GHEORGHE Buzatu -in memoriam

Non omnis moriar!

Să stăpânim durerea…

Și să mulțumim Domnului că printre noi, nevolnici și păcătoși cum suntem, a fost să se nască un Gheorghe Buzatu, căci altul nu s-ar fi găsit să facă tot ce a făcut, ce a scris, ce a vorbit de la catedră marele istoric!

O spusă cu care ne-am obișnuit, mereu repetată, susține că nimeni nu este de neînlocuit!

Iată că vorba asta nu i se potrivește lui GHEORGHE BUZATU. Istoricului și om al Cetății care a fost Gheorghe Buzatu. Cine dintre colegii săi de generație sau mai tineri ar fi scris, gândit sau spus tot ce a spus, a scris, a documentat fără hodină marele istoric?! Și ce ne-am face noi, românii, fără tot ce a scris domnul profesor Gheorghe Buzatu?

Niciodată până în zilele noastre, de când există istorici români și istoriografie românească, nu s-a mai întâmplat cu vreunul dintre istoricii noștri să se înalțe atât de sus față de confrații săi, față de colegii săi. Nu cu un cap deasupra tuturor, ci cu întreaga sa statură, adică cu întreaga sa operă, mii și mii de români îl pun pe domnul Gheorghe Buzatu deasupra tuturor colegilor săi de generație sau mai tineri…

Este vorba de generația istoricilor români care, cu toții, au dat bir cu fugiții în fața …istoriei! Au făcut de rușine și de ocară nobila misiune a cronicarului! Mai presus de adevărul istoric și de nevoile Neamului au pus măruntele lor interese, de familie sau de individ, ambiția căpătuielii, a dobândirii de onoruri academice… Și au tăcut acești istorici când fala Neamului nostru, eroii cei mai eroi, au fost tăvăliți în noroiul minciunii, al denigrării pătimașe, al diversiunii anti-românești din care face parte și minciuna, ascunderea adevărului despre cei ce ne-au precedat… Despre cei din care ne tragem, despre părinții și părinții părinților noștri…

Dumnezeu știe cu câți talanți și-a negociat fiecare academic vînzarea sufletului!…

Noi știm bine doar atât: că dacă nu era Gheorghe Buzatu, minciuna și-ar fi făcut de cap nestingherită și și-ar fi atins bicisnica țintă!

Să stapânim durerea că pleacă dintre noi cel care era cel mai bun…

Și să ne bucurăm că Domnul Dumnezeul părinților noștri nu ne lasă singuri și fără apărare dinaintea minciunii instituționalizate, a minciunii devenită profesie onorată și răsplătită de toate academiile și guvernările!

Căci Gheorghe Buzatu, ca un adevărat Învățător, a strâns în jurul său o mână de oameni dăruiți puternic, fără șovăială, cauzei Adevărului!

Non omnis moriar!, o poate spune cu toată încredințarea Gheorghe Buzatu, cu gândul la cărțile pe care le-a scris, dar și la colegii săi mai tineri, pe care i-a păstorit până în ultima clipă a vieții sale, lăsându-le clar ce mai au de făcut pentru Țară și Adevăr!

Și să-i mulțumim încă o dată Domnului că între Adevărul istoric și Cauza Neamului nostru românesc, nu există nicio contradicție, nicio adversitate!…

Gheorghe Buzatu pleacă dintre noi împăcat că a slujit cu credință și Neamul, și Adevărul!

Iar noi, pentru același motiv, să-i mulțumim Domnului că iată, din nou, la ceas de cumpănă, se nasc în Moldova astfel de oameni, ca GHEORGHE BUZATU.

Sit tibi terra levis, magistre, în înaltul cerului, alături de eroii neamului printre care de azi înainte te numeri și tu, robul lui Dumnezeu și al Neamului românesc, profesorul nostru al tuturor, Gheorghe Buzatu.

21 mai 2013, București

Asociația Foștilor Parlamentari din România

Anunțuri

8 păreri la “GHEORGHE Buzatu -in memoriam

 1. Unii zic despre prof. Buzatu ca ar fi antisemit, antisemitismul fiind plaga milenara a romanilor(dupa cum reiese din cartile lui Tesu Solomovici). Nici nu stii ce sa mai crezi si pe cine sa mai crezi. Mai bine nu ma bag in astfel de discutii.

