Mug. Isărescu se prezintă la reuniunea Bilderberg

image

Joi a început în Marea Britanie cea de-a 61-a reuniune a Grupului Bilderberg, un bastion formidabil de putere şi influenţă înconjurat de secrete şi teorii ale conspiraţiei din care fac parte conducătorii celor mai mari bănci şi companii din lume precum Goldman Sachs, Barclays şi BP, lideri de state, politicieni şi şefi de bănci centrale. Unul dintre ei este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Reuniunea anuală, care va ţine până pe 9 iunie, are aproximativ 140 de invitaţi care vor discuta despre problemele curente. Ariile de interes de anul acesta includ naţionalismul şi populismul, problemele Africii, războiul cibernetic şi politicile UE. Discuţiile sunt informale şi de aceea sunt adesea înconjurate de o aură de mister. Ele sunt văzute ca oportunitatea supremă de „socia‐lizare“ fără obligaţii între liderii lumii politice, economice şi financiare. Dintre invitaţi, două treimi vin din Europa, iar restul din America de Nord, scrie CNBC. „Datorită naturii private a conferinţei, participanţii nu sunt legaţi de nicio convenţie oficială sau de poziţi dinainte stabilite. De aceea, ei pot asculta în linişte, reflecta şi trage concluzii. Nu există o agendă fixă, nu se propune nicio concluzie, nu se votează şi nu sunt emise comunicate“, se arată pe pagina de internet a grupului.

Unii critici spun că grupul Bilderberg este o conspiraţie capitalistă, iar alţii că are ca scop crearea unei economii mondiale planificate. Parlamentarul britanic Michael Meacher a descris Bilderberg ca fiind „o clică antiguvernamentală de lideri ai capitalismului de piaţă occidental care se adună în secret pentru a-şi menţine propria putere şi influenţă departe de ochii lumii“. Grupul a fost fondat în anii ’50 de magnatul american David Rockefeller şi familia de bancheri Rothschild.

Preşedintele Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon, a susţinut în 2011 la BNR o conferinţă pe tema „Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane“. (sursa: zf.ro)

Eric Schmidt, Google şi Jeff Bezos, Amazon, chemaţi la reuniunea grupului Bilderberg de la Londra

Şi cum ar fi putut să lipsească? Google şi Amazon, dar în special Google, sunt stăpâne pe un teritoriu practic infinit, călcat de aproape jumătate din populaţia globului, şi cu reacţii imprevizibile. „Nimeni nu ştie exact cum funcţionează internetul”, spunea chiar Schmidt. Fireşte, când ai atâta putere printre megabiţi grupurile aparent fantomă ale puterii globale, precum Bilderberg, se uită la tine, te bagă în seamă.

Întâlnirea mai marilor lumii, printre care s-a strecurat şi Mugur Isărescu al nostru, a început ieri în Marea Britanie şi este cea de-a 61-a reuniune a grupului Bilderberg, pe care unii îl văd ca pe un think tank de mare putere, dar descrierea nu prea se potriveşte, e prea nevinovată. În fapt, Bilderberg este un centru de putere, care a ştiut să se înconjoare în ceaţa teoriei conspiraţiei, astfel încât să tulbure orice clarificare a apelor în ceea ce îi priveşte.

Iniţiat în 1954, grupul a fost iniţial un bastion ale americanismului în Europa, apărut pe fondul creşterii sentimentelor antiamericane din Occident, unde nume grele precum Jean Paul Sartre îşi afişau deschis admiraţia pentru URSS-ul lui Stalin, chiar dacă în cele din urmă şi-a retractat susţinerea. Brandul vine de la hotelul Bilderberg din Oosterbeek, Olanda, unde s-a ţinut prima reuniune.

Până la urmă este un bastion al puterii occidentale asupra lumii, din care fac parte conducătorii celor mai mari bănci şi companii precum Goldman Sachs, Barclays şi BP, lideri de state, politicieni şi şefi de bănci centrale. Niciun centru de putere nu lipseşte de acolo, aşa că apariţia lui Schmidt e firească, ba chiar e de mirare că nu l-au chemat mai devreme, dat fiind monopolul asupra internetului pe care Google dacă nu-l deţine complet, ei bine nici prea departe nu e.

Reuniunea din 2013 va avea în centru – bineînţeles pe comunicările oficiale, nimeni nu ştie de fapt ce se va discuta, mai ales că discuţiile sunt libere –naţionalismul şi populismul, Africa, războiul cibernetic şi politicile Uniunii Europene.

