Doug Batchelor,un răspuns convenției din Texas.

de M.Croitor

Mesajele și demersurile de tipul convenției din Texas, cu o chemare constantă la Unitatea religioasă mondială, au tendințe și expuneri din ce în ce mai incisive.
A avut–și încă mai are– dușmani faimoși Reforma religioasă inițiată de Luther,dar acum .. începe să fie combătută public,
chiar din interiorul bisericilor evanghelice ???
In condițiile în care este general acceptat, că Reformațiunea a reabilitat creștinismul
nou-testamental,evanghelicii ar trebui să respingă din start idei de tipul celor promovate de ecumenicul Tony Palmer.
Ori la convenția din Texas s-a întâmplat exact pe dos.Sala a răspuns într-o atmosferă generală de extaz.Astfel,apare întrebarea..ce fel de pastori au fost prezenți acolo și dacă îi mai putem considera evanghelici?
Evident,reconcilierea relațională cerută de papa Francisc lumii protestante este benefică.Insă doar sub anumite aspecte.De ce trebuie învățătura și doctrina corectată după cerințele ecumenismului și nu după Biblie(iată ce susține „teologul” Tony Palmer în cadrul convenției..doctrina nu mai este necesară pt. că o va rezolva Dumnezeu în ceruri..noi acum trebuie să fim participanți docili la unitatea ecumenică)
Nu trebuie uitat nici faptul că, actualul papă,aparține Ordinului Iezuit ce recunoaște oficial că unul din scopul existenței lor este eradicarea și stoparea protestantismului
(„Iezuiți,despre un papă iezuit”
Catholica.ro,2013).Acest aspect al Ordinului nu confirmă intențiile de reconciliere,ci e un indiciu spre un amplu proces al prefăcătoriei prin care vor să te facă să înghiți gălușca și să mai fie și simpatizați.Pe deasupra.Cum rămâne atunci cu sângele vărsat,cu cei care și-au dat viața pentru Adevăr și neprihănire?

In concluzie,Reforma religioasă inițiată de Martin Luther este combătută pe față din cauză că este o piedică serioasă în calea ecumenismului bazat creștinismul diluat și liderat de papi(vezi deciziile Consiliului Vatican II).
Cu referire la ceea ce s-a întâmplat la convenția din Texas,cred că e binevenită luarea de atitudine a unor pastori mai serioși,care se situează în redutele protestante rămase fidele Cuvântului.
Doug Batchelor,fiul lui Ruth Batchelor(fostă scriitoare la Hollywood..descendență ebraică),demontează cu un mesaj video,multe din afirmațiile făcute de cei ce s-au aflat în Texas.
Evident,Batchelor mai vorbește și din punctul de vedere al confesiunii adventiste pe care o reprezintă,dar observațiile lui inteligente sunt binevenite.Știe mai multe decât spune.
Face și o analiză pertinentă la mesajul video reconciliator(cu multiple fațete,însă)al papei Francisc.


(sursa:Adevăr prezent-you tube )

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s