Dl. Peter Costea și Revoluția din ’89.Studiul și pasiunea sa pentru strategia armelor tactice nucleare.Europarlamentarele,dreptul la viață și valorile creștine care trebuie apărate.

de M. Croitor

Candidatul la europarlamentare,
d-l Peter Costea(născut în Bihor, refugiat apoi în America de la vârsta de 21 de ani) a fost,într-o oarecare măsură, activ și la revoluția din ’89..Interesant că s-a nimerit să treacă  prin România(în tranzit spre America) taman când Ceaușescu se temea cel mai tare de  amestecul altora „în treburile [lui] interne”.Dictatorul era timorat de iminenta intervenție a „agenturilor străine”.
Dl. Costea pleacă din Africa de Sud pe 15 dec.1989.Schimbă avionul la Paris pentru a intra în România,prin București.
Incă de pe avion,a fost ținut sub observație de  un individ cu care
se nimerește să stea în același compartiment în drumul spre Arad,la părinți săi.Timp suficient ca cei doi să mai poarte și o conversație (amabilă).Probabil că respectivul era agent de securitate.Cel puțin așa reiese din interviul cu dl. Costea.
Prins în Arad de evenimentele din decembrie ’89,a ieșit și a participat energic la mișcările de stradă.Se remarcă deci prin calități revoluționare și abilități artizanale:rupe o coadă de mătură,și cu un cearșaf improvizează un steag cu care se va instala în fața unei coloane de demonstranți.O fi citit prin niște  manuale de instructaj?…sau,pur și simplu e vorba de un om cu idei și soluții:
„Am ieșit cu steagul alb în stradă și m-am așezat în fruntea unei coloane de muncitori care venea de la fabrica de ceasuri din Arad și strigam: «Libertate,libertate,libertate !…».Am pornit de la gară până am ajuns în fața sfatului la Arad…și după două trei zile,sau o săptămână :
«Ceaușescu nu mai e !» „

Astăzi știm aproape toți ce a fost în ’89. A fost  o lovitură de stat și o schimbare socială în care s-au implicat și serviciile secrete.
Mai puțină revoluție și multă manipulare a maselor. Mărturisește că nu i-a fost frică să iese în stradă și să participe la evenimente pe motiv că tocmai venea de la Universitatea Witwaerstand unde preda ca lector (și era obișnuit cu manifestările stradale de apartheid și să audă focuri de armă).
„…deci nu mi-a fost frică atunci…nu mi-a fost frică nici în România.Mai ales că aveam la mine pașaport american…”  a declarat domnia sa.
Astăzi dl.Costea este implicat în România cu o misiune de suflet și este candidat la Parlamentul European,pentru a apăra dreptul la viață și valorile creștine.
Jurist de profesie,masterat în drept,doctorat în diplomație.
A obținut, de asemenea, un masterat în strategie internațională și controlul armamentelor de la Institute of High International Studies din Geneva, Elveția.

Reporter: De ce controlul armamentelor?

Peter Costea: Era un subiect la modă în anii 85′-86’…un subiect foarte relevant la vremea aceea.Războiul rece încă era în toi,dar prin anii 86′-87′ a început să o ia mai încet.Domnul Reagan și Gorbachov au sosit la un summit important în Geneva și de atunci încolo lucrurile au început să se mai domolească.
Dar la vremea aceea când încă am făcut eu școala,strategia armelor și armele tactice strategice nucleare,încă erau în vogă.De aceea am studiat subiectul acesta.
M-a pasionat.”
Urmăriți interviul acordat  pentru The Epoch Times (pe you tube)

A absolvit și University of Houston în 1990.

3 păreri la “Dl. Peter Costea și Revoluția din ’89.Studiul și pasiunea sa pentru strategia armelor tactice nucleare.Europarlamentarele,dreptul la viață și valorile creștine care trebuie apărate.