Invitaţii provin exclusiv din America de Nord şi Europa, celelalte zone sunt ţinute la distanţă şi va fi o premieră apariţia la vreuna dintre întâlnirile viitoare a unor reprezentanţi ai Chinei sau Japoniei, chiar dacă şi acolo activează giganţi.

La prima vedere, Bilderberg pare o adunătură de bătrânei care beau fiecare ce pot şi ce le permite sănătatea şi discută despre diverse, un fel de club pentru puternicii lumii, în cadrul căruia curg doar bârfe şi poveşti, nu se fac strategii, nu se dau soluţii şi nici nu se trag concluzii. Cel puţin aşa susţin oficial reprezentanţii grupului. Realitatea curată, însă, n-o ştiu decât ei şi multe s-ar putea scoate de acolo, dacă vreodata vreun străin ar putea pătrunde.

Anul acesta, alături de Eric Schmidt şi Bezos, printre invitaţi se mai numără şi Henry Kissinger, premierul olandez Mark Rutte, Timothy Geithner, fost secretar de stat al SUA, şi, în fine, fostul premier italian Mario Monti. Evident, pentru ca piaţa conspiraţionistă să nu rămână nepopulată, alături de Bilderberg, un alt subiect de anchete jurnalistice sau mai puţin jurnalistice este şi Comisia Trilaterală, instituţie care are cam aceleaşi caracteristici cu Bilderberg, cu diferenţa că întemeietorul său, David Rockefeller, s-a gândit în 1973, când i-a pus bazele, că nu doar SUA şi Europa trebuie să fie reprezentate, ci şi Japonia.

SURSA:
http://gandeste.org/general/mugur-isarescu-la-startul-celei-de-a-61-a-reuniuni-a-grupului-bilderberg-2/29475

Reclame

5 păreri la “Mug. Isărescu se prezintă la reuniunea Bilderberg

 1. Nu cred ca au nevoie de Biblii. Sunt convins ca toti sunt botezati. Nu cred ca au intrat acolo ateii ca sa aiba nevoie de Biblii. Chiar daca sunt atei printre ei, sunt sigur ca sunt falsi atei. Parerea mea. S-ar putea sa fie eronata.

  Apreciază

 2. Bună observația cu „strecuratul”,sau ce-o fi vrut să zică.Culmea ,chiar ei (bilderbergării) declară că ar fi un club de bârfe și povești,unde nu se votează sau se iau decizii.Sunt aserviți și ei la rândul lor.

  După cortina de fum,se fac propunerile serioase ..redactate pe hârtie adevărată(’18 pagini’) !

  Apreciază

  • Si eu sunt convins ca Bilderbergul este doar un paravan. Dintre cei prezenti acolo se aleg cei care orchestreaza lumea, la alte ordine.
   suntem prea mici sa stim si prea marunti ca sa ne imaginam. Eu nu-mi pierd timpul cu astfel de probleme. Nici nu mai am cand. Trebuie sa ai si minte pentru asa ceva si eu nu am, recunosc. N-as fi bun nici de paznic la ei la intrare pentru ca ar trebui sa-i cunosc pe toti si memoria nu ma mai ajuta de mult timp.

   Apreciază

   • Problema de memorie s-ar putea să o considere în avantajul lor.Uneori ,.. ei consideră ,că nu e bine să se știe prea multe despre ei.
    Ar fi bine să avem pe cineva acolo la poartă,să le strecurăm niște Biblii.Poate își scapă sufletele,pocăindu-se!

    Apreciază

 3. M-as mira daca-i adevarat ca : Întâlnirea mai marilor lumii, printre care s-a strecurat şi Mugur Isărescu al nostru,.
  M-as mira pentru ca nu vad cum s-ar fi strecurat un român. Mugur Isarescu a fost invitat, fara indoiala. De altfel el este singuraul care a ramas pe cai mari in Romania fiind guvernator de 25 de ani, plus Ion Iliescu care nu a cedat nici Domnia Sa, sub nicio forma, franele FSN/PSD/USL-ului tot in ultimii 25 de ani(basca cele 3 mandate prezidentiale).
  .Neamul nostru romanesc este prea prapadit si amarat ca sa se mai gandeasca la teoriile conspiratiei ce aureoleaza Bilderbergul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s