5 păreri la “CUTREMURĂTOR: TREZEȘTE-TE BISERICĂ!

 1. Predicatorii au plâns adevărul, din disperarea că adunările religioase îi servesc lui Satan, în chiar sânul bisericii evanghelice creştine. De ereziile catolice, mormone, ortodoxe, ce să mai zic? Dacă cei care urmează doar Biblia sunt rătăciţi, ce să mai spun de eretici? Se împlinesc astfel proorocirile din Isaia 2.22, din Matei 6.5, în care în mod clar Dumnezeu ne spune să fim noi înşine, fiecare-n parte, prin faptele şi cugetul nostru biserica Lui, să nu mai mergem la adunări religioase pentru a epata în faţa oamenilor, ci să ne rugăm singuri, în odaia noastră (Matei 6.6), şi să ascultăm Legea, poruncile Lui, căci numai asta ne mântuie, după cum Hristos însuşi ne-o spune (Marcu 10.19). Hristos este calea, adevărul şi viaţa (IOAN 14.6), adică El ne dă legea după care trebuie să trăim o viaţă curată, prin care să nu ucidem, să nu preacurvim, să nu furăm, să nu înşelăm pe nimeni, căci de încălcăm această lege înseamnă că nu-l iubim pe Dumnezeu, iar procesiunile aceastea eretice de botez, descântece, canoane şi indulgenţe catolico-ortodoxo-iudaico-talmudico-musulmano-hinduso etc nu sunt decât înşelăciuni ale lui Satan şi copiilor lui Satan, care trăind prin crimă, înşelăciune, furt, preacurvie, caută să fugă de propriile conştiinţe şi de Judecata lui Dumnezeu. Cuvântul era lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume: Ioan 1.9 / Apostolul Pavel spune că oamenii sunt mântuiţi dacă cred şi urmează cuvântul evangheliei, căci degeaba cred dacă nu urmează cuvântul evangheliei, cuvânt în care Hristos a murit pentru păcatele oamenilor, lege după care a fost îngropat şi a fost înviat a treia zi, împlinind-o: 1 Corinteni 15.1-4 / Hristos îl întreabă pe Filip dacă crede că El este în Tatăl şi Tatăl este în El. Iisus spune apoi că prin Cuvânt şi ceea ce face Fiul, Tatăl se manifestă, aşadar Fiul e una cu Tatăl prin Cuvânt. Cuvântul şi lucrările Fiului (dreptate, bine) sunt cele care fac Tatăl una cu Fiul, aşadar să credem măcar lucrările Lui: Ioan 14.10-11 / Cine are poruncile Fiului şi le păzeşte, acela îl iubeşte pe Hristos: Ioan 14.21/ Cine nu-l iubeşte pe Hristos nu păzeşte cuvintele Lui, iar cuvântul Fiului nu este al Lui, ci al Tatălui Său care l-a trimis: Ioan 14.24 / IISUS SPUNE CE SĂ FACI CA SĂ AJUNGI ÎN RAI, ANUME SĂ NU UCIZI, SĂ NU PREACURVEŞTI, SĂ NU FURI, SĂ NU MĂRTURISEŞTI STRÂMB, SĂ NU ÎNŞELI PE NIMENI, SĂ-ŢI CINSTEŞTI PĂRINŢII: MARCU 10.19…
  Aşadar, cine urmează poruncile, indiferent de congregaţia religioasă căreia-i aparţine independent de voinţa sa, fie el oficial mormon, ortodox, catolic, musulman, budist, hindus, iudaic sau creştin etc, păzeşte cuvântul, porunca Tatălui şi a Fiului Său, şi astfel se mântuie…

  Apreciază

 2. Predicatorii mi s-au parut un pic patetici.
  Sa spun sincer, nu am prea inteles ceea ce trebuie sa se faca.
  Sa ne ducem sau nu la biserica ?
  Sa-l ascultam pepreot/pastor daca ne ducem la biserica ?
  Daca nu ne ducem la biserica, sa citim singuri Biblia si sa facem ce ni se spune in Biblie ? Daca intelegem gresit ?
  Multi nu stiu sa citeasca. sa-i invete preotul ? Ii da dreptul canoanele cultului sa-i invete carte pe enoriasi ?
  Sa ne axam pe Vechiul Testament sau pe Noul Testament ? Sau pe ambele ?
  Nu solicit raspunsuri pentru ca sunt greu de dat/precizat fara a nu risca eroarea de interpretare.
  Timpul le va rezolva.

