Robert Letham – Sub privirea Apusului

image

Persona

Sub privirea Apusului

Tocmai am primit un exemplar al cartii lui Robert Letham, Sub privirea Apusului. O perspectiva reformata asupra ortodoxiei rasaritene, publicata de Editura Faclia din Oradea, specializata in literatura teologica de inspiratie reformata.

Lucrarea reprezinta traducerea cartii Through Western Eyes. Eastern Orthodoxy: A Reformed Perspective. Asa cum reiese de aici, prima observatie care se cere facuta este lipsa de inspiratie a titlului. ‘Through’ in limba engleza inseamna ‘prin’, NU ‘sub’. Dincolo de asta, n-am avut inca vreme sa evaluez calitatea traducerii. Vom vedea.

Aceasta este a treia traducere aparuta in limba romana pe tema relatiei intre evanghelism si ortodoxie. Prima, cu un titlu asemanator celei de mai sus, este cartea lui Donald Fairbairn, Ortodoxia rasariteana din perspectiva occidentala, aparuta mai intii in 2005 la Multimedia, Arad si republicata de Faclia in 2013. A doua este Ortodoxie si evanghelism: Trei perspective, de Bradley Nassif et al, publicata de…

Vezi articol original 517 cuvinte mai mult

Anunțuri

O părere la “Robert Letham – Sub privirea Apusului

  1. CITAT : “ Totuşi, această ignoranţă începe să se atenueze. Ortodoxia răsăriteană este tot mai populară în lumea anglo-saxonă. Ea transmite un sentiment de mister, de continuitate cu trecutul, de închinare plină de demnitate într-o vreme când protestantismul evanghelic este tot mai ieftinit şi banalizat. “

    Comentariul meu:

    Protestantismul evanghelic se caracterizează prin despărțirea de trecutul cu idolatria păgână a Romei. Nu umblă cu ” mistere”,ci cu Adevărul revelat în Cuvânt:Sola Scriptura. Protestantismul evanghelic îsi fundamentează relația cu Dumnezeu pe principiul:” Cel neprihănit va trăi prin credință “. Credința îl onorează pe Cel Prea Inalt. De aceea, protestantismul nu are cum să fie” ieftin și banal”.Dimpotrivă! Trebuie prețuit!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s