„Sfântul Inchisorilor” atacat din nou

image

Recent,GAZETA de Maramureş a prezentat pe larg mişelia prin care i-a fost retras, tacit, titlul de cetăţean de onoare „Sfântului Închisorilor”, Valeriu Gafencu. După ce au votat menţinerea titlului, la numai 3 săptămâni, mânaţi de „mânie proletară” şi directive politice, consilierii locali din Târgu Ocna s-au sucit, votând retragerea titlului . Decizia a fost contestată în instanţă de Asociaţia Civic Media şi criticată dur de AFDPR.

În nici o lună, oraşul Târgu Ocna a devenit, din oraş al martirilor, oraş al ruşinii. Iar Valeriu Gafencu, cel numit de Nicolae Steinhardt „Sfântul Închisorilor”,a devenit, peste noapte,din erou şi martir, un fel de persona non-grata. Modul ruşinos şi mişelesc prin care Consiliul Local Târgu Ocna i-a retras, într-o şedinţă ţinută pe model stalinist, titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu, după ce îl reconfirmase cu numai trei săptămâni înainte, a fost prezentat pe larg de GAZETA de Maramureş. Răspunsul pentru schimbarea radicală de atitudine a fost unul sec: comandă politică. Tot în articolul GAZETEI de Maramureş, viceprimarul de Târgu Ocna se scuza, arătând că decizia poate fi atacată în contenciosul administrativ. Şi chiar a fost.

Pornind de la articolul GAZETEI,Asociaţia Civic Media a contestat în instanţă hotărârea ruşinoasă. În document se arată că: „Hotărârea contestată de noi contrazice o altă Hotărâre a Consiliului Local, cu Nr. 42,adoptată chiar la şedinţa precedentă, din data de 30.05.2013, când a fost respinsă prin vot democratic aceeaşi cerere a Primarului Ştefan Şilochi, survenită ca urmare a unor adrese contrare spiritului democratic”. Mai mult, hotărârea ruşinoasă nu respectă legea transparenţei, nefiind publicată pe site-ul instituţiei nici până astăzi: „Hotărârea arbitrară a Consiliului Local prin care sunt anulate alte două Hotărâri democratice ale aceluiaşi Consiliu nu a fost adusă la cunoştinţa opiniei publice în timpul prevăzut de Lege, iar procesul verbal al şedinţei din 21.06.2013 nu este nici acum afişat pe site-ul instituţiei pentru a putea fi cercetate argumentele Primarului, care, prin atitudinea sa, a încălcat flagrant statutul pentru care afost ales, respectiv primul punct din cadrul obligaţiilor sale, potrivit Legii Administraţiei Publice Locale, şi anume să „asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, respectiv a comunităţii locale care a solicitat şi s-a bucurat de Hotărârile precedente ale Consiliului Local în cazul martirului Valeriu Gafencu”. Asociaţia Civic Media arată că prima hotărâre a CL prin care Gafencu a primit titlul de cetăţean de onoare afost luată în urma unei iniţiative cetăţeneşti şi ar fi putut fi desfiinţată doar în instanţă sau printr-un referendum local. Procedură prin care ar putea fi demis de altfel şi actualul primar de Târgu Ocna, care a demonstrat că se teme mai tare de partid decât de sfinţii acestui neam. Vom reveni.

ULTIMA ORĂ

Chiar înainte de închiderea ediţiei, Consiliul Local Târgu-Ocna a publicat pe site hotărârea de retragere atitlului de Cetăţean de Onoare. Întâmplător sau nu, termenul de contestare a actului era deja expirat. Procesul-verbal al şedinţei, însă, nu a fost publicat nici acum pe site. Aşa că motivele pentru care consilierii au votat retragerea rămân secrete.

Citiți întreg articolul  în GAZETA DE MARAMUREȘ

14 păreri la “„Sfântul Inchisorilor” atacat din nou

 1. Ce barbat frumos era Valeriu Gafencu. Poate si de aceea l-au omorat, ca spitza lui, gena lui, ADN-ul lui de om frumos si inteligent sa piara din neamul romanesc, sa nu aiba urmasi cu care sa ne mandrim. Asa l-au omorat si pe Marian Kosma. Barbat frumos, inalt, mandru, demn sa reprezinte neamul romanesc. Ceea ce a deranjat existenta lui.

  Aşadar, ca să fie odată clar pentru totdeauna: a nu bea alcool este o însuşire creştinească, nu musulmana.
  Si religia lui Burebista a incercat sa arda viile si sa elimine alcoolul si tot degeaba. Probabil ca neamul romanesc merge spre pieire prin propria lui vointa. Daca nu facea rau, alcoolul nu ar fi fost oprit pentru cei ce conduc masini, utilaje. Daca iti diminueaza reflexele si gandirea cand esti la volan, ti le afecteaza si cand nu esti la volan. Iar pe termen lung afecteaza nu numai capul ci si ficatul, intestinele, etc. Deci suntem de acord ce rau face neamului romanesc. Nu mai vorbesc de crime, violuri si cate altele ce le provoaca alcoolul, fie ca este vin sau bere sau tzuica.

  În ce priveşte cartea şi învăţătura, prietene, Biblia Creştină este pavăza învăţăturii:
  Dar si reciproca este valabila. Un om cult, invatat, instruit apara Biblia, sustine respectul pentru ea. Dar daca intelectualii, cei ce au invatat, sprijina Biblia, slujitorii Bibliei nu indeamna poporul la invatatura. La cate slujbe am asistat, indiferent de confesiune, niciun reprezentant al clerului nu indemna enoriasii la invatatura. Si am trecut si pe la greco-catolici si pe la mormoni si pe la romano-catolici, nu numai pe la ortodocsii mei. Poate este firesc sa fie asa. Biserica, trupul lui Cristos, este cea care trebuie sa te duca in ceruri curat moral, nu toba de carte. Dar neamul romanesc piere, dupa umila mea parere, ca nu este format in majoritate din cei cu toba de carte. Din pacate nici eu nu sunt toba de carte, stiu ca sunt un prost, vorba unuia Traian Ioan care mai bantuia pe unele site-uri.

  BUZELE PREOTULUI TREBUIE SĂ PĂZEASCĂ ȘTIINȚA, DIN GURA LUI SE AȘTEAPTĂ ÎNVĂȚĂTURĂ, PENTRU CĂ EL ESTE UN SOL AL DOMNULUI: MALEAHI 2.7
  In Biblia mea in loc de invatatura este cuvantul „legea.
  Dar poate conta mai putin sau poate conta foarte mult. Un cuvant sau un semn de punctuatie saau o intonatie poate schimba radical sensul frazei. De aceea se si zice : Traduttore traditore.
  Eu inteleg ca este vorba de stiinta de a explica „Legea”. Nu pot sa extrag cuvintele din locul lor istoric, de acum 2-3000 de ani unde „stiinta” era stiinta Zeilor sau „stiinta” lui Yehova.
  In plus citatul este din Vechiul Testament, nu Noul Testament care predica invatatura lui Cristos, adica este vorba de invatatura de credinta religioasa si nu cea de carte.
  Si citatul urmator celui de mai sus este tot din Vechiul Testament, este cuvantul lui Dumnezeu pentru Moise ca a dat stiinta de carte si mestesug, nu pentru Cristos. Poate ca ar fi mai bine sa slujim lui Moise si Vechiului Testament, care vad ca are de partea sa stiinta data de Dumnezeu.

  Tu spui că cheia supravieţuirii poporului nu este credinţa, ci este cartea, anume să fii pregătit într-un domeniu sau altul. Îţi repet, unde sunt cei mai buni muncitori, ţărani, fizicieni, doctori, matematicieni din lume, în mare parte români? Sunt plecaţi aiurea, să muncească la străni. De ce?
  Au plecat pentru ca morala la romani este cam franjurata. Comunistii au spus ca morala crestina-ortodoxa este desueta si ne-au impus-o pe a lor. Acum comunistii au fost si sunt calcati in picioare si se spune ca morala crestin-ortodoxa este cea izbavitoare. Si am impresia ca nimic nu s-a schimbat totusi. Pe mai departe sunt mame ce-si omoara pruncii, atat cei nenascuti, omorare prin chiuretaje, cat si cei nascuti prin abandonarea la gunoi, in WC-uri etc. Credinciosii nostri inca isi dau in cap, fiu la tata sau la mama sau viceversa, iar violul si incestul zburda intr-o veselie, ce sa mai spun ? Nu religia sfinteste locul ci omul sfinteste locul. Romanul va piere pentru ca este sortit pieirii sau pentru ca unii si-au pus unii in gand sa-l piara, poate Satana, poate Dumnezeu. Majoritatea celor care fac asemenea fardelegi sunt imbibati de alcool si sunt fara stiinta de carte sau una foarte putina dar inregistrati in recensamant la credinciosi nu la atei. Vedeti si Dvs, de ani de zile absolventii de liceu nu pot trece de 50% la bacalaureat. Daca cineva nu-i ridica la invatatura pe romani, vor pieri cat de curand.