  Apreciază

  • @Aurel Mucanu

   1)Dumnezeu își are oamenii Lui,în multe din denominațiunile creștine existente…
   2)E bine să mergem la o biserică.Preferabil,când o alegem,e să fie una care este cea mai apropiată de tipul Bisericii primare(adică de învățătura lui Isus Hristos,dată apostolilor).

   Creștinii de la început ascultau învățăturile din Scripturi la biserică,mergeau apoi acasă și verificau ei înșiși
   dacă ce li se spunea(la biserică/sinagogă) este adevărat.
   Exemplul Mântuitorului.
   In timpul vietii lui pământesti,era deseori văzut la Templu.Acolo erau multe probleme,ca:lăcomie,corupție,fățărnicie..și câte și mai câte.Totuși, El avea respect pentru Templu și prin felul cum i-a mustrat pe schimbătorii de bani…

   3)E adevărat.Predicatorii aceia par un pic patetici.Protestantismul este în plină extindere,dar se confruntă,în același timp, cu un proces de diluare,secularizare.De aceea se agită predicatorii(efectul se va vedea totuși mult mai încolo)

   In România avem două tabere:

   a)bis. traditionaliste
   ..care au decis să respingă pur și simplu,..”noul val”..liberalismul.

   b)bis. care au primit această infuzie de „reînnoire carismatică”..și care merg pe această linie.

   Părerea mea e…
   a)că avem de a face doar cu o diferență de stil,atât timp cât noțiunile de bază ale doctrinei biblice nu sînt schimbate

   b) dar..întotdeauna există un dar.Cine dirijează această liberalizare(secularizare) a crestinismului?..

   In fine,
   Aveți pe blogul meu la categoria „Invățături biblice”..niște mesaje care eu le consider a fi bune.Desemenea recomand .. http://iosif-ton-mesaje.eu/start/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=16&Itemid=36

   E bine ca tot omul să-și caute o biserică bună ..în care să poată învăța/cunoaște despre Iisus Hristos,la modul practic.Obișnuiesc să recomand pe cele de factură neoprotestantă.Fac asta din convingerea că așa e bine.

   Apreciază

   • Probabil ca este folositor sa te duci la biserica. Eu nu ma duc la nicio biserica crestina sau la alta de alt fel pentru ca in biserica barbatii trebuie sa stea cu capul descoperit(exceptie la judei care poarta kipa). Eu sunt foarte sensibil cu capul; in general sunt plapand ca fizic si sanatate; racesc imediat la cel mai mic curent de aer rece sau cald. Indiferent daca este vara sau iarna. Astea sunt regulile, sa stai descoperit in biserica, daca faci altfel esti facut cu ou si cu otet.
    Dupa umila mea parere credinta trebuie s-o ai in suflet, in inima si in minte, nu in sapca. Norocul meu ca nu sunt om de vaza si sa fiu invitat la ceremonii de depus coroane, de exemplu, si sa stau cu capul descoperit si sa ma ploua pe cap sau sa-mi ninga pe cap cum suporta marii barbati politicieni ai Romaniei(se vede si la TV).
    Pentru mine este buna orice religie face bine neamului romanesc. Nu am preferinte, nu am inclinatii partzane pentru un cult sau altul. Singurul meu cult este neamul romanesc. Cam patetic exprimat, dar cam asta este adevarul. Bine-nteles ca sunt atat de insignifiant incat nici poveste sa fac eu un gest care sa influienteze pozitiv neamul romanesc. Nu-mi ramane decat sa ma rog la Dzeu pentru el.

    Apreciază

    • Mai nou,bisericile liberale lasă și cu capul acoperit(șapcă,fes etc..mă rog,modernismul..dar ca și în poeziile eminesciene:”sfânt cu comănac”)
     Iar neamul românesc e din ce în ce mai strâmtorat.Cu cât căutăm pe Dumnezeu mai repede,cu atât mai bine.Pt. neamul nostru.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s