Discuții,pur și simplu.Ba chiar soluții.

(discuții preluate de la rubrica comentarii,blogul Ion Coja)

Un moldovean

08.02.2014 la 5:55 pm

„Deci am rezolvat problemele Romaniei, acum ne ocupam cu altele ?

Pe care idee sa se concentreze un cititor patriot cand este purtat de la un subiect la altul zilnic ? Nu este aceasta una din metodele cele mai subtile si clasice de derutare a turmelor, de diluare si defocalizare a atentiei ?

Nu ca acest subiect n-ar fi adevarat, dar mai sunt sute/mii de teorii pe web despre diverse subiecte. Haideti cu totii sa batem apa-n piua despre fiecare-n parte pana iesim la pensie. In tot acest timp, cei care au un scop si plan bine definit isi vad de treaba lor nestingheriti, chiar amuzati la cat de usor fac turmele sa se repeada spre pastilele pe care le tot arunca, ba in stanga, ba in dreapta.

Sper sa apara candva o pagina web care se va concentra pe discutii serioase si riguroase care urmeaza un un fir logic de otel despre SOLUTII PRAGMATICE si la INDEMANA ROMANILOR.

răspuns:

Ion Coja

09.02.2014 la 12:14 am

Ce vă împiedică să formulați o ? O tineti una și bună cu nevoia de seriozitate și pragmatism!
Nu vă dati seama că situatia este așa de încurcată / complexă încât solutia nu poate fi deloc simplă! Blogul acesta nu urmărește rezolvarea tuturor problemelor, ci doar a acelor probleme pe care pe putem identifica corect noi, cei ce dăm viată acestui blog.Una dintre probleme este să demontăm minciunile care s-au rostit și circulă în planul istoriei! A istoriei recente mai ales și a istoriei pe care o trăim! Solutii practice, pragmatice! Iată una: la viitoarele alegeri să nu mai dăm votul nostru partidelor, ci candidatilor independenti! Dacă presupunem că ideea aceasta ar fi salvatoare, ne pomenim în fata altei probleme: cum aducem la cunoștintă publicului că aceasta ar putea fi solutia? Și constatăm că ne-ar fi de mare folos televiziunea!… Și așa mai departe! Vorbind foarte serios, eu chiar asta aș propune: să studiem ce e de făcut ca la viitoarele alegeri, alea europene, să boicotăm fie alegerile, fie alegerea candidatilor de pe listele de partid! Cum vedeți participarea dvs la această actiune ?

răspuns
Un moldovean

09.02.2014 la 9:32 am

Da, problema este foarte, foarte complexa. De aceea este usor ca multi sa-si piarda concentrarea prin hatisul de iluzii si deceptii create in mod special de cei care stiu exact punctele in care loviturile le pot fi fatale. Solutia alegerilor, care ni se tot flutura, este precum steagul rosu in fata unui taur enervat si caruia i se permite sa impunga in mod controlat. Vine odata la 4 ani, cu majoritatea candidatilor selectati de o putere ce sta in umbra (poate fi comparata cu acel toreador care flutura steagul rosu). Faptul ca in spatele steagului este un zid de beton pe care tocmai l-am lovit din plin cu capul este prezentata ca fiind tot problema nostra. Unii ne mai si spun: “Asta e, fraierilor, ati avut o sansa sa iesiti din labirint, dar tot cu capul in perete ati dat. Ne vedem peste 4 ani. Si hai fuga la servici caci aveti de platit taxe !!!”. Daca suntem nevoiti sa mergem pe ideea alegerilor, TREBUIE SA IMPUNEM a fi mai dese (tehnologie exista pentru a nu fi scump). Si sa aiba forma unui contract juridic cu obligatii si penalizari clare. Trebuie ca orice ales sa poata fi demis automat pentru nerespectarea unui termen din contract sau cand cei care l-au votat doresc acest lucru. Sa se infiinteze o metoda prin care sa se poata anula legi, taxe direct de catre populatie. Si sa se poata crea legi direct de catre populatie. Aici poate trebuie pus in discutie un subiect sensibil legat de cine voteaza intr-o tara si cu ce pondere. Trebuie evitat ca un numar mare de oameni fara scoala sa duca tara de rapa doar pentru ca sunt mai multi numeric si ca au primit niste galeti sau pungi cu zahar inainte de votare. Aceasta tema a solutiei prin alegeri e destul de complexa si nu pot decat sa o abordez intr-o mica masura aici. Fara posibilitatea unui dialog direct in care sa pot asculta eventuale contra-argumente, pot devia usor pe o cale gresita. Oricum, sunt destule pareri ca alegerile sunt o farsa la momentul actual in multe tari din lume (la felul in care sunt organizate si privind “meniul oferit”). Ca sunt controlate in cea mai mare parte din umbra si ca turmele de votanti oricum nu prea au vreo putere de a influenta ceva. Ca exemplu, cateva tratate sau decizii UE au tot fost supuse la vot de-a lungul anilor in diverse tari pana a iesit rezultat pozitiv: prosteala si batjocura pe fata la nivel suprem !!!

Insa am sa tot repet: o natiune se controleaza cel mai subtil prin banca centrala si regulile ei. A spus-o chiar Meyer Rotschild intr-un moment cand aroganta si trufia l-au facut sa vorbeasca prea mult. Prin banca se controleaza tot circuitul financiar, deci si cel economic. Se pot mitui politicieni direct. Sau, mai subtil, se pot crea crize sau cresteri economice false care sa duca la alegerea unor politicieni. De aceea este extrem de important ca paiatza tradatoare pe nume Isarescu sa fie de neclintit la conducerea BNR. Deci una dintre solutiile pe care ei nu vor sa le vedem este sa recapatam CONTROLUL NATIONAL REAL asupra acelei banci. Si impunerea unui regim TRANSPARENT asupra felului in care se emite masa monetara, cand se emite, in ce cantitati ? Stiti ca Isarescu face cam ce vrea el (adica stapanii lui) cu banii si aurul tarii ??? Pai individul asta a bagat miliarde in bonuri de trezorerie americane in timp ce tara nu are bani !!! Se duce lunar sau bilunar in Basel si, sub pretextul ca face politica financiara la nivel global, pune la cale cu restul bancherilor din marea famiglie tot felul de excrocherii subtile pe care doar cei cu multa experienta financiara le pot sesiza la timp. Credeti ca degeaba sunt membri in tot felul de cluburi, clubuletze, fratii si alte rahaturi din astea ? Ia sa aplicam SOLUTIA SUPREMA de salvare a Romaniei si sa-i luam jucaria lui nea Isarescu, sa vedeti cum va urla hidra mondiala ca lovita de moarte impotriva noastra. Din pacate, nu putem face acest lucru pana nu pica FED-ul sau pana nu vin cei din din grupul BRIC cu o alternativa mondiala.

image

                               ••••••

Reclame

O părere la “Discuții,pur și simplu.Ba chiar soluții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s