  Bunăoară, în timp ce spui că Ion Coja e un om cinstit şi patriot, bun om, mare caracter
  Mai greseste omul. Numai Dumnezeu nu greseste, dar cand vad cate crime sunt, cate holocausturi au fost si cate sunt in derulare, incep sa ma indoiesc ca si Dumnezeu, cel ce a facut Pamantul si Apa si toate vietuitoere, ar fi perfect. Stiu ca nu este bine sa iei numele Domnului in desert, dar nici nu ma face sa cred ca este perfect.
  Cat priveste legionarii Dlui Ion Coja si ai altora, au fost cea mai mare pacaleala a neamului romanesc, mai mare si decat „revolutia si reforma” lui Ion Iliescu. Dar ca ar fi fost doar o pacaleala ar fi fost bine, dar a fost o otrava, un fel de stricnina strecurata in cugetul, in sufletul si inima acestui neam urgisit si batjocorit. Sa speram ca toxinele au fost eliminate pe veci. Mai ramane de rezolvat morala si stiinta de carte.
  Cat priveste ortodoxia romaneasca nu ma pot pronunta cat este ea de vinovata sau daca este vinovata de degringolada neamului romanesc, de stapanirea minoritarilor pe care o suportam in zilele noastre. Dar in mod cert surorile noastre ortodoxe ruse, ucrainene, bulgare si sarbe, toate slave, cu siguranta nu ne au la ficati. Cum nu ne au la ficati nici romano-catolicii din jurul Balatonului. Poate doar Marea Neagra sa ne fie prietena, dar cum Mazare a pus stapanire pe litoral, nici ea nu ne mai poate fi alaturi.

  Încearcă să ieşi din această uriaşă capcană, numită contradicţie. Nu sunt in nicio capcana a contradictiei. Pentru mine Ion Coja este un adversar. Facui multi ani sport de performanta si am invatat sa-mi respect adversarii, inclusiv pe Ion Coja si nu numai. Chiar daca nu sunt de acord cu dansul privind miscarea legionara si nu numai.

  CINE IUBEȘTE MAI MULT PE TATĂ, ORI PE MAMĂ DECÂT PE HRISTOS, NU E VREDNIC DE HRISTOS, LA FEL ȘI CEI CE IUBESC MAI MULT PE FIU SAU FIICĂ DECÂT PE CINE IUBEȘTE MAI MULT PE TATĂ, ORI PE MAMĂ DECÂT PE HRISTOS, NU E VREDNIC DE HRISTOS, LA FEL ȘI CEI CE IUBESC MAI MULT PE FIU SAU FIICĂ DECÂT PE HRISTOS, NU SUNT VREDNICI DE HRISTOS: MATEI 10.37
  HRISTOS, NU SUNT VREDNICI DE HRISTOS: MATEI 10.37

  D-aia au crestinii un mare handicap fata de evrei si musulmani. Aceasta spusa a lui Cristos, redata de Matei, nu exista nici in Coran si nici in Noul Testament(posibil sa gresesc). Dupa umila mea parere acest verset vine sa contrazica porunca : Cinsteste-l pe Tatal tau si pe Mama ta..
  Asta imi aduce aminte de morala bolsevica ce ajunsese in asa hal incat copii iubeau mai mult ideologia bolsevica si pe Stalin decat propriul tata. Amintiti-va de adolescentul Pavel Mozurov, care indoctrinat sa iubeasca mai mult pe Stalin si ideologia bolsevica decat pe tatal sau, pe tatal sau l-a tradat kaghebeului si a fost omorat tatal sau. Iar bunicul si-a omorat nepotul din cauza caruia a murit fiul lui. Uite unde duce iubirea mai presus de tata si de mama.
  Nimic nu este mai sfant pe lumea asta decat parintii care ti-au dat viata si copii care s-au zamislit din tine. Parintii si copiii sunt planul lui Dumnezeu, creatia lui, si nimeni nu poate sa puna ceva mai presusu de ei. Nimic nu este mai presus de creatia lui Dumnezeu. Parerea mea, nu oblig pe nimeni s-o accepte.
  Avand in vedere ceea ce ne-a spus Matei ca a spus Cristos, ssincer sa fiu mi-e tare greu sa gandesc ca as fi un bun crestin. Prefer sa pun inaintea oricui, chiar si a lui Ion Iliescu sau Traian Basescu, pe parintii mei, pe fratii si surorile mele, pe nepotii mei, pe verii, bunicii, unchii si matusile mele. Ei sunt sangele meu si sunt sangele lor si nu am hotarat eu asta pe aceasta lume si nici nu pot s-o rastalmacesc. Daca nu i-as iubi pe ei ca pe mine insumi ci l-as iubi pe strain, cred ca l-as mania pe Dumnezeu.

