Mişcarea străjerilor

paşi spre lumină

De pe blogul „Mişcarea străjerilor” vă oferim un articol scris recent de Dr. Iosif Ţon.
Pentru a vizita acest blog sau site, apăsaţi imaginea de sus

S-a aprins focul trezirii spirituale în Romania

În anul 1974 s-a aprins un foc al trezirii spirituale la Oradea prin  Liviu Olah. Am avut privilegiul și binecuvântarea lui Dumnezeu ca, după plecarea lui Liviu Olah, să intru și eu în acea trezire, ca păstor al Bisericii Baptiste din Oradea.

Trezirea aceasta, din păcate, s-a stins cândva în anii dinainte de revoluție. Trezirea de la Oradea, deși nu s-a extins la alte Biserici din țară, a avut însă un impact benefic pentru mulți credincioși din toate părțile țării.

Când are loc o trezire spirituală, Dumnezeu toarnă belșug de putere peste adunare, oamenii își schimbă viața și Duhul lui Dumnezeu îi umple pe cei treziți cu pasiune pentru rugăciune, pentru răspândirea Evangheliei, pentru o viață sfântă.

Ca unul…

Vezi articol original 336 de cuvinte mai mult

Reclame

2 păreri la “Mişcarea străjerilor

 1. Da, o ştiam vag dar nu reţinusem numele, de acum mai mulţi ani. Din ce în ce mai mult liderii evanghelici aduc cu ortodocşii şi catolicii, venind cu chemare la duhovnici muritori şi la minuni mincinoase. Doctori, savanţi, mari intelectuali care vorbesc cu Dumnezeu… Da da… Problema lor este că se laudă că fac minuni, după tiparul popilor catolici şi ortodocşi ce mint asemeni lor, dar nu pot veni cu nici o dovadă… Şi mai e ceva, anume că Dumnezeu ne previne de faptul că după Ioan Botezătorul se va ajunge la El prin luptă. Ce vrea să însemne asta? Evident, oamenii au primit tot ce a fost de primit ca mesaj direct de la Făcător, iar de la Ioan Botezătorul, adică odată cu Hristos cad toate legăturile directe cu Dumnezeu pe care le-au avut oamenii credincioşi. La Dumnezeu se va ajunge doar prin luptă, adică prin raţiune proprie, prin lupta proprie dintre carne şi spirit a fiecărui om în parte, nu vor mai avea loc minuni şi poveţe venite de la Dumnezeu direct, căci ce a avut de spus, Dumnezeu ne-a spus: IISUS ANUNȚĂ CĂ DUPĂ IOAN BOTEZĂTORUL SE VA AJUNGE LA DUMNEZEU PRIN LUPTĂ: MATEI 11.12 / IISUS ANUNȚĂ CĂ TOȚI PROOROCII ȘI LEGEA AU FOST PÂNĂ LA IOAN BOTEZĂTORUL: MATEI 11.13. Aşadar s-a trecut la un nou nivel de luptă între bine şi rău: raţionalitatea fiecărui om în parte… Aşadar nu mai e nevoie de minuni şi vindecări miraculoase, nu mai e nevoie de alte poveţe, ci de urmarea principiilor Luminii, nu mai e nevoie să stăvileşti apele cu un cuvânt, ci este nevoie de credinţă şi comportament creştin, anume de frăţie şi dragoste între fraţi, indiferent de capacităţile lor intelectuale sau fizice, adică armonie întru diversitate: EPISCOPUL TREBUIE SĂ FIE BLÂND, PAȘNIC, NEIUBITOR DE ARGINT, NEBEȚIV, NEDEPRINS SĂ BATĂ, NEAGONISITOR DE CÂȘTIG URÂT: 1 TIMOTEI 3.3 / EPISCOPUL TREBUIE SĂ FIE OM PUR, ÎNŢELEPT, IUBITOR DE STRĂINI, DESTOINIC ÎN A ÎNVĂŢA PE ALŢII, BĂRBAT AL UNEI SINGURE FEMEI: 1 TIMOTEI 3.2 / CEL DINTÂI DINTRE OAMENI TREBUIE SĂ FIE CEL DIN URMĂ DINTRE EI, ȘI SLUJITORUL TUTUROR ACELOR OAMENI, ĂSTA E CREŞTINUL: MARCU 9.35 / PREOŢII TREBUIE SĂ PĂZEASCĂ TURMA LOR CU DRAGOSTE ŞI VOIE BUNĂ, NU CU SILNICIE, NU PENTRU CÂŞTIG URÂT, NU CA ŞI CUM AR FI STĂPÂNI, CI PRIN PROPRIUL EXEMPLU: I PETRU 5.2-3 /
  Aşadar asta e minunea creştină, nu trebuie să vorbeşti cu Forţa şi să zbori ca Yoda, nu trebuie să acoperi soarele cu vorba ta, nu trebuie să zbieri şi să mormăi pe o scenă unde apari frumos îmbrăcat şi aferat nevoie mare, ci trebuie să urmezi pildele sus-menţionate, altfel minunile şi vindecările vin de la Satan, iar cei care le fac sunt oameni ai întunericului. Oricum se fac de râs toţi aceşti indivizi, fie ei baptişti, penticostali, ortodocşi, catolici, mormoni, etc, cu toţii doctoranzi şi bubuind de inteligenţă atestată cu hârtii ştampilate de puternicii semito-masoni ai zilei din toată lumea, căci şi un copil de 10 ani îşi dă seama că ei mint. Iubiţi fraţi creştini, fiţi vicleni ca şerpii, nu vă lăsaţi manipulaţi de aceşti pui de năpârci care caută să ne abată de la principiile Luminii prin minuni şi vindecări miraculoase, mincinoase, pentru ca noi să tăcem şi să nu combatem crima, furtul, preacurvia, înşelăciunea, închinarea la asemănări din cer şi de pe pământ, la lucruri făcute de degetele omului, la muritor… NU MAI NĂDĂJDUIŢI ÎN MURITORI, CĂCI NU AU NICI O PUTERE: ISAIA 2.22. Aşadar nu în văzul lumii te lepezi de Satan şi obiceiurile-ţi malefice, ci singur, tu cu Hristos, căci Hristos este singurul învăţător şi duhovnic: NICI UNUL SĂ NU SE NUMEASCĂ DASCĂL, CĂCI DOAR HRISTOS E DASCĂLUL NOSTRU: MATEI 23.10 / ESTE UN SINGUR DUMNEZEU ȘI UN SINGUR MIJLOCITOR ÎNTRE DUMNEZEU ȘI OAMENI, ANUME OMUL ISUS HRISTOS: 1 TIMOTEI 2.5 / ADEVĂRATA RUGĂCIUNE SE FACE SINGUR, ÎN ODAIA TA: MATEI 6.6 / ADEVĂRATA RUGĂCIUNE NU CONSTĂ ÎN VORBE BOLBOROSITE ŞI NENUMĂRATE, CĂCI DUMNEZEU ŞTIE CE AI NEVOIE: MATEI 6.7-8 / RUGĂCIUNEA CREŞTINĂ ESTE UNA, ANUME TATĂL NOSTRU: MATEI 6.9-13 /

  Apreciază

 2. O temă actuală cu repercusiuni pe viitor: mișcarea carismatică în plină expansiune mondială.
  La fel interesantă și dezbaterea de la comentarii.,dintre pastorul Petrică Lascău și ceilalți parteneri de dialog.Vă provoc să le observați.
  Și mai vorbim…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s