Noul anglicanism

Biserica Anglicană îşi pregăteşte viitorii clerici pentru a face parte dintr-un nou anglicanism, ce înseamnă o biserică păgână, cu un centru creştin, informează The Telegraph.

image

Această nouă categorie de „creştini” anglicani ar fi formată din englezi care nu au fost educaţi în creştinism, dar care sunt interesaţi de spiritualitate sub alte forme.

Din cauza scăderii numărului de credincioşi, prin slaba atragere a tinerilor şi decesul celor bătrâni, anglicanii doresc să atragă mai multe categorii de credincioşi, inclusiv pe păgâni.

Păgânismul defineşte anumite tradiţii politeiste, care au fost foarte populare în Europa înainte de creştinarea continentului.

„Dacă Dumnezeu a luat formă de om prin Iisus pentru a comunica mai bine cu oamenii şi pentru a-Şi îndeplini planul, atunci şi creştinismul trebuie să devină relevant pentru toţi oamenii”, a declarat reverendul Steve Hollinghurst, cel care consiliază Biserica Anglicană în această problemă, potrivit Christian Post.

sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Din-lipsa-de-membri–Biserica-Anglicana-se-reorienteaza-spre-pagani-10805.html

Anunțuri

2 păreri la “Noul anglicanism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s