  Apreciază

  • Mucanu Aurel says:
   august 19, 2013 la 8:33 am
   Prietene, te contrazici din nou. Spui că credinţa creştină care cere credinciosului să nu mănânce carne şi să nu bea alcool (ROMANI 14.21-22 ) este o aiureală, apoi spui că românii sunt beţivi, apoi spui că nu ştii dacă religia ortodoxă care a impus adevărate festinuri şi slujbe cu vin şi carne ar fi vinovată de degringolada românilor; asta că să nu vorbesc de faptul că treci sub tăcere închinarea ortodoxo-catolică de tip masono-darwinist la cadavre, la asemănări din cer şi de pe pământ, la muritori cu pretenţii satanice că sunt preasfinţi, aidoma unuia ca Traian Ioan care spune că este Mesia. Nu ai repere de logică, te pierzi în gânduri contradictorii pe care evident panteismul darwinisto-masonic ţi le-a indus prin sistemul educaţional de tip capitalisto-bolşevic care reprezintă acelaşi lucru: panteismul egiptean anti-creştin mascat sub doctrina evreului mason şi anti-creştin Darwin. Spui că este o contradicţie între a cincea poruncă care cere să-ţi cinsteşti părinţii şi porunca de la MATEI 10.37, prin care Dumnezeu spune că cine iubeşte pe părinţii sau pe copii săi mai mult decât pe EL, nu e vrednic de Hristos. Nu este nici o contradicţie prietene, absolut niciuna. A-ţi cinsti părinţii înseamnă să le îndrepţi greşelile, să îi aduci pe cărarea dreptăţii şi Legii Creştine în caz că se rătăcesc, nu înseamnă că dacă ai un tată criminal, preacurvar, hoţ, sperjur şi avid de bani tu trebuie să fii la fel, căci, nu-i aşa?, îţi iubeşti tatăl muritor mai mult decât pe Dumnezeu care ţi l-a dat. Aşadar Tatăl ceresc este adevăratul Tată, în vreme ce tatăl din sânge lumesc este cel lăsat de Dumnezeu să se bucure de femeie şi astfel să apari pe lume. Tatăl din cer înseamnă Principiile Luminii, poruncile de a nu ucide, de a nu preacurvi, de a nu fura, de a nu înşela pe nimeni, iar aceste principii reprezintă Tatăl şi Mama credinciosului adevărat, Tatăl şi Mama omului bun, drept şi iubitor. Tatăl şi mama lumeşti nu te-au făcut cu gândul la tine, la ce o să faci şi ce-o să gândeşti, la asta Dumnezeu s-a gândit dinainte de a fi tu conceput, tatăl şi mama din sânge al acestei lumi te-au făcut, ne-au făcut, cu gândul la sex, prietene, şi-au satisfăcut poftele carnale, ăsta a fost scopul lor primordial. Aşadar, nu este nici o contradicţie între a-ţi cinsti mama şi tatăl lumeşti, făcând binele şi îndreptându-i de la rele în caz că le fac, şi a iubi pe Hristos mai mult decât pe ei, căci singura iubire adevărată este iubirea Principiilor Luminii, adică a lui Hristos, care ne spune clar că pentru a trăi veşnic, fericit şi bucuros de fiece clipă, trebuie să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu furi, să nu înşeli pe nimeni, (MARCU 10.19). Aşadar numai prin Dragostea Absolută către Hristos, numai iubindu-l pe Hristos ca pe Singura ta iubire îţi poţi iubi cu adevărat şi mama, şi tatăl, şi copiii lumeşti ai acestei lumi guvernată de Satan din mila Domnului (IOAN 16.11)…Tu spui că din cauza lui Matei, că a spus că mai presus de fiu sau fiică este Hristos, nu vrei să respecţi aceste porunci. Aşadar, dacă tatăl sau fiul tău de sânge sunt nişte criminali şi nu respectă Legea Mântuirii, tu eşti de partea lor. E alegerea ta, dar Viaţă Veşnică şi odihnă nu vei găsi la ei, ci la Tatăl a toţi şi toate, care a cerut şi cere respectarea acestor porunci ale Mântuirii. Singurul tată adevărat este cel din cer, prietene (MATEI 23.9). Inclusiv mama pământească a lui Hristos, împreună cu fraţii săi de sânge au crezut că El a înnebunit când a început lucrarea Lui Divină de răspândire a Cuvântului (MARCU 3.31). Din acest motiv ereticii catolici şi ortodocşi ne cer să ne rugăm „Fecioarei”, ca să-şi justifice ereziile şi ca să momească românii, alături de slavi, latini şi cine mai pune botul să se lepede de Hristos pe căi ocolite. Ei nu spun să te rogi lui satan, nuu, ei spun să te rogi altcuiva, fie şi unui înger al lui Dumnezeu în loc de a te ruga lui Dumnezeu cum cere Clar Dumnezeu (1 TIMOTEI 2.5). Mama lui Hristos a fost o femeie bună şi cinstită, care însă a fost depăşită de situaţie, iar ereticii catolici şi ortodocşi caută să ne păcălească prin atragerea urii credincioşilor asupra ei, şi-n acelaşi timp să ne îndepărteze de Hristos. Repet, e alegerea ta să blamezi şi să ponegreşti românii în masă că cică ar fi, zici tu, cei mai beţivi, proşti şi nenorociţi oameni din lume, aşa cum e alegerea ta să-l urăşti pe Hristos şi să îl susţii pe un eretic anti-creştin şi semito-ortodox ca Traian Ioan care spune, vai steaua lui, că este Mesia. Apreciez totuşi, că, spre deosebire de acel nefericit Traian Ioan, nu înjuri şi nu jigneşti interlocutorii, aşadar putem dezbate. Dar chiar şi aşa, eu te previn ca simplu creştin, dacă nu urmezi poruncile de a nu ucide, de a nu preacurvi, de a nu fura, de a nu înşela pe nimeni, mergi pe calea ce duce spre iad… Poate că-n rest eşti depăşit de situaţie, nu înţelegi toate teoriile întortocheate şi elaborate din Biblie, dar dacă ai în tine şi urmezi poruncile Mântuitoare, ai o şansă la viaţă Veşnică. Eu asta îţi doresc ţie şi tuturor românilor. Doamne ajută!

   Apreciază

   • Draga Cristi,
    Merci de oteneala de a-mi raspunde. Incet, incet se cristalizeaza si la mine ideile, se deslusesc contradictiile, se elimina indoiala. Sper sa aleg calea corecta si sa nu-mi fac neamul de ras.
    In rest s-auzim numai de bine.

