Papa Francisc iubește carismaticii: …”foarte mult”

image
01.05.2013, Rimini (Catholica) – Sâmbătă, Arhiepiscopul Rino Fisichella, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, a celebrat Sfânta Liturghie ce a marcat încheierea celei de-a doua zile a celei de-a 36-a Adunări Naţionale a Mişcării de Reînnoire Carismatică.

După semnul crucii, prelatul a transmis celor 15.000 de persoane prezente un mesaj surpriză: salutul Papei Francisc. “Înainte să încep această celebrare, vă aduc un salut. Când am plecat azi-dimineaţă eram cu Papa Francisc şi i-am spus: ‘Sfinte Părinte, plec în curând. Mă duc la Rimini unde sunt mii şi mii de credincioşi din Reînnoirea Carismatică: bărbaţi, femei şi tineri.’ Cu un zâmbet larg, Papa mi-a spus: ‘Spune-le că îi iubesc foarte mult!’ Şi apoi: ‘Uite, spune-le că îi iubesc foarte mult deoarece am fost responsabil cu Reînnoirea Carismatică în Argentina; de aceea îi iubesc atât de mult.’”

La predică, Arhiepiscopul Fisichella le-a mulţumit credincioşilor pentru eforturile depuse pentru noua evanghelizare, “de care vă preocupaţi de ceva vreme”, dar care acum, “cu planul naţional pentru noua evanghelizare, ce v-a fost încredinţat, cere angajamentul tuturor şi, din acest moment, devine busola cu care lucraţi şi acţionaţi în inima Bisericii”. În scurta sa predică, preşedintele dicasterului a vorbit în principal despre noua evanghelizare şi despre Isus ca Învăţător, care ne însoţeşte şi care nu ne abandonează într-o lume în care creştinul trebuie adesea să meargă împotriva curentului. A continuat spunând că Isus este Calea, Adevărul şi Viaţa, revelarea ce indică drumul pe care Dumnezeu l-a trasat pentru noi. “Întrebarea lui Toma este a noastră: Doamne, Tu eşti calea, dar cum o putem şti?” “Secretul existenţei noastre, realizarea deplină a fericirii, stă în măsura în care cunoaştem planul lui Dumnezeu pentru noi şi în care îl punem în practică. Dar ceea ce inima înţelege nu îşi găseşte mereu împlinire deplină şi concretă în fapte.”

Această împlinire în fapte poate veni doar în Cristos, care nu ne lasă niciodată singuri. “Drumul ne permite să ştim cine suntem, unde mergem şi ne indică spre destinaţie. Noua evanghelizare ne cere să ne exprimăm propria certitudine în credinţă, să ne găsim vieţile în Isus.” De aceea mărturiei noastre nu îi poate lipsi proclamarea speranţei, a învierii, care se opune tendinţei culturii morţii, în care lipsa lui Dumnezeu ne robeşte de perspective şi de orientarea spre viitor. “Trebuie să devenim pelerini: El, Isus, este ţinta noastră. Şi îndreptaţi spre această ţintă trebuie să ne regăsim.”

sursa:http://www.catholica.ro/2013/05/01/papa-saluta-intalnirea-miscarii-de-reinnoire-carismatica-de-la-rimini/

Publicat de misucroitor

cercetător independent, amator, politici globale, profeție biblică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: