Statele BRICS bat palma pentru o nouă ordine mondială

Semnele timpului,17 iulie 2014

image

de Eliza Berzescu

Toată lumea s-a săturat de Fondul Monetar Internațional și de Banca Mondială, atât țările care se văd nevoite să se salveze prin împrumuturi, cât și cele care nu sunt lăsate să ia parte la schemă. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe.[…]
Crearea Noii Bănci de Dezvoltare va da puterea necesară statelor BRICS pentru a avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește dezvoltare arhitecturii financiare globale.

După experiența crizei financiare globale, este din ce în ce mai clar faptul că Fondul Monetar Internațional nu este sucient pentru a face față tuturor derapajelor financiare și de asemenea presupune o condiționalitate care pare de multe ori inadecvată. Rămâne un spațiu gol ce ar putea  umplut de către un fond monetar condus de statele BRICS, care au și experiența unor instituții regionale, precum Inițiativa Chang Mai.[…]
Noua Bancă de Dezvoltare are nevoie de aprobarea legislatorilor fiecărei țări în parte, ceea ce ar putea dura încă câțiva ani. Însă atunci când va fi gata, banca va  fi o sursă alternativă de finanțare pentru piețele în curs de dezvoltare, care le va acorda, cel puțin în teorie, mai mult control asupra deciziile de finanțare care le afectează direct.

Dar mai mult decât atât, „va fi  o unealtă puternică de prevenire a noilor dificultăți economice și va stabili bazele pentru schimbări macroeconomice majore”, declară președintele Rusiei, Vladimir Putin.
(continuare…)
http://semneletimpului.ro/international/economie/statele-brics-bat-palma-pentru-o-noua-ordine-mondiala.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s