    Apreciază

 2. Dragă Aurel,
  Uite ce spun apostolii, elita creştinilor despre vin şi carne:
  ESTE BINE SĂ NU MĂNÂNCI CARNE, SĂ NU BEI VIN ŞI SĂ TE FEREŞTI DE ORICE LUCRU CARE POATE FI PENTRU FRATELE TĂU UN PRILEJ DE CĂDERE, DE PĂCĂTUIRE SAU DE SLĂBIRE. FERICIT ESTE CEL CE FACE ASTA DIN PLĂCERE, NU DIN OBLIGAŢIE CE VINE ÎMPOTRIVA DORINŢEI LUI: ROMANI 14.21-22
  Eu unul sunt vegetarian, am 44 de ani, merg frecvent la sală, nu mă dopez şi am mai multă forţă decât majoritatea tinerilor de 20-35 de ani, iar când spun majoritatea mă refer şi la cei dopaţi cu steroizi şi hormoni, căci cei naturali nu mă pot concura. Aşadar e un mit pretenţia că doar carnea îţi dă forţă, tărie, bla bla…
  Aşadar, ca să fie odată clar pentru totdeauna: a nu bea alcool este o însuşire creştinească, nu musulmană. Semiţii masoni au furat această cerinţă din tabăra creştinilor şi au pus-o în cea a musulmanilor, iar semiţii ortodocşi şi catolici au ascuns de popoarele Europei aceste cerinţe creştine prin interzicerea de facto a Bibliei Creştine şi impunerea ereziilor lor filocalice, patristice catolice şi ortodoxe care sunt de fapt erezii anti-creştine. La fel şi cu consumul cărnii, şi cu multe altele, căci Satan vrea să ia locul lui Dumnezeu, iar apostolii lui Satan vor să-şi aroge meritele apostolilor lui Hristos.
  În ce priveşte cartea şi învăţătura, prietene, Biblia Creştină este pavăza învăţăturii:
  BUZELE PREOTULUI TREBUIE SĂ PĂZEASCĂ ȘTIINȚA, DIN GURA LUI SE AȘTEAPTĂ ÎNVĂȚĂTURĂ, PENTRU
  CĂ EL ESTE UN SOL AL DOMNULUI: MALEAHI 2.7 / UMPLEREA CU DUHUL LUI DUMNEZEU, CU DUH DE ÎNȚELEPCIUNE, PRICEPERE ȘI ȘTIINȚĂ DĂRUITĂ DE DUMNEZEU LUI BEȚALEEL, DIN SEMINȚIA LUI IUDA, ȘI LUI OHOLIAB, DIN SEMINȚIA LUI DAN PENTRU A PUTEA FACE TOT FELUL DE LUCRURI ȘI LUCRĂRI ÎN AUR, ARGINT, ARAMĂ, ÎN PIATRĂ, ÎN LEMN, PENTRU A PUTEA NĂSCOCI CU PRICEPERE ȘI ȘTIINȚĂ ORICE ESTE NECESAR PENTRU CONSTRUIREA CORTULUI ÎNTÂLNIRII, A CHIVOTULUI MĂRTURIEI, A CAPACULUI ISPĂȘIRII CARE VA FI DEASUPRA LUI, A TUTUROR UNELTELOR CORTULUI: IEȘIREA 31.2-7 / Repet, nu trebuie confundată Inchiziţia, atât cea catolică, cât şi cea ortodoxă, cu creştinismul. Aceste erezii vin de la Satan şi se bazează pe contradicţii şi disonanţe cognitive, catolicii şi ortodocşii te pun să te închini la asemănări din cer şi de pe pământ, la cadavre şi stele în timp ce-ţi spun porunca a doua care cere explicit să nu faci asta. De ce fac ei asta? Simplu, pentru a ne îndepărta de creştinism, pentru a ne face să nu mai fim raţionali, să acceptăm răul şi nedreptatea în timp ce spunem cu gura că facem binele… Aşa ies generaţii după generaţii de oameni roboţi, iraţionali, de muncitori şi ingineri care muncesc ca sclavii pentru profitul unor corporaţii ticăloase ce urmăresc îmbogăţirea semito-masonilor şi a statului Israel, aşa ies generaţii după generaţii de soldaţi care merg orbeşte la luptă, care execută fără crâcnire ordinele criminale de a ataca, ucide şi subjuga alte popoare sau alte clase sociale în timp ce tot ei spun că slujesc acele popoare sau clase sociale pe care le execută la ordinul preşedinţilor, generalilor, politrucilor semito-masoni.
  Tu spui că cheia supravieţuirii poporului nu este credinţa, ci este cartea, anume să fii pregătit într-un domeniu sau altul. Îţi repet, unde sunt cei mai buni muncitori, ţărani, fizicieni, doctori, matematicieni din lume, în mare parte români? Sunt plecaţi aiurea, să muncească la străni. De ce? Pentru că aici nu mai există credinţă, prietene, aşadar nu mai există o societate cu reguli stabile, clare de coexistenţă între toţi membrii societăţii şi toate clasele profesionale ca la germani sau nordici, sau la mulţi anglo-saxoni. Credinţa nu înseamnă să ai biserici şi cadavre la fiecare colţ de stradă sau prin fiecare parc, la care să te închini, credinţa nu înseamnă să te închini la stele şi la lucruri făcute de degetele omului (ISAIA 2.8), credinţa prin care societatea se poate clădi în pace şi armonie între toţi oamenii, indiferent de capacităţile şi pregătirea lor profesională, este credinţa aceasta: să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu furi, să nu înşeli pe nimeni, şi numai prin urmarea de către toţi oamenii a acestor principii ESENŢIALE, numai prin izolarea celor care nu vor să urmeze aceste principii ESENŢIALE se poate realiza o societate în care muncitorul şi inginerul, doctorul şi ţăranul, gunoierul şi specialistul în fizică atomică să se respecte prin iubire şi să înţeleagă că nu pot exista unii fără alţii, şi munca fiecăruia-n parte TREBUIE să fie respectată şi iubită, căci capacităţile, posibilităţile şi soarta fiecărui om în parte sunt irelevante în faţa principiilor Luminii care definesc Omul Curat şi-l fac să strălucească prin IUBIRE în faţa savanţilor, muncitorilor, ţăranilor care slujesc orbeşte acceptând crima şi înşelăciunea societăţilor lor. Tu spui că Ion Coja este băiat bun, tu spui că credinţa lui ortodoxă este totuna cu creştinismul. Eu ţi-am demonstrat că nu-i aşa, şi am demonstrat-o cu argumente biblice, cu citate biblice creştine ce nu pot fi contrazise:
  AŞA CUM SATANA SE PREFACE ÎN ÎNGER DE LUMINĂ, SPUNE APOSTOLUL PAVEL, LA FEL SUNT ŞI
  APOSTOLII CU ALTE EVANGHELII (adică cu alte scripturi în afară de Vechiul şi Noul Testament, cum sunt scrierile religioase catolice, ortodoxe, mormone, iudaico-talmudice, islamice, hinduse, budiste, etc), CU ALT HRISTOS AŞADAR, IAR SFÂRŞITUL LOR VA FI DUPĂ FAPTELE LOR: 2 CORINTENI 11.13-15 /
  Cu prietenie îţi spun: te contrazici flagrant, şi-mi cer scuze dacă spun asta prea deschis… Bunăoară, în timp ce spui că Ion Coja e un om cinstit şi patriot, bun om, mare caracter, tot tu spui că legiunea este o mişcare social-politică nocivă. Păi Ion Coja, dacă e aşa băiat bun, de ce slujeşte legiunea şi mai ales biserica ortodoxă trădătoare de neam românesc dintotdeauna?!!!
  Şi ca să pună cireaşa pe tort, biserica asta a neamului românesc cică, ortodoxă, iubită de legionarii masoni gen Ion Coja sau Horia Sima, l-a beatificat de câteva luni pe Andrei Şaguna, episcopul ortodox care a impus maghiara drept limbă de stat în Transilvania şi a forţat sute de mii de români să renunţe la cetăţenia română în favoarea celei austro-ungare. Totul porneşte de la disonanţele cognitive pe care biserica ortodoxă le incumbă malefic asupra poporului român. Iar admiraţia ta faţă de acest scelerat anti-creştin care repetă ca un papagal că el este Mesia, te face să pari şi mai rătăcit… Încearcă să ieşi din această uriaşă capcană, numită contradicţie. Înainte de toate, înainte de tine însuţi, înainte de copiii şi părinţii tăi, înainte de neamul tău trebuie să fie Dumnezeu, căci Dumnezeu a creat totul, inclusiv pe tine şi familia, neamul tău. Cine spune altfel, nu este decât un biet suflet pierdut pe tărâmul în care Satan, pentru scurtă vreme, guvernează şi-l face să se dea patriot pentru a avea o slujbă şi un salariu mai bune:
  CINE IUBEȘTE MAI MULT PE TATĂ, ORI PE MAMĂ DECÂT PE HRISTOS, NU E VREDNIC DE HRISTOS, LA FEL ȘI CEI CE IUBESC MAI MULT PE FIU SAU FIICĂ DECÂT PE HRISTOS, NU SUNT VREDNICI DE HRISTOS: MATEI 10.37

