Pastorul unei mega-biserici din SUA se întâlneşte cu papa pentru a discuta de unitatea Bisericii

Scriptura afirmă că, în asemenea neînțelegeri, Duhul Sfânt ar trebui să „călăuzească în tot adevărul” (Ioan 16:13). Biblia prezintă adevărul ca fiind nu o interpretare, ci o persoană: Iisus Christos. Relația cu El, confirmată prin ascultarea de cuvintele Sale (1 Ioan 1:5) este singura garanție a unității.

În prezent, dialogul despre unitate este bazat doar la suprafață pe cuvintele lui Iisus Christos din Evanghelia după Ioan, capitolul 17, versetul 21: „Mă rog ca toți să fie una.” Unitatea despre care vorbește Iisus este o unitate în adevăr, adică în Cuvântul lui Dumnezeu (versetul 17). Unitatea nu este reprezentată de acordul în punctele comune. Acesta poate ignora sau chiar înlătura adevărul, de dragul unității. Dacă drumul spre unitate se parcurge cu prețul sacrificării adevărului biblic, rezultatul poate fi cel al unei majorități care-și va impune punctul de vedere cu ajutorul autorității civile.
(sursa:Semnele Timpului
” Francisc I și Bartolomeu I aranjează viitorul: 2025, întoarcere la Niceea)

Beni Drădici

joel-osteen-ministries-512x288

„M-am dus acolo pentru a sprijini în mod expres unitatea şi să-i transmit papei că pastorii americani sprijină ceea ce el face”

Joia trecută (05.06.14) a avut loc la Vatican o întâlnire neoficială între papa Francisc şi o delegaţie de cincisprezece lideri politici şi religioşi din Statele Unite.

Cu ideea de a îmbunătăţi relaţiile dintre religii, vizita delegaţiei americane conta cu prezenţa senatorului de Utah Mike Lee, membru în Biserica Sfinţilor din Ultimele Zile (Biserica Mormonă); Gayle Beebe, preşedintele Westmont College din California; Francis Rooney, ex-ambasador al SUA la Vatican; şi de asemenea Joel Osteen, pastor la biserica Lakewood din Houston – Texas.

Papa Francisc a invitat pe aceşti lideri protestanţi din Statele Unite pentru a discuta împreună următoarea întrebare: „Putem găsi un teritoriu comun cu scopul de a avansa în viaţa şi misiunea lui Isus, pentru ca tot mai multe persoane să poată experimenta bucuria credinţei creştine?”

Această întâlnire…

Vezi articol original 505 cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s