pe stradă, păduri când o să mai avem ? ” România în momentul ăsta este o țară condamnată la neputință pentru a putea fi exploatată! Punct ! ” ( CĂLIN GEORGESCU- președinte al Clubului de la Roma, pe Europa)

2 păreri la “In România copacii circulă pe stradă !

 1. Problema autentica este OMUL, individul, si nu grupul, comunitatea, societatea. …OAMENII in mod individual , plini de ura, prejudecati si dorinta de distrugere – produc adevarate „calamitati”! Cum se poate rezolva problema: ‘OMUL’ ?
  Numai CEL care l-a creat initial are si rezolvarea !
  In rest , oricit v-ati preocupa dvs. sau alti semeni, de bunul mers al acestei lumi ( de patrimoniul istoric – statuia unuia sau altuia -;de asa-zisa sursa de oxigen a Romaniei – padurea – ; de educatia ‘gloatelor’; de sanatatea si securitatea publica; …. s.a.m.d. ) – tot efortul este stiut ca fiind un esec inca din start, de la inceput. Tocmai pentru ca nu se ia in considerare si vointa Creatorului, Proiectantului OMULUI si al VIETII !
  Felicitari pentru atitudinea optimista si forma nostima de exprimare a situatiilor cotidiene!

  Sa va mearga totul bine si sa nu uitati sa va bucurati cu adevarat!
  Cu respect,

  Apreciază

  • Mulțumesc pentru încurajare.
   Si este adevărat că nu totul depinde de ceea ce se întâmplă în cotian etc. Mai depinde și ceea ce este în inima noastră, în relațiile noastre, unii cu alții dar mai ales acel „nu vă îngrijorați pentru nimic…”.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s