  Apreciază

 3. Mucanu Aurel says:
  august 9, 2013 la 5:38 pm
  Mucanu Aurel says:
  august 9, 2013 la 5:38 pm

  Dragă Aurel, binenţeles că noi suntem principalii vinovaţi, dar pentru altceva, şi anume pentru faptul că ne-am lepădat de credinţa creştină şi ne luăm după erezii anti-creştine, gen ortodoxie, catolicism, etc… Biblia ne previne în ce condiţii evreii ne vor domina şi ne vor extermina: MOTIVUL IZBÂNZII EVREILOR ASUPRA NESEMIȚILOR ESTE NECREDINŢA CELORLALTE POPOARE, NU FAPTUL CĂ EI AR FI FOST SFINŢI: DEUTERONOM 9.5 / SĂ NU FIE NIMENI CARE SĂ-ȘI TREACĂ FIUL SAU FIICA PRIN FOC, CA JERTFE LUI MOLOH, NIMENI CARE SĂ GHICEASCĂ, NICI UN CITITOR ÎN STELE, NICI UN VESTITOR AL VIITORULUI, NICI UN VRĂJITOR, NICI UN DESCÂNTĂTOR, NIMENI CARE SĂ ÎNTREBE PE CEI CARE CHEAMĂ DUHURILE SAU DAU CU GHIOCUL, NIMENI CARE SĂ ÎNTREBE PE MORȚI, CĂCI ORICINE FACE ACESTE LUCRURI ESTE O URÂCIUNE ÎNAINTEA DOMNULUI, IAR DIN PRICINA ASTA IZGONEȘTE DOMNUL NEAMURILE DINAINTEA EVREILOR: DEUTERONOM 18.10-12
  Aceste erezii sunt urmaşele închinării la Moloh şi stele a dacilor şi romanilor, sunt urmaşele semito-masoneriei ce slujeşte Israelul. În acest context, să spui de un om ca Ion Coja că este cinstit şi drept, iar restul românilor sunt nişte beţivi şi ticăloşi, este o mare eroare şi nedreptate care îţi sunt induse de către legionarii anti-români gen nicu şi compania care se pretind aidoma ereticilor ortodocşi ca fiind sfinţi, (vezi ereticul Gafencu, părtaş la crimele legionarilor, vezi sfinţirea de către BOR a trădătorului de ţară, episcopul Andrei Şaguna care a impus maghiara drept limbă de stat în Transilvania şi a forţat sute de mii de români să ia cetăţenia maghiară) în condiţiile în are Iisus a cerut explicit ca nici bun să nu fie numit (MARCU 10.18). Eu nu am pomenit nimic despre alcoolul pe care-l consumă românii sub atenta supraveghere a evreilor, astea-s aberaţii gen nicu legionaru şi Ion Coja. Eu nu umblu cu cioara vopsită ca aceşti derbedei plini de ură faţă de poporul român, lingăi ai securiştilor bolşevici şi ai popilor blasfemici ce cheamă morţii pe toate uliţele României şi care ne ţin actualmente în teroare şi sclavie, trădând neamul românesc prin preşedinţii şi guvernanţii noştri, prin episcopii care sunt în majoritate semito-masoni, nu români… De aceea muncitorii şi doctorii, ţăranii şi inginerii, profesorii şi licenţiaţii români olimpici la mate, fizică, biologie, chimie, etc au salarii de 800-1500 lei pe lună, fiind lăsaţi pe drumuri să moară de foame după ce li se închid fabricile, fermele, şcolile, spitalele şi orice posibilităţi de supravieţuire, în vreme ce politrucii, popii, militarii, securiştii au salarii de câteva ori mai mari, başca că nu sunt lăsaţi şomeri, ba din contră, pe la 40-45 de ani primesc sute de milioane de lei şi pensie pe viaţă, în vreme ce patronii şi politrucii trădători de neam şi ţară, compuşi în majoritate din evrei şi arabi au miliarde de euro în conturi, elicoptere, moşii colosale ce nu pot fi justificate din salariile oficiale, şi ne sfidează cu ele în vreme ce securitatea roşie îi protejează pentru a primi în continuare privilegiile ante-menţionate. În vreme ce minerul care munceşte pe brânci, ţăranul care produce pâinea cea de toate zilele au nişte salarii de batjocură, chiar şi de numai 300 de lei pe lună (cunosc personal zeci de asemenea cazuri, iar românii nu dau în cap ca indienii sau arabii), generalii curg pe bandă rulantă la Cotrocenii conduşi de evrei, avem mai muţi securişti decât Imperiul Britanic, mai mulţi generali decât Franţa şi Germania la un loc, şi nici măcar un avion de luptă modern, nici măcar măşti de gaze nu mai avem!!! Prietene, nu românii au făcut asta, ci clasa politică semito-masonă care a pus stăpânire pe România de 23 de ani, impusă de forţele semito-masone americane şi sovietice, care clasă trădătoare de neam şi ţară, în frunte cu Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Mugur Isărescu au trădat şi trădează împreună poporul român pe care-l urăsc de moarte şi căruia caută să-i incumbe ideea că el, poporul român este cel mai mare duşman al lui. La fel fac şi legionarii, şi Vadim, şi toată clasa politico-economică a României, clasă condusă pe principii talmudice, căci sunt majoritar evrei şi arabi. Iar Talmudul nu este o ficţiune, el există, este cartea de căpătâi a majorităţii evreilor care are ca direcţii primordiale distrugerea creştinismului şi a creştinilor, exterminarea popoarelor non-semite. Satanicul Papă de la Roma este pozat cu Talmudul şi Coranul în mână prietene, pupându-le!!!, astea nu-s poveşti, cum nu-s poveşti nici declaraţiile scelerate ale preşedintelui Israelului în care Shimon Peres se laudă că a subjugat pe români, pe americani, pe polonezi, pe unguri, şi că evreii vor subjuga şi pe alţii, că au relaţii… Nu poţi nega realitatea, prietene. Dacă eşti cu adevărat patriot, dacă iubeşti cu adevărat poporul român, nu jugul semito-mason, recunoaşte faptul că majoritatea românilor sunt oameni muncitori care trăiesc din muncă cinstită, nu cum spui tu, aidoma legionarilor, că românii sunt nişte beţivi nenorociţi. Du-te în Anglia sau Ţările Nordice, să-i vezi cum chefuiesc după orele de program. Toată lumea bea alcool prietene, nu doar românii. Nu românii beau sau se droghează cel mai mult în lumea asta, ci alţii, indienii în special… Armata americană supervizează producţia şi traficul de droguri din Afganistan, sub atenta supraveghere a CIA-ului… Crede-mă, românii nu-s nişte nenorociţi beţivi şi drogaţi, marea lor majoritate sunt respectaţi peste tot în lume pentru munca lor, în vreme ce din România sunt goniţi de această burghezie roşie semită, bolşevico-securistă ce a impus o dictatură securisto-ortodoxă împotriva poporului român pentru a-l goni din ţară şi a-l extermina, ca astfel evreii şi arabii să ne ia locul, secondaţi de indieni… De-aia Ion Iliescu şi ucenicul său, Traian Băsescu au trădat nu doar România, ci până şi identitatea de român pe care au dat-o în mod samavolnic, prin lege nedreaptă, indienilor.

  Apreciază

  • Draga Cristi,
   Am cunoscut mai multe cazuri, concrete, in care alcoolul a ravasit individul si familia lui. Poate ca gresesc daca generalizez. Dar viata mea de nealcoolic mi-a fost afectatat de acest alcool(sub forma de vin, vodca, tuica, rachiu, bere) ce s-a imbibat in multi dintre cei dragi mie si care le-a afectat viata si din cauza lor suferind si eu. N-are rost sa intru in amanunte. Imi pare rau pentru ce a fost si ce este si-mi duc crucea in mod stoic.
   In general ai dreptate, greu sa te combat.
   Dar cred ca pentru neamul romanesc(ma refer la cei multi, la taranii saraci si muncitorii saraci, la cei fara averi, slugile de la alti romani, adica cei care au fost majoritari) a fost mai buna „necredinta” comunista decat „credinta” capitalista. Pentru ca comunistii le-a dat la toti sansa sa invete. A invata este singura solutie de a iesi din mocirla imoralitatii. Regimul post pucist, instaurat in decembrie 1989, desi a mimat ca sprijina invatamantul, a dat cu el de pamant. Aceasta este cea mai mare durere, mai mare decat stergerea de pe fata pamantului a mii de fabrici si uzine, a locurilor noastre de munca.
   Crestinismul te apropie de Dumnezeu. El nu-ti da stiinta de carte. Neamul romanesc are nevoie de stiinta de carte. Tot neamul romanesc. Nu varfurile, olimpicii care daca au stiinta de carte nu se fac locomotiva a neamului romanesc ci se duc la straini sa-i slujeasca. Navigati pe internet si vedeti care este lumea satelor la noi. Iti vine sa plangi cum a ajuns neamul romanesc. Neamul romanesc nu este format numai din singularitati precum Misu Croitor, Cristi, Ion Coja, etc. Majoritatea sunt saraci cu duhul. L-au votat in trei legislaturi pe Ion Iliescu si asta spune totul.
   Si Dvs. ca si Dl Ion Coja puneti credinta pe locul unu si nu neamul. Socotiti ca neamul trebuie sa urmeze credinta. Credinta are fiecare in felul lui, la Ion Coja ortodoxia, la Dvs. protestantismul. Eu zic ca neamul trebuie sa fie in fata, primul si apoi credinta. Pentru ca ortodocsi sunt si rusii si sarbii si bulgarii. Pentru ca protestanti sunt si ungurii si elvetienii si germanii(partial) si suedezii si danezii. Dar noi suntem romani, in primul rand romani si apoi credinta Omul se naste intai ca prunc al parintilor lui, al neamului de care apartine, asa cum a stabilit DUMNEZEU, Unicul pentru toti oamenii acestui pamant, si apoi este botezat si ia o culoare religioasa fie ortodoxa fie catolica fie protestante fie alta religie.
   Si eu vad multe dintre cele ce le vedeti si Dvs. Dar eu caut si solutii si nu le gasesc in conditiile actuale. Nu cred ca daca tanarul roman nu se va mai duce la ortodoxie si va citi Biblia si nu va asculta de predica preotului, va reusi ca in concurenta cu un tanar evreu sau un tanar grec sau un tanar tigan sa reuseasca la un post intr-un loc de munca oarecare. Biblia nu-i da cunostintele necesare. Chiar daca tanarul roman nu va mai pupa icoane sau alte relicve bisericesti. Aici nu mai suntem pe aceeasi lungime de unda. Specializarea de chirurg sau de informatician sau de inginer chimist sau de lingvist nu ti-o da nici preotul si nici Biblia. Nu te invata nici preotul si nici Biblia limbi straine ca sa te descurci in viata. Trebuie sa inveti. Nu stiu ca din Biblie sa reiasa ca omul trebuie sa invete ca sa reuseasca in viata. Si sa invete toata viata.
   Eu spun aceste lucruri nu ca as fi desteptul desteptilor si i-as invata pe altii ce sa faca. Nu, si eu am fost unul dintre multi cei care s-au multumit cu o diploma. Ca si Traian Ioan, si eu ma simt un prost care nu stiu cat as fi dorit sa stiu. Am gresit si as vrea ca altii sa nu mai greseasca cum am gresit eu.
   PS. Apropo de alcool. Sunt vreo 2 miliarde de musulmani care nu servesc alcool. Si n-au murit si nici nu vor muri si vor veni incet, incet peste crestini, inclusiv peste acele popoare care ne-au depasit la consumul de alcool pe cap de locuitor. Musulmanii au devenit deja o forta in tarile din Vest si s-au inmultit si in Rusia, tara zisa eminamente ortodoxa. Nu mai vorbesc de SUA unde un cripto-musulman este presedintele celei mai mari puteri politice si militare a planetei.

