Regionalizarea României

image

Sorin Avram

După scurta întrevedere
pe care Victor Ponta a avut-o cu Angela Merkel, premierul României a declarat că aceasta încurajează procesul de regionalizare. Referitor la intenţia Guvernului de a împărţi România în regiuni, domnul Ponta a declarat: „A fost un mesaj clar pozitiv legat de regionalizare, în sensul unei cât mai multe descentralizări, autoritate şi responsabilitate pentru nivele inferioare nivelului central”.

Însă timpul a fost prea scurt pentru ca Angela Merkel să pună întrebări pentru a afla cât mai multe lucruri despre modul cum intenţionează Guvernul să facă regionalizarea. De teamă să nu fie prins mai târziu cu minciuna, poate că domnul Ponta ar fi fost sincer şi ar fi recunoscut că regionalizarea se face în funcţie de interesele baronilor PSD care visează să ajungă voievozi. Astfel, cancelarul german ar fi aflat că cele opt regiuni ale vicepremierului PSD, Liviu Dragnea, s-au transformat în nouă regiuni, pentru că baronul de Constanţa, Radu Mazăre, nu ar fi încăput în aceeaşi regiune cu baronul de Vrancea, Marian Oprişan.

Dacă ar fi fost interesată, Angela Merkel ar fi aflat şi că regionalizarea se face fără consultarea populaţiei. Şi că sunt invitaţi să-şi dea cu părere despre acest proces numai nişte universitari tocmiţi de Liviu Dragnea şi aleşii USL din teritoriu, care nu-şi permit să aibă opinii care nu coincid cu cele ale şefilor de la centru. Dacă doamna Merkel ar fi vrut să ştie mai multe despre regionalizarea „made in Romania”, atunci domnul Ponta ar fi trebuit să recunoască faptul că, până la urmă, nu vor fi desfiinţate posturi din consiliile judeţene, pentru că astfel ar putea rămâne pe drumuri oameni pe care partidul tocmai i-a angajat. Mai mult, în capitalele de regiune se vor înfiinţa noi structuri la care vor fi angajate pilele proaspeţilor voievozi.

Cancelarul german este interesat de regionalizarea din ţara noastră, aşa cum este interesat premierul României de soarta broaştelor ţestoase gigant din Insulele Galapagos. Însă Victor Ponta a ţinut să spună că a vorbit cu Angela Merkel despre regionalizare pentru a crea impresia că Germania vrea o reîmpărţire administrativ-teritorială a României. Şi că aceasta trebuie neapărat făcută, indiferent cum, dacă România nu vrea să supere din nou Germania.
sursa: http://www.cotidianul.ro/angela-merkel-victor-ponta-si-regionalizarea-romaniei-215590/

Anunțuri

2 păreri la “Regionalizarea României

  1. Eu nu prea cred ca regionalizarea ar avea ca scop final voievodizarea baronilor locali uslasi. Voievodizarea este doar o etapa intermediara. Probabil ca cei ce lucreaza la ea nu realizeaza acest lucru. Am ajuns la concluzia ca regionalizarea nu are ca scop final voievodizarea baronilor uslasi ci sfartecarea tarii. Argumentul mi l-a dat perspectiva ca sa apara o noua regiune, Dobrogea pentru ca chipurile nu s-ar intelege Mazare cu Oprisan. De fapt se vrea „indepentizarea” Dobrogei pentru ca ulterior aceasta sa-si asume un rol din ce in ce mai independent, bani vor veni pentru Mazare ca sa influienteze electoratul si acest electorat pentru u8n trai mai bun va vota intr-o veselie alipirea la Bulgaria, visul acesteia de milenii. Nu credeti pe romani ca-si vor intoarce fata spre Bulgaria si Sofia ? Amintiti-va inainte de 1989 cum toti romanii din Muntenia si Dobrogea isi indreptau antenele TV spre Bulgaria si cu cat foc invatau ei bulgareste ca sa inteleaga filmele bulgaresti.
    Si situatia va fi similara si in alte regiuni ale tarii : Banat, Crisana, Ardeal, Maramures, Moldova.
    Doamne, ocroteste-i pe romani !
    Nu va mai grabiti sa votati la referendumuri ! Ca sa rada de noi ca ne-am facut-o cu mana noastra !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s