Cronici mondene (141) Dormi şi visează, Crislam lucrează!

Și din nou… pericolul secularismului împinge spre mult mediatizata unitate…

Vindecătoru

„Mie mi se pare problematică și asocierea creștinismului cu fericirea…” spunea, într-o postare, editorul baptist al lui Miroslav Volf, nimeni altul decît Teofil Stanciu

El critica un articol al unei autoare de limbă engleză, scandalizată de fetele creştine care-şi promovează imaginea fizică pe reţelele de socializare. 

Teofil Stanciu continua:   „Îmi pare o strategie de marketing prin care autoarea încearcă să-și liniștească cititorii și în creștinism există fericire, ba chiar că fericirea ar depinde de creștinism. ”  (sublinierea mea)

Aş recurge la un text clasic din Evanghelia după Matei, cap. 5,  dacă tot a venit vorba despre fericiri, promisiuni şi creştinism.  Asta numai dacă Teofil Stanciu nu ne promite fericirea şi în crislam sau alt salam, alaikum salaam. 

N-aş vrea să fiu răutăcios, dar sunt tare curios unde îşi găseşte Teofil Stanciu fericirea şi ce înţelege el prin fericire, din moment ce creştinismul nu i-o poate împlini. Poate îi…

Vezi articol original 127 de cuvinte mai mult

Anunțuri

3 păreri la “Cronici mondene (141) Dormi şi visează, Crislam lucrează!

 1. Ca de obicei, RC Stoica vorbește în dodii. Nimic clar, exact, principial în postările sale din partea acestui doctor care nu suflă un cuvințel despre genocidul ce se practică în spitalele din România împotriva poporului român… E normal ca cineva să critice asocierea fericirii creștine cu poze indecente, dacă sunt indecente, cu femei dezbrăcate și pozând provocator, erotico-pornografic, sau chiar cu această lume. Dar, cum pentru RC Stoica biblia este ceva prea fundamentalist, e „normal” să vorbească în dodii, căci oamenii fără principii, fără credință, fug de Legea lui Dumnezeu ca dracu de tămâie. Pe scurt, fraților, ne place, nu ne place, doar proștii pot fi fericiți în această lume. Cum naiba să fii fericit cânt tu, copiii tăi, părinții tăi ajung să putrezească ORICE AR FACE?! RC Stoica pare a fi unul dintre cei fericiți, căci el este „creștin evanghelic”, și critică în același timp biblia, ca un adevărat … islamo-talmudist (Cei care citesc Noul Testament nu vor avea o porție din lumea care va veni: Talmud, Sanhedrin 90a; ‘Luptați-vă împotriva celor cărora li s-a dat Biblia, care nu cred în Allah, Allah să-i ucida pe toți! Cât de nebuni sunt ei!”: Koran, Sura 9:29)… După cum spun mulți „creștini” în mass media, în filme etc , o viață avem și trebuie să ne bucurăm de ea cât putem; să luăm șpagă, să f… tot ce prindem, să mâncăm și să bem până ne că… pe noi, să ne distrăm, să ne … carpe diem, ce dracu, doar suntem creștini, no dom doctor? Auzi, ce îndrăznește unul să spună: că nu există fericire pentru creștin. Doctorașul nu spune unde să fie fericire, în ce sens, în ce context, el ia doar așa, rupt din context texte și cuvinte și vorbește cu fraze întrerupte, încât cititorul să nu mai înțeleagă despre ce dracu este vorba de fapt în textele acestui RC Stoica, creștinul ce dezavuează public biblia și cenzurează tot în afară de lăudători. El e miștocar, dar măi, doctorașule „evanghelic” ce critici biblia, mă duc mai bine la o cârciumă și găsesc acolo drogați și curve la care descopăr exact același limbaj lipsit de sens și golănesco-miștocar ca la tine.
  Uite ce spune biblia despre fericire, doctore RC Stoica:
  Suferinţa de aici de pe pământ este adevărata fericire, căci e izbăvire de păcat (Luca 6.20-23); Pavel arată cum omul se apropie de Dumnezeu prin suferința lui în această lume, inclusiv prin suferința trupească, așa cum și el avea un ghimpe în trup, un înger al satanei ca să-l bată pe obraz și să nu se mândrească, de care înger al satanei l-a rugat de trei ori pe Domnul să-l îndepărteze de la el, însă Domnul i-a spus lui Pavel că-i este de ajuns harul Lui, căci puterea lui Dumnezeu se desăvârșește în slăbiciune, adică în suferință trupească (2 Corinteni 12.7-9); Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!… Căci este ca un nenorocit în pustiu şi nu vede venind fericirea; locuieşte în locurile arse ale pustiului, într-un pământ sărat şi fără locuitori… Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască? (Ieremia 17.5-6,9); Cine cugetă la Cuvântul Domnului găseşte fericirea, şi cine se încrede în Domnul este fericit (Pilde 16.11); Am zis inimii mele: „Haide! Vreau să te încerc cu veselie, şi gustă fericirea.” Dar iată că şi aceasta este o deşertăciune. (Ecleziastul 2.1); Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire.” (Luca 6.23); Între duh şi trup este luptă, căci sunt potrivnice, astfel că cine-i după duh nu face tot ce pofteşte trupul: Galateni 5.17.