   Apreciază

 4. Mucanu Aurel says:
  august 7, 2013 la 6:07 pm
  Dragă Aurel,
  Ne place sau nu, realitatea este că evreii şi arabii ne sunt opresori şi călăi la momentul actual. Talmudul şi Coranul îi educă în acest spirit rasist şi anti-creştin, criminal şi imperialist. Semiţii spun că non-evreii sunt vite ce trebuie exterminate, nu creştinii spun că evreii sunt animale ce trebuie ucise…Prin masonerie, prin ecumenismul catolico-ortodox evreii şi arabii domină aproape întreaga planetă şi se şi laudă cu asta prin chiar preşedintele Israelului, Shimon Peres. Biblia demască lepădarea evreilor de Hristos. A prezenta crimele unui criminal înseamnă că faci rău? Este rău să lupţi contra răului? Este rău să lupţi contra opresorilor imperialişti ce încalcă poruncile creştineşti de dragoste şi armonie între toate neamurile pământului, fie ei evrei sau non-evrei? A lupta pentru dreptate şi adevăr, pentru egalitate între evrei şi non-evrei nu este antisemitism, prietene, este democraţie creştină. Creştinismul nu este o religie anti-semită cum crezi tu, căci, pentru Dumnezeu, e scris chiar de apostolii evrei… Creştinismul cheamă la dragoste între toate rasele şi popoarele, la dreptate, la realizarea unei societăţi în care principiile de coexistenţă să fie acelea ale Dreptăţii şi dreptului tuturor oamenilor la viaţă îndestulată şi fericită, bazată pe principiile Luminii prin care oamenii, omul să nu ucidă, să nu fure, să nu preacurvească, să nu înşele pe nimeni. Este ăsta anti-semitism, sau o societate civilizată?

  Apreciază

  • Draga Cristi,
   Ai sa fii mirat, dar te inteleg.
   Eu mi-s roman, roman nascut nu facut. Adica nu mi-au venit stramosii in Romania, au cerut cetatenie, au invatat sa vorbeasca romaneste si acum isi zic ca sunt romani. Aceia sunt doar cetateni romani. Ei au mandrie ca au stramosi greci sau rusi sau maghiari sau mai stiu eu ce. Li s-a dat cetatenia si nu suflet de romani. Eu pentru cei cu suflet de roman care-l au, nu pe care-l marturisesc, (pentru ca marturisirea poate fi mincinoasa) ma gandesc eu cum este mai bine pentru ei.
   Sa-ti dau un singur exemplu. Am citit, mai ales pe net, ca in sec XIX au tot venit puhoi evreii in tarile romanesti, mai ales in Moldova. Si s-au apucat printre altele si de negustorie si mai ales sa deschida carciumi. Si se zice ca acei avrei catciumari au masluit vinul si tariile si drept urmare multi dintre romanii ce frecventau acele carciumi s-au imbolnavit, unii poate au si murit, nu-mi mai aduc bine aminte exact. Si care a fost urmarea ? O pleiada intreaga de somitati ale vietii sociale si culturale i-au acuzat pe evrei in aceasta spetza. A fost revolta mare in acest sens, revolta care a reverberat pana in zilele noastre. Stau si ma intreb, de ce-i acuza pe evrei si nu-i acuza pe romanasii nostri care obisnuiau sa faca poteca de la casa la bodega. De ce nu-i besteleau pe acei români ca se dedau alcoolului ? De ce nu-i besteleau pe cei ce ar fi trebuit sa-i indrepte pe calea morala a lui Dumnezeu ? Cum i-a educat scoala, familia, cine trebuia sa pastoreasca aceasta turma de oitze românesti ca sa nu cada in pacatul alcoolului ? Sa zicem ca ma iau dupa tine si consimt ca evreii ar fi niste odiosi care au imbatat poporul cu alcoolul. Si zic eu, daca in loc sa-mi ofere alcoolul(ispita diavolului) evreul mi-ar fi spus sa ma arunc in putz, eu m-as fi aruncat ? Evreul ti-a oferit alcoolul ca ispita a diavolului. Dar tu, fibra romaneasca, cum ai cedat ispitei satanei sa gusti din licoarea otravita ? Daca romanului nu-i placea sa traga la masea, carciumarul evreu dadea faliment si nu se mai imbogatea. Si nici nu mai aveam antisemitism. Eu zic ca mingea este in terenul nostru. Noi trebuie sa stim cum sa evitam capcana si ispita diavolului. Noi trebuie sa vedem barna din ochiul nostru si apoi paiul din ochiul strainului. Nu pe evreu trebuie sa-l schimbam ci noi, neamul romanesc trebuie sa ne schimbam. Noi sa mergem pe drumul nostru. Dar avem noi vreun drum ? Fiecare crede ca drumul lui este cel mai bun daca-l intrebi si toti intind de neamul romanesc sa-l traga pe drumul lui. Unitii cred ca drumul lor, cu fata spre Roma este cel mai bun, ortodocsii cred ca drumul nostru cel mai bun este catre Rasarit alaturi de fratii nostri ortodocsi din Rusia, Serbia, Bulgaria, mai intervin si protestantii, PDL-ul ne asigura ca al lor e drumul ideal, USL-ul infirma, Miscarea Populara a lui Ungureanu are alta idee, stelistii au alta idee, dinamovistii alta idee, toti se dirijeaza ca slujitori ai neamului romanesc. Si constatam ca de 2000 de ani tot ne poticnim pentru ca fiecare pune interesele lui de rit sau culoare politica mai presus de interesul tuturor romanilor. Aceasta este cruda realitate.
   Raman la convingerea ca inainte sa-i atacam pe evrei pentru ce au facut si ceea ce fac(cum mai demasca unii), sa ne atacam intai pe noi si pe defectele noastre. Romania, o tara plina de defecte si cu românii pe care-i are. Nu trebuie sa generalizam aprecierile luand in calcul olimpicii nostri, marii sportivi si actori care ne-au onorat, marii oameni de cultura ai tarii noastre dragi, Romania. Romania nu este o tara corecta cum este prof. Ion Coja si altii ca dansul. Sa privim pe cei multi, pe cei majoritari, pe care daca-i asculti ce graiesc pe la TV sau pe net, ramai siderat daca este bina sa fii roman sau ba. Sau abominabile crime in care mamele isi arunca pruncii la gunoi sau in haznale, tati ce-si violeaza fiicele sau nepoatele, fiii ce le dau cu cazmaua in cap parintilor si cate si mai cate grozavii. Pentru astea sa luptam, daca putem, sa ne scoatem din mocirla morala, chiar daca suntem saraci si ne-au lasat pucistii decembristi fara locuri de munca prin privatizarea salbatica si apoi lichidarea si stergerea de pe fata pamantului a mii de fabrici si uzine. Bine, pucistii decembristi isi bat joc de noi cu invatamantul si educatia, au facut manuale alternative de au zapacit elevii.
   Crezi ca zice vreun evreu unui roman nu invata, nu te duce la scoala, chiuleste ? Nu cred. Si daca-i zice, romanul trebuie sa asculte ? Daca-i zicea sa se arunce in putz, se arunca ?
   Poate ca este adevarat ce se scrie in Talmud cu ce dispret au evreii fata de noi. Nu stiu daca este sau nu adevarat pentru ca nu s-a tiparit si publicat Talmudul ca sa-l citesc. Dar noi trebuie sa luam pistolul sa tragem sau trebuie sa ne punem tot poporul cu burta pe carte si sa fim atat de destepti sa nu mai votam pe Iliescu in trei legislaturi, sa nu mai votam partide care au ca stindard privatizarea care ne-a nenorocit pentru multe decenii de acum inainte s.a.m.d. ?
   Credeti ca este benefic neamului romanesc ca sa luptam ca orbetii fie contra comunistilor, fie contra legionarilor, fie contra ortodocsilor fie contra „pocaitilor” fie contra evreilor, fie contra ungurilor fie cdontra a te miri ce ? Sa ridicam poporu sa fie atat de cult si cultivat incat sa ne priveasca cu respect nu sa ajungem sa se strige pe stadioanele straine : tzigani, tzigani ! Nici tziganii nu mai vor sa fie tzigani, le este rusine, isi zic romi. Noi romanii avem vreo rusine ca am ajuns de rasul Europei ? N-avem nicio vina pentru asta ? Chiar asa ?