 1. E boală mondială: logica nu mai contează. Dl Anap Alexandru spune că dacă nu ești căsătorit, nu ești un bun creștin și un bun apărător al familiei. Concluzia unor asemenea ”creștini”? Iisus Hristos, apostolii, mulți dintre prooroci nu sunt apărători ai familiei și valorilor morale, nu sunt buni creștini. Și cum să mai gândești logic când de ziua lui Constantin și Elena facem turul Bucureștiului cu cadavre la care popi blasfemici și anti-creștini ne pun să ne închinăm și pe care le expunem idolatru la vedere, ca niște, nu-i așa?, buni „creștini”? Ce dacă biblia scrie negru pe alb că dacă atingi un mort ești spurcat 7 zile (Numeri 19.11), ce dacă biblia spune că morții nu au ce căuta în biserică (Numeri 19.13, Ezechiel 43.7), ce dacă Dumnezeu ne previne că la ziua judecății va arunca cadavrele regilor noștri din biserici?! Noi, ortodocși și catolici, suntem mai creștini ca Iisus Hristos și Dumnezeu însuși… Ce dacă termenul de ortodox sau catolic nici măcar nu există în scriptură? Noi suntem mai creștini ca Iisus Hiristos, noi suntem mai presus decât creștinii, că doar nu degeaba popii noștri se pretind mai sus de Dumnezeu, auto-numindu-se „prea-fericiți și prea-sfinți”. Dar de ce „prea”? E de bine sau de rău? Nu cumva este un termen prin care Satan caută să ne incumbe ideea că de bună voie îl sfidăm pe Dumnezeu, ca să ne spună la judecată că am fost conștienți când ne-am pretins peste Dumnezeu? Ce dacă a doua poruncă spune clar să nu ne închinăm la asemănări din cer și de pe pământ, noi o facem pentru că noi nu ne închinăm la acei idoli făcuți de degetele omului, nuu, noi „doar” ne închinăm idolilor făcuți de om cu gândul la Dumnezeu, așa cum o soție necredincioasă face sex cu alt bărbat în timp ce-i spune soțului prezent la adulter că ea se gândește la el când face dragoste cu amantul… Și uite așa, tâmpiți de cap și în ritm de cumba ia, mergem spre iad, așa cum orchestra Titanicului cânta nevoie-mare în timp ce oamenii se înecau. Ura și la gară…