  Apreciază

  • RCS a vorbit și a despre genocidul lent din sistemul medical românesc și că oamenii săraci vor fi direct afectați. A comentat acest aspect, numai că tu nu ai fost pe fază și te oțărăști supărat că te-a cenzurat.Ti-am explicat motivul pentru care evanghelicii nu agreează anumite discuții …considerându-le antisemite.De aceea ei nu discută pe temă.Incearcă să înțelegi când explic ceva, nu mă pune în situația de a repeta.Nu am atâta energie și timp.
   Asocierile tale cu „islamo-talmudo…” sunt globale.Nu zic că RCS e perfect, dar tu Cristi faci afirmații exagerate fără acoperire.Fii mai atent.
   Ce facem? Dăm în toți? Unii în alții ? Ce se mai alege din țara asta ?

   Apreciază

   • RCS, nu eu, a spus că biblia e prea fundamentalistă. Vrei să-ți dau iar citatul, cu data și locația, ca să-ți dovedesc? Dacă tu crezi că un creștin evanghelic critică biblia și n-o agreează, e alegerea ta, dar în ochii mei asta e o dovadă clară de anti-creștinism, mascat în mod intenționat în spatele auto-declaratei pretenții de credință în creștinism, tocmai pentru a distruge credința din interior… Eu văd doar miștocăreală la el, fără supărare. . Eu nu vorbesc fără acoperire, dacă vrei dezbatem pe orice subiect. În ce privește țara și ce se mai alege de ea, Misu, ea nu mai este practic o țară, ci un teritoriu unde populația română deja nu mai este tolerată în vreme ce reprezentanții politici, media, administrativi și clericali, în mare măsură oameni ai securității și torționarilor ce au privilegii, salarii și pensii discreționare față de restul poporului, trădează și asupresc în majoritate poporul român. Vino cu dovezi clare, de dezbateri zilnice în care măcar un politician, pastor, popă, securist, ce vrei tu luptă constant și clar pentru dreptul la viață al românilor în țara lor, pentru egalizarea salariilor celor ce muncesc la un nivel uman, nu discreționar ca acum, pentru identitatea însăși a denumirii de român. Spune-mi un singur pastor care face asta, un singur popă ortodox care spune răspicat, frecvent, public că nu-i normal să dai pensie de 50 de lei pe lună unui țăran după 50 de ani de muncă la CAP… Iar când spun români, mă refer la țărani, muncitori, ingineri, doctori, profesori, mineri etc indiferent de naționalitate sau rasă, nu doar la vedetele tv, politrucii, securiștii și popii de la vârf, cu toții prezentați drept eroi, preasfinți, minunați, geniali. Cu astfel de oameni se vede ce se alege de țară, și de aceea trebuie alți oameni, cu adevărat patrioți, credincioși, onești. Întotdeauna hoțul strigă hoții, iar cei care sunt demascați pentru faptul că nu fac nimic efectiv pentru interesele poporului, strigă ba trădare, ba rasism, ba eretic, ba extremist, ba nihilist, ba antisemit… Prietene Misu, nu sunt nihilist, spun doar că personalitățile cunoscte sunt în majoritate niște fripturiști trădători de neam, și de aceea trebuie alți oameni în fruntea țării, a tuturor instituțiilor, fie ele mirene sau clericale. Între timp, acești băieți „civilizați” și de bine ne extermină, în mod civilizat și „politically correct” în vreme ce se îmbogățesc la vedere pe spinarea românilor… E greu să fii împotriva unei întregi clase politice, administrative, judecătorești și clericale ce alcătuiește aproximativ 5% din populația țării, dar asta e realitatea, iar dacă proorocul Ilie s-a putut opune întregii clase clericale a Israelului pentru că era apostată, în vremuri când oponenții politici și religioși erau mult mai ușor de asasinat ca acum, noi de ce să fim ca struții, să ne fie frică și de umbra noastră, în „democrație”?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s