   Apreciază

   • mda..câteva ,ba chiar mai multe idei practice care trebuiesc dezvoltate.
    Altceva. Chestiunea cu Talmudul poate fi totuși adevărată în cond. în care unul de talia lui Walter Veith le mentionează ca fiind reale..dar și aici trebuie vazut că avem de a face cu Khazarii atenție.. convertiți la iudaism..iar evreii cu Thora(probabil infiltrați de către kazari) protestează împotriva sionismului.. mai nou ,îl demască(le voi publica la categoria „media subterană”.. voi vedea exact denum. categoriei)

    Apreciază

 5. Ma uit la poza din acest topic si vad ce barbat dragut era Valeriu Gafencu. Il doream viu nu zacand in inchisoriile bestiilor comunista unde a si sfarsit. As fi vrut sa aiba copii si el si copii lui si nepotii lui sa ne lumineza cu valorile pe care le-a dat Dumnezeu pe pamant. Cu el viu si neincarcerat, cu altii ca el, oameni culti, morti pentru o cauza legionara nebenefica neamului romanesc, poate am fi avut mai multa lumina de stiinta de carte la noi, ar fi fost un exemplu viu de cunostinte, am fi avut de la cine invata si n-am avea atatea generatii ratate(sa nu mai amintesc procentul de 50% de la Bac-urile noastre). Asa cine ne-a dat lumina cartii ? Niste „intelectuali” facuti pe puncte. Biblia te ajuta sa te apropii de Dumnezeu dar nu-ti da cunostinte care sa te faca folositor societatii(cu exceptia faptului cand alegi drumul preotiei). Citeam liste de legionari ucisi de regimurile trecute. Majoritatea studenti, ingineri, juristi, medici, profesori. Elita noastra intelectuala. Aveam nevoie de ei vii, pentru instruirea intelectuala a neamului, nu avem nevoie de ei eroi morti. Au murit si nu ne mai invata nimic. Pe seama mortii lor ne invata altii lucruri nefolositoare noua si neamului romanesc.

  Apreciază

 6. Ce ne zice Cristi : De ce mereu ni se oferă sfinţi pe tavă, care „sfinţi” fac parte din diverse culte sau organizaţii criminale ?
  Cred ca aici Cristi s-a referit la Miscarea Legionara ca organizatie criminala.
  Nu stiu in ce sens a gandit dansul asta, dar eu cred ca idolatrizarea fostilor „eroi” legionari se face cu scopul de a resuscita aceasta miscare. De ce se vrea resuscitarea ei si de catre cine ? Parerea mea sincera ca aceasta are drept scop sa acuze neamul romanesc de antisemitism si sa justifice ca astfel se explica holocaustul din Romania, prin antisemitismul funciar al romanilor. Si asta pentru ca muscarea legionara este receptata inca de la aparitie si pana in zilele noastre ca o miscare antisemita. Nu conteaza ca ea se disculpa ca a avut si are numai o atitudine de atac contra evreilor comunisti sau care propaga comunismul. Tot antisemitism se numeste. Miscarea legionara este o miscare pe fata pro-romaneasca dar in fapt este o miscare ocultata in contra neamului romanesc. Dusmani avem slava Domnului, asa ca nu stiu care dintre ei incita la legionarism sau daca toti s-au aliat in acest scop.
  Lumea este asa cum este si condusa asa cum este ea condusa. Acesta este mersul istoriei in acest moment. Chiar, nu inteleg cum unii incearca sa provoace neamul romanesc sa faca pipi contra vantului. Chiar, cei ce flutura „eroismul” legionar nu realizeaza raul ce se prefigureaza neamului romanesc ? Chiar, ei nu au invatat nimic din lectiile istoriei si ce s-a ales de miscarea legionara ? Din pacate, chiar unii slujitori ai bisericii ortodoxe preamaresc faptele legionare cand de fapt ei, oameni culti, nu ca plebea pe care o pastoresc, ar trebui sa stie consecintele grave ce s-ar produce daca s-ar asocia miscarea legionara la viitorul neamului romanesc. Deci, dupa umila mea parere, miscarea legionara este tot ceea ce poate fi mai rau pentru neamul romanesc. Poate dezmembra Romania pentru a lichida odata pentru totdeauna antisemitismul ancestral(dupa Tesu Solomovioci) al romanilor. Si societatea internationala poate lua aceasta masura draconica, sa sterga numele de roman de pe fata pamantului pentru a nu mai exista focarul de antisemitism romanesc propagat de miscarea legionara. Cum va disparea numele de roman ? Moldova va fi data Rep. Moldova si locuitorii Moldovei Mari si se vor numi moldoveni. Dobrogea va fi data Bulgariei si locuitorii ei vor deveni bulgari. Delta va fi data Ucrainei sau va deveni teritoriu rusesc precum Transnistria sau Kaliningrad. Banatul va fi dat Serbiei si aceia vor deveni sarbi. Ardealul va fi ori independent, ceea ce nu cred, ori va reveni Ungariei si locuitorii ei vor deveni maghiari. Nu stiu ce va fi cu Oltenia, daca va fi tara oltenilor sau va fi inglobata in Tara Romilor.. Dar Muntenia va deveni cu siguranta Tara romilor in loc de Tara Romaneasca. Este un scenariu sinistru dar plauzibil.
  Din pacate Biblia si mai ales Noul Testament are niste „accente” antisemite pe care nu ai cum sa le scoti din context si de care nu ai cum sa te aperi daca preotul sau pastorul este de rea credinta. Cum ? Ridici osanale lui Isus, faci ca toata lumea sa se inchine pana la pamant in fata numelui lui, sa devina habotnica si fanatica pentru numele Mantuitorului si cand vine mai bine la indemana incepi sa picuri otrava in urechile enoriasului ca evreii l-au omorat pe Cristos, ca evreul Iuda l-a tradat, ca Sanhedriul evreiesc l-a condamnat la moarte, ca poporul evreu l-a preferat pe talharul Baraba si l-a dat mortii pe Cristos etc. Este deajuns pentru a declansa ura antisemita care de la vorbe la fapte nu-i decat un pas pentru un popor nu prea cultivat si tinut in intuneric(in ultimii ani ai capitalismului anticomunist romanesc procentul de trecere la Bac nu a depasit 50% si atunci cu indulgenta, ca sa nu mai amintesc de concursurile de definitivat ale cadrelor didactice sau testele anuale ale elevilor).
  Nu sunt profet in tara mea, dar tare mi-e ca nici departe de adevar nu sunt.
  Sa nu creada credinciosii ortodocsi romani ca Moscova ortodoxa ii va apara la acuzatia de antisemitism care s-ar aduce de ONU Romaniei daca cumva legionarii iau puterea in aceasta tara. Frate, frate, dar branza-i pe bani. Mai aproape le sunt ortodocsilor rusi ortodocsii din tarile slave precum Serbia, Bulgaria, Ucraina. Si daca ONU ne-ar acuza de antisemitism si ar purcede la dezmembrarea noastra precum in Jugoslavia, vecinii nostri s-ar bucura, inclusiv Moscova, pentru ca si ea va lua o halca din pamantul romanesc.
  Mie nu-mi pare rau de legionarul Gafencu, imi pare rau de romanul Gafencu care a fost manipulat si si-a dat viata pentru un crez, cel legionar, care nu a adus mantuirea neamului romanesc ci numai plansete si suferinta.