  Apreciază

 2. Scrisoare deschisa catre domnul Peter Costea
  Stimate Frate Peter Costea, candidat “independent” la Europarlamentare, cu riscul de a va face publicitate, si a va face cunoscut, va adresez urmatoarea scrisoare deschisa: Sunt un simpatizant al unei biserici neoprotestante din Romania si pana nu de mult un sustinator infocat al dumneavoastra. In momentul in care am aflat ca un frate de-al nostru, neoprotestant, s-a inscris in cursa pentru alegerile Europarlamentare din 25 mai 2014, ca si candidat independent
  pentru Parlamentul European, m-am bucurat foarte mult si in acelasi timp m-am hotarat sa va sustin cu toata forta si puterea, pentru ca dumneavoastra sa castigati mandatul de europarlamentar si astfel sa puteti fi o voce puternica care sa ne reprezinte si sa sustina valorile moralei crestine in Parlamentul European.
  Din nefericire aceasta bucurie a incetat mai repede decat mi-as fi putut imagina. – In primul rand am constatat ca dumneavoastra vorbiti in numele romanilor si faceti referire la problemele lor cu toate ca sunteti plecat din tara de peste 30 de ani si astfel nu v-ati confruntat si nici nu aveti cum sa stiti care sunt cu adevarat problemele noastre. – In al doilea rand, dumneavoastra va prezentati inainte noastra ca un sustinator al familiei si al valorilor ei, in timp ce dumneavoastra pana la aceasta varsta, de aproape 60 de ani, nu ati fost casatorit niciodata si nu aveti copii. Cum puteti vorbi cu atata usurinta si lejeritate despre un lucru atat de complex si de important, cum este familia, lucru fata de care dumneavoastra sunteti strain? – In al treilea rand, dumneavoastra ne-ati fost prezentat si ati fost facut cunoscut bisericilor neoprotestante din Romania prin intermediul U.C.D.R Cluj. Dureros si inadmisibil este faptul ca nici nu ati intrat bine in campania electorala si dumneavoastra v-ati si lepadat de aceasta institutie care v-a sustinut neconditionat si care v-a promovat in toata tara. Ma intreb care va fi atitudinea si comportamentul pe care il veti adopta in varianta obtinerii unui mandat de Europarlamentar!? – In al patrulea rand, v-ati prezentat inaintea noastra ca un bun crestin, reprezentant al bisericilor neoprotestante si nu in ultimul rand ca si candidat independent la aceste alegeri europarlamentare, lucru care a contat foarte mult pentru noi. Nu mica mi-a fost mirarea cand am descoperit ca de fapt dumneavoastra nu sunteti nici pe departe independent, asa cum ati promis si asa cum sustineti, ci dimpotriva sunteti mai mult decat inregimentat politic (lucru necondamnabil in general dar regretabil in acest context). – In al cincelea rand, inteleg reticienta si supiciunea fratilor baptisti in a va sustine si promova in aceasta incercare a dumneavoastra de a ajunge europarlamentar, retinere manifestata in ciuda faptului ca sunteti membru al acestei biserici. Si cu aceasta am spus si am inteles tot, ce este drept destul de tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
  Frate Peter Costea, cum credeti ca este posibil ca dumneavoastra sa fiti intr-un parteneriat si parte a unui protocol (ce este drept, supersecret) cu domnul Victor Ponta si Partidul Social Democrat si in acelasi timp sa ne dati lectii despre cum trebuie sa fie un independent cat si despre valorile crestine? Stimate frate, cum explicati dumneavoastra acest fapt? Stiti, sau poate ca nu vreti sa stiti, ca bisericile neoprotestante nu s-au implicat si nu se vor implica in a sustine un partid politic si totusi prin demersurile dumneavoastra ati compromis grav valorile si prestigiul bisericilor neoprotestante, cat si ideea de independent. Aservindu-va unui important lider politic si partidului sau, in speranta de a obtine anumite beneficii vremelnice, ati vandut pe nimic increderea si speranta a sute de mii de credinciosi din Romania.
  Stimate frate! Daca mai aveti catusi de putina constiinta va rog sa iesiti public si sa va asumati fara rezerve ceea ce sunteti dumneavoastra cu adevarat, in niciun caz crestin neoprotestant practicant, precum si sa faceti cunoscut protocolul parteneriatului politic pe care il aveti cu domnul Victor Ponta si Partidul Sociat Democrat. Este dreptul dumneavoastra sa incheiati orice protocol doriti si cu oricine doriti, dar nu in numele bisericilor neoprotestante si nici ca reprezentant al lor. Daca initial eram un infocat sustinator al dumneavoastra, va asigur stimate frate ca incepand de astazi aveti in mine si in fratii mei, cei mai puternici adversari ai dumneavoastra. Cu durere si cu amaraciune in suflet va aduc la cunostinta faptul ca locul dumneavoastra nu este nici in Parlamentul European si nici in randul credinciosilor neoprotestanti, pentru ca ne-ati inselat, ne-ati mintit si ati incercat sa va folositi de noi pentru a va atinge obiectivele personale si meschine. Nici macar nu ati asteptat sa vedeti daca veti intra, sau nu, in aceasta breasla a politicienilor, ca ati si adoptat aceeasi atitudine si v-ati insusit acelasi comportament duplicitar si immoral, la fel ca majoritatea politicienilor din Romania. Rusine, stimate frate! Rusine!
  Noi, cu siguranta vom merge la vot, pentru ca este o indatorire cetateaneasca, dar nu vom vota “entitati politice”. Biserica a votat si va vota mereu doar persoane, oameni care sustin si promoveaza principii si valori morale, care stiu sa ramana statornici in fata oricarei tentatii sau furtuni.
  P.S. In cazul in care dumneavoastra nu veti avea taria si puterea morala sa va asumati public toate aceste lucruri, va atentionez ca voi face cunoscut numele persoanelor care au intermediat acest demers josnic. (pentru cunoscatori – un pastor din Bucuresti si un important membru al Guvernului Romaniei).
  20.05.2014

  Alexandru Anap
  anapalexandru@yahoo.com

  Apreciază

  • Și totuși cum justificați articolul „de pe Pași.ro cu referire la scrisoarea dumneavoastră?
   Articolul «Scrisoare deschisă către candidatul la europarlamentare Peter Costea» semnat de aşa numitul Alexandru Anap a fost suspendat deoarece aducea acuzaţii pe care autorul a refuzat să le susţină prin dovezi.

   De asemenea, se pare că numele aşa zisului autor nu este cel real, iar la adresa de email, anapalexandru@yahoo.com, nu ne-a răspuns nimeni. IP-ul de unde a venit comentariul este
   83.166.209.226
   Dintr-o eroare aceste verificări nu au fost făcute înaintea publicării articolului.

   Cerem scuze cititorilor noştri şi domnului Peter Costea.”
   http://www.pasi.ro/stiri-si-evenimente/articol-nerevendicat-si-suspendat.html

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s