„Piatra“ și picioarele „parte de fier, parte de lut“ (I)

Statuia din Daniel este o descriere profetică a istoriei umane într-o panoramă foarte generală,o schiță sumară.
Statuia reprezentând imperiile pământești(babilon,medo-persia,grecia ,roma…în formele ei complexe) se termină cu 10 domnitori(10 degete lut și fier).Atunci se va sfârși istoria imperiilor umane..piatra(care-l reprezintă pe Hristos deseori în Biblie) va lovi statuia la picioare.
Ințelegem astfel că finalul istoriei umane va fi atunci când,la putere pe pământ, se vor concretiza prin 10 regi(sau președinți?) .
Apocalipsa 17:12 „Cele zece coarne, pe care le-ai văzut, sunt zece împăraţi, care n-au primit încă împărăţia, ci vor primi putere împărătească timp de un ceas împreună cu fiara.”
Anii ’70,Clubul de la Roma(într-o reuniune) a împărțit deja lumea în 10 ZONE de administrare.Ințelegem că se lucrează deja la ultima etapă,ultima formă umană de guvernământ. https://www.youtube.com/watch?v=6VOTDpZL43g&feature=youtube_gdata_player
Daniel 2:44 „Iar în vremea acestor regi, Dumnezeul cerului va ridica un regat veşnic care nu va fi nimicit niciodată şi care nu va fi trecut la alt popor; El va sfărâma şi va nimici toate aceste regate şi singur El va rămâne în veci.”

B a r z i l a i - e n - D a n

Lumea noastră în lumina profețiilor.

Am ținut câteva studii în adunare și o soră din Sacramento m-a sfătuit să le aștern pe hârtie, măcar parțial. O fac cu reținere și teamă. N-am fost niciodată un adept al senzaționalismului ieftin și superficial răspândit de mulți așa-ziși ,,specialiști în profeții“. Luați și acum totul cu ,,un găunte de sare“, cum spun americanii.

Interpretarea profețiilor este determinantă pentru calitatea teologiei și a perspectivei de viață a celor credincioși. Articolul își propune să arate acest lucru pornind de la influența pe care interpretarea unor profeții din cartea profetului Daniel a marcat mersul Bisericii de-a lungul ultimelor douăzeci de secole.  Mai precis, acest studiu va arăta că identificarea „pietrei“ care a lovit chipul din visul lui Nebucadnețar și a fiarei a patra (identificată și cu imperiul roman) a determinat o anumită turnură în implicarea Bisericii în istoria mondială.

chart_34_7_28

Cartea lui Daniel este „indicatorul“ lui Dumnezeu…

Vezi articol original 48 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s