  Apreciază

 7. Legea, proorocii, au fost până la Ioan Botezătorul (MATEI 11.13) . Asta ne spune Hristos însuşi. Aşadar, nimeni dintre oameni nu poate numi pe alt om ca fiind sfânt, sau prooroc, sau apostol, căci asta e treaba lui Dumnezeu. Poţi spune despre cineva că a trăit în mod cinstit, drept, urmând Calea, dar de aici la a-l numi sfânt pe un om în vreme ce Iisus Hristos a cerut ca nici bun să nu fie numit (MARCU 10.18), e cale lungă, e cale pe drumul pierzării. Mă surprinde atitudinea aceasta venită chiar din partea unui creştin evanghelic, anume de a canoniza pe un muritor, arogându-şi astfel puterea lui Dumnezeu aidoma satanicului Papă de la Roma sau satanicului Sinod Ortodox. Valeriu Gafencu a făcut parte, ca preot eretic, din trupele paramilitare ortodoxo-legionare ce AU ASASINAT sute de oameni nevinovaţi, inclusiv pe marele istoric Nicolae Iorga pentru că acesta a demascat caracterul anti-românesc şi anti-naţional al bisericii ortodoxe române care prin episcopii ortodocşi Vasile Moga, Andrei Şaguna, Ghedeon Nichitici, Petru Popovici, Iosif Adamovici, Miron Românul, I. Papp, Ion Meţianu, Nicolae Bălan, Cornel lvan, Vasile Mangra, Miron Cristea, Mitropolitul Primat Conon a trădat România şi poporul român, a impus maghiara drept limbă de stat în Transilvania, a asasinat românii patrioţi, inclusiv pe marele nostru Horea. Ce atitudine a avut Gafencu faţă de asasinarea lui Horea prin intrigile ortodoxe, faţă de asasinatele legionare comise după tiparul evreilor nazişti Goebels, Hitler, Borman? A fost părtaş la ele, le-a acceptat. Dacă un criminal e băgat în închisoare, devine sfânt? Fraţilor, acest om se închina la morţi, chema morţii, se închina la alţi dumnezei făcuţi din lemn şi piatră, pictaţi, fără duh, care nu puteau vorbi (1 CORINTENI 12.2, HABACUC 2.18-20). S-a pocăit el de faptele lui? S-a lepădat Gafencu de erezia anti-creştină de tip ortodox? Evident, nu, iar Wurmbrand atestă acest lucru. Creştinii spun despre anti-creştini că sunt sfinţi? Apostolii cu alte evanghelii sunt numiţi sfinţi de către creştinii evanghelici?
  AŞA CUM SATANA SE PREFACE ÎN ÎNGER DE LUMINĂ, SPUNE APOSTOLUL PAVEL, LA FEL SUNT ŞI
  APOSTOLII CU ALTE EVANGHELII (adică cu alte scripturi în afară de Vechiul şi Noul Testament, cum sunt
  scrierile religioase catolice, ortodoxe, mormone, iudaico-talmudice, islamice, hinduse, etc), CU ALT
  HRISTOS AŞADAR, IAR SFÂRŞITUL LOR VA FI DUPĂ FAPTELE LOR: 2 CORINTENI 11.13-15.
  Cum să mai înţeleagă oamenii necunoscători ceva din credinţă dacă chiar creştinii idolatrizează anti-creştinii, căci, ne place sau nu, Gafencu a fost un apostol al lui Satan. Pe această piatră idolatră şi altele ca ea, s-a ridicat erezia ortodoxă ce împinge actualmente poporul român în gropa lui Satan, adulând şi chemând morţii, închinându-se, în ciuda semnelor de pedeapsă trimise de Dumnezeu, la asemănări din cer şi de pe pământ, şi astfel sporind nimicirea între noi (APOCALIPSA 9.20). Urmăm întocmai pilda din Apocalipsa, unde ereticii, deşi pedepsiţi de Dumnezeu pentru curviile lor cu alţi dumnezei, deşi pedepsiţi pentru nedreptăţile şi crimele lor, tot nu s-au pocăit, iar nimicirea între noi sporeşte. Dacă sarea îşi pierde gustul, va fi aruncată la gheenă… Haideţi să răscumpărăm memoria milioanelor de români asasinaţi de bolşevici şi nazişti, ale soldaţilor, ţăranilor şi muncitorilor, ale doctorilor şi profesorilor români ce şi-au pierdut viaţa în lupta pentru păstrarea peticului lor de pământ, pentru salvarea României, pentru educarea în spiritul adevărului, pentru salvarea bolnavilor şi răniţilor de pe front. De ce mereu ni se oferă sfinţi pe tavă, care „sfinţi” fac parte din diverse culte sau organizaţii criminale, cu rădăcini semito-masone,în vreme ce despre poporul român ni se spune tot de către aceşti corifei ai „sfinţilor”, mereu şi mereu, că e un popor de proşti şi curve? Fraţilor, să fim atenţi, căci Satan ne pândeşte încontinuu…

  http://www.logosfera.ro/2009/02/biserica-ortodoxa-romana-una-masonica-si-oculta/

  Apreciază

  • Depinde ce crezi că înțeleg eu prin noțiunea de sfint(„frați sfinți care aveți parte de chemarea cereasca..”, un ucenic al lui Hristos). în acest sens și Wurmbrand a fost un sfânt s.a.m.d. Canonizarea sfinților,tine de ortodoxie ..iar eu nu am spus niciunde că ar fi și biblică.Ideea canonizării e susținută cu fanatism de ortodocși..oricât le-ai spune..
   Retragerea titlului de cetățean de onoare o consider însă o nedreptate,în sensul că titlul (nu canonizarea).. i-a fost acordat pentru comportamentul ireproșabil din temnițe,unde nici legionarii nu au fost de acord cu Gafencu ..în multe privințe,pentru atitudinea pacifistă a acestuia,care îi chema mereu la pocăință și apropiere de Hristos, în loc de a lupta la modul fanatic și sinucigaș pentru obiective politice ..chiar Wurmbrand ar fi scris despre acest lucru: că.. în procesul de sfințire și de căutare a lui Hristos, din vechile convingeri legionare ale lui Gafencu nu ar mai fi rămas NIMIC.
   Binențeles fenomenul e mult mai amplu, mai complex și interesant , vom „săpa” și observa în profunzime și convingerile teologice ale lui Gafencu, care l-ar fi sfătuit pe Wurmbrand și pe un tânăr protestant să se întoarcă la
   ” credința adevărată”.. ori eu unul nu sânt de acord aici și consider că Valeriu greșește
   ( și mulți alții ca el) ,pentru că în realitate.. protestantismul a fost o adevărată binecuvântare pe traseul zbuciumat al istoriei umanității, ..o reîntoarcere la valorile biblice(..și prin faptul că a eliminat canonizările,închinarea la oase și sfinți ..toate moștenite din catolicism)

   Apreciază

   • Dragă Mişu,
    Înţeleg dorinţa ta de reconciliere cu ortodocşii, dar te întreb: cum te poţi reconcilia cu un eretic care te consideră drept eretic pentru că urmezi Biblia Creştină şi numai Biblia creştină, el urmând altă evanghelie ce a instituit o religie semito-masonă de tip catolico-ortodox care a avut şi are un profund caracter anti-românesc şi anti-creştin? Ce crezi, Gafencu a cunoscut această pildă: AŞA CUM SATANA SE PREFACE ÎN ÎNGER DE LUMINĂ, SPUNE APOSTOLUL PAVEL, LA FEL SUNT ŞI APOSTOLII CU ALTE EVANGHELII (adică cu alte scripturi în afară de Vechiul şi Noul Testament, cum sunt
    scrierile religioase catolice, ortodoxe, mormone, iudaico-talmudice, islamice, hinduse, etc), CU ALT HRISTOS AŞADAR, IAR SFÂRŞITUL LOR VA FI DUPĂ FAPTELE LOR: 2 CORINTENI 11.13-15? Asta ca să nu pomenesc porunca a doua, ce spune clar să nu te închini la asemănări din cer şi de pe pământ… Ca preot eretic ce cunoştea Biblia, nu crez că Gafencu are o vină în plus, cunoscând Biblia şi totuşi nesocotind Cuvântul, a treia poruncă? CEI CE CUNOSC BIBLIA ŞI NU O RESPECTĂ SUNT MAI VINOVAŢI DECÂT CEI CARE NU O CUNOSC ŞI N-O RESPECTĂ, LUCRU DEZVĂLUIT PRIN PILDA SLUGILOR NEASCULTĂTOARE: LUCA 12.47-48

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s