  Apreciază

 2. Dumnezeu să-l odihnească. Mare păcat că astfel de oameni nu se organizează într-un partid al incoruptibililor care să lupte în mod civilizat, onest, inteligent pentru promovarea unităţii social-morale a românilor, pentru dreptate socială, pentru identitatea de român care este pe faţă furată de clasa politică semito-masonă din ultimii 23 de ani, ce a dat lege prin trădători ca Băsescu, Iliescu, Roman prin care pretind în mod samavolnic că ţiganii ar fi rromâni şi că ar vorbi rromâna, când se ştie fără dubiu că ei vin din India, vorbesc un dialect indian din Punjab, şi sunt indieni 100%. Nici măcar identitatea nu ne-o mai respectă actuala clasa semito-masonă din fruntea statului român, darămite restul drepturilor. Avem cele mai mici salarii din UE şi preţuri ca-n Germania, iar politrucii ne spun la teveu că bine că nu suntem ca grecii care au salariul minim de 2000 lei, cam cât au savanţii noştri de top din institutele de cercetare pe care Voiculescu şi gaşca de bolşevici le-au închis, făcându-ne în contrapartidă cel mai mare steag din lume, doar doar or păcăli românii…

  Apreciază

  • ..bine ai venit,Cristi!
   Am văzut și celelalte comentarii ale tale..în curînd,voi scrie și eu.
   E adevărat Cristi,România trece printr-o strîmtorare pe mai multe planuri,
   dar..
   trebuie ținut cont și de contextul internațional( natura tuturor evenimentelor..ne arată că nu se mai ține cont de independența unei națiuni și peste tot..politicienii nu mai au interese naționaliste).
   Totuși noi…
   ..nu trebuie să ne zbatem ca în mîl..mai tare ne scufundăm.Poate.
   Dumnezeu este șansa fiecărei națiuni!

   Apreciază

   • Trebuie demascată hidra satanică. Sodoma şi Gomora au devenit căpeteniile planetei, dar cumva nordicii reuşesc să trăiască civilizat şi cât de cât omeneşte, spre deosebire de restul lumii. Este evident că moştenirea creştină autentică, urmarea în masă doar a Bibliei Creştine le dă puterea de a râmâne uniţi şi cinstiţi la nivelul obişnuit al vieţii cotidiene, deşi la n ivelul de conducere superioară, regală şi parlamentară au drept stăpâni tot semito-masonii. Apocalipsa a început încă de la căderea celor 7 cetăţi, iar pilda căderii acestora şi a promisiunilor date lor de către Hristos trebuie să ne fie ghid. Cei cinstiţi, drepţi, credincioşi, adevăraţii creştini vor fi ostracizaţi în cel mai fericit caz, vor fi chiar ucişi prin otrăvire spirituală şi biologică. Nu mai vorbeşte nimeni de faptul că suntem primul popor din lume otrăvit zilnic cu initium, popii ortodoxo-catolici se bat pe burtă cu politrucii vânzători de neam şi ţară care ne otrăvesc prin decret guvernamental, şi într-o satanică horă ecumenist-masonică se dau patrioţi şi incită la ură de rasă şi religioasă împotriva creştinilor evanghelici prin capii legionari şi ai tuturor formaţiunilor politice. E o nebunie generală. Va fi mare durere; deja este un calvar naţional în România, iar preoţii lui Satan îşi fac din banii furaţi de la poporul român cea mai mare catedrală masonică din lume, în vreme ce patrioţii de mucava, legionari, prm-işti şi compania se gudură ca nişte căţei în călduri pe lângă satrapii şi şefii lor semito-masoni din fruntea BOR, cerându-ne prin mesaje subliminale să ne întoarcem pe tarlale şi să muncim ca pe vremea străbunilor noştri, la jug de boi şi picioare desculţe, în zdrenţe şi timoraţi ca-n Evul Mediu, cu popii drept stăpâni în faţa cărora trebuie să ne gudurăm ca nişte viermi mizerabil în vreme ce ei ne rad spitalele, şcolile, fabricile de pe suprafaţa pământului. Pe zi ce trece, viaţa pe Pământ devine un infern nemascat ca până acum, o Sodoma şi Gomora mondială, cu slujitorii lui Satan având putere asupra întregii planete, iar cel mai afectat popor din Uniunea Europeană este poporul român, gonit de chiar trădătoru Băsescu din România, în direct la tv. Cu Dumnezeu înainte!

    Apreciază

  • Draga Cristi,
   Inca mai existi ? Ca la cate scrii eram sigur ca te-au lichidat astia. Daca ai scapat pana acum, bravo tie. Inseamna ca nu esti un pericol iminent pentru ei.
   Sa-ti spun drept, ai in mare parte dreptate. Dar cum sa faci sa trezesti neamul romanesc din somnul cel de moarte in care-l adancira barbarii de dusmani ? Daca nici imnul nu l-a trezit inca, ba parