Preşedintele Bisericii Evanghelice din Germania în audiență la papa Francisc.

08.04.2013, Vatican (Catholica)

image

Papa Francisc l-a primit în audienţă în această dimineaţă pe dr. Nikolaus Schneider, Präses (preşedinte) al Bisericii Evanghelice (Luterane) din Germania, însoţit de soţia sa şi de un mic grup de asociaţi. Directorul biroului de presă al Vaticanului, pr. Federico Lombardi SJ, a descris întâlnirea ca “foarte amicală”, subliniind că preşedintele şi-a exprimat aprecierea pentru numele de Francisc “deoarece este numele unui sfânt care vorbeşte cu adevărat tuturor creştinilor într-un mod deosebit de eficient”.

Liderul evanghelic a vorbit şi despre preocuparea sa pentru victimele recentelor inundaţii ce au provocat multă suferinţă în Argentina. Discuţiile s-au concentrat apoi, conform pr. Lombardi, pe valoarea ecumenică a martirilor, aspect întărit de Papa Francisc, dat fiind că sângele martirilor uneşte în mod profund diferitele confesiuni creştine într-o mărturie comună despre Cristos. Dr. Schneider a vorbit şi despre apropiata aniversare a Reformei, în 2017, care este desigur foarte importantă pentru Biserica Evanghelică din Germania.

Papa a profitat de ocazie pentru a-i aminti preşedintelui cuvintele Papei Benedict al XVI-lea rostite la Erfurt, unde Martin Luther a locuit şi muncit, cuvinte cu o semnificaţie ecumenică specială pentru figura lui Luther în particular, dar şi pentru relaţiile dintre Biserica Catolică şi comunităţile ecleziale apărute în urma Reformei.

informează : catholica.ro

Reclame

O părere la “Preşedintele Bisericii Evanghelice din Germania în audiență la papa Francisc.

  1. Ce să mai zici? Dumnezeu ne spune să nu stăm nici la masă cu creştinii ce încalcă legea, căci sunt mai răi decât curvele şi criminalii. Asta sunt catolicii, ortodocşii, mormonii, toţi cei care au pretenţia că-l urmează pe Hristos şi Tatăl Său, iar în fapt vin cu alte evanghelii şi pun popoarele să se închine la asemănări din cer şi de pe pământ, la icoane picatate, scultate, la cadavre, la îngeri… Creştinul adevărat a trecut de fază în care luptă cu poftele trupului său muritor, el luptă împotriva stăpânilor lumii, împotriva regilor, politicienilor, stăpânilor de corporaţii care conduc de fapt guvernele şi lumea, ălai creştinul adevărat, nu cel care e sluga şi purtătorul de cuvânt al opresorilor ce ţin popoarele în sclavie şi teroare, în crimă, furt, preacurvie, sodomie, nedreptate, înşelăciune: FRAȚILOR, ÎNTĂRIȚI-VĂ ÎN DOMNUL ȘI ÎN PUTEREA TĂRIEI LUI. ÎMBRĂCAȚI-VĂ CU TOATĂ ARMURA LUI DUMNEZEU, CA SĂ PUTEȚI ȚINE PIEPT ÎMPOTRIVA UNELTIRILOR DIAVOLULUI. CĂCI NOI N-AVEM DE LUPTAT ÎMPOTRIVA CĂRNII ȘI A SÂNGELUI, CI ÎMPOTRIVA DOMNIILOR, ÎMPOTRIVA STĂPÂNIRILOR, ÎMPOTRIVA PUTERILOR ÎNTUNERICULUI ACESTUI VEAC, ÎMPOTRIVA DUHURILOR RĂUTĂȚII CARE SUNT ÎN LOCURILE CEREȘTI… LUAȚI SCUTUL CREDINȚEI, CU CARE VEȚI PUTEA STINGE SĂGEȚILE ARZĂTOARE ALE CELUI RĂU”: EFESENI 6:10-16 / PAVEL CERE CREȘTINILOR SĂ NU SE RUPĂ DE TOT DE LUME, SĂ NU ÎI BLAMEZE PE CURVARII, HRĂPĂREȚII, ÎNCHINĂTORII LA IDOLI CE NU SUNT CREȘTINI, CI SĂ SE RUPĂ, SĂ SE IZOLEZE, SĂ-I DEA AFARĂ DIN SÂNUL LOR PE CURVARII, HRĂPĂREȚII, ÎNCHINĂTORII LA IDOLI CE SPUN CĂ SUNT CREȘTINI, IAR CU ASTFEL DE PRETINȘI CREȘTINI NICI SĂ NU MĂNÂNCI: 1 CORINTENI 5.11 / ATINGEREA MORŢILOR ADUCE DUHURI NECURATE 7 ZILE: NUMERI 19.11 / CEL CE ATINGE UN MORT ŞI NU SE VA CURĂŢI, VA ÎNTINA LOCAŞUL DOMNULUI, ADICĂ BISERICA: NUMERI 19.13 / ÎNCHINAREA LA LUCRURI FĂCUTE DE OM, DE DEGETELE OMULUI, ADICĂ LA IDOLI ESTE PEDEPSITĂ: ISAIA 2.8 / EL MI-A ZIS: „FIUL OMULUI, ACESTA ESTE LOCUL SCAUNULUI MEU DE DOMNIE, LOCUL UNDE VOI PUNE TALPA PICIOARELOR MELE; AICI VOI LOCUI VEŞNIC ÎN MIJLOCUL COPIILOR LUI ISRAEL! CASA LUI ISRAEL ŞI ÎMPĂRAŢII LOR NU-MI VOR MAI PÂNGĂRI NUMELE MEU CEL SFÂNT PRIN CURVIILE LOR ŞI PRIN TRUPURILE MOARTE (aşazisele moaşte de popi, regi, etc)ALE ÎMPĂRAŢILOR LOR LA MOARTEA LOR: EZECHIEL 43.7

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s