Istoria dureroasă a prostiei (12) Falsul Wurmbrand- prima parte-

Vindecătoru

Gheorghe Calciu-Dumitreasa făcea,  în introducerea la „Întoarcerea la Hristos” de Ioan Ianolide, următoarea apreciere:

Din tot ce s-a scris despre închisori, din toată investigaţia psihologică a atîtor autori, toţi înzestraţi cu duhul mărturisitor, cartea aceasta este cea mai adînc duhovnicească, cea mai pătrunzătoare…

Istoria ei este destul de încurcată. Să-l urmărim pe Calciu-Dumitreasa:

Vezi articol original 896 de cuvinte mai mult

2 păreri la “Istoria dureroasă a prostiei (12) Falsul Wurmbrand- prima parte-

 1. Richard Wurmbrand a fost interzis în direct, la radio, când evreica Ana Pauker a cerut întreruperea transmisiei radio-difuzate din momentul când Richard Wurmbrand a demascat complotul mondial evreiesc prin care, printre altele, evreii vroiau să-i declare pe români ca fiind asasini în majoritate, pentru a-i extermina pe toţi românii în lagărele de concentrare bolşevico-staliniste, conduse de evrei adică, căci Stalin era tot evreu ca şi majoritatea politrucilor comunişti…Şi-apoi ce este anormal ca un evreu, fie el şi mason, să-i spună fratelui său evreu despre planul talmudic sionist de exterminare şi subjugare a tuturor celorlalte popoare de către evrei? Aaron Russo, un cunoscut evreu de la Holywood a vorbit deasemenea despre planul masonilor Rothchild şi compania care l-au prevenit că urma să se producă doborârea Turnurilor Gemene şi invadarea Irakului pentru petrol, a Afganistanului pentru resurse preţionase de cărbune, minereuri rare, pentru a induce un regim mondial de teroare, etc, cerându-i lui Aaron Russo să colaboreze cu ei… Aaron a refuzat, murind apoi de un cancer galopant, cam ca Antonie Iorgovan al nostru după ce a demascat complotul masonilor de a distruge România. Bisericile noastre ortodoxe au simboluri masone de la 1400. Catedralele catolice au simboluri masonice de la 1054. Au fost ele puse acolo de zidarii englezi din 1778?! Masonii se roagă şi jură să slujească Templul lui Solomon şi spun ei înşişi că urmează poruncile fraţilor lor masoni de pe vremea lui Solomon. Majoritatea papilor au fost masoni, aşadar cum mai poate cineva fi atât de tâmpit să creadă povestea de pe Discovery-ul evreiesc de la Holywood, care ne vinde povestea cu hanul doi cocoşi din Scoţia unde nişte zidari au pus-o de-o masonerie, şi 20 de ani mai târziu, hocus pocus, au pus un împărat mason, recte pe Napoleon? Aşadar, evreul mason Napoleon a dărâmat dinastiile Europei cu ajutorul unor zidari dintr-o crâşmă englezească, adică scoţiană?!!! E cineva atât de tâmpit să mai creadă aşa baliverne? E evident că masoneria este cea mai veche organizaţie a lumii, toate simbolurile şi cutumele ei ce se regăsesc în doctrinele anti-hristice de tip catolic, ortodox, comunist, capitalist ce demască asta, majoritatea regilor, papilor, marilor dregători au fost şi sunt evrei masoni, în vreme ce întreaga lume este actualmente educată în spiritul anti-hristic al evreului mason Darwin, prin care comuniştii şi capitaliştii, cu sprijinul bisericilor din ţările lor, fie ele ortodoxe, catolice, hinduse, budiste, protestante, etc, educă tinerii în dispreţ faţă de Biblia creştină, singura evanghelie adevărată. Dar nu, repetă tâmp proştii şi agenţii sub acoperire, masoneria este o jucărie nevinovată inventată de nişte zidari care pe la 1780, umflaţi de bere şi plictisindu-se de moarte de atâta frunză tăiată la câini, au creat un nou joc, cu şorţuleţe şi jucării de cult… Şi uite-aşa o barbă-aveau, şi-uite-aşa o pieptănau…
  http://www.logosfera.ro/2009/02/biserica-ortodoxa-romana-una-masonica-si-oculta/

  Apreciază

 2. Ioan Ianolide a fost un martir creștin ortodox al temnițelor comuniste.Nu cred că o persoană care suferă atâția ani și ca ucenic a lui Hristos,pentru chestiuni de conștiință..să se apuce să scrie lucruri neadevărate . Cartea”Intoarcerea la Hristos” a fost scrisă de măicuțele de la Măn. Diaconești,după manuscrisul(tip ciornă) a lui Ianolide(..anii 80..circumstanțe datorate fricii constante de a nu fi surprins de securitate. nu a mai apucat să le rescrie mai ordonat,după cum el menționează :
  „..iertați-mă oameni”).Deci: memoriile sunt scrise de Ianolide..iar cartea de maici.
  Teoria sionistă este de multă vreme ..și din ce în ce mai mult: în circulație.Nu o putem pune doar pe seama legionarilor. Despre spusele lui Wurmbrand,Ianolide mărturisește:”..toate aceste mărturii le am de la acest om”(adică Wurmbrand).

  Reacția evanghelicilor este una de neîncredere..mai ales când au de a face cu scrieri legionare.
  Vorbim aici de prejudecăți și de precauții(..mai tot timpul se tem să nu își contamineze sfântul lor fund evanghelic și salvat cu „..ciumă verde legionară”).
  Mihai Wurmbrand a dezmințit și episodul în care Gafencu ar fi salvat viața lui R.Wurmbrand.

  Ianolide cunoștea despre sionism..și dacă Wurmbrand a vorbit despre acest lucru în momente de strâmtorare
  (.. considera că mai avea doar câteva zile de trăit) era normal ca mărturisirea să fi captat atenția lui Ianolide ..care era cunoscător al acestor chestiuni. In condițiile în care Ianolide a fost sincer iar cartea este fidelă manuscrisului original(aflat în patrimoniul Măn. Diaconești din Bacău)..memoriile acestuia pot fi considerate,zic eu,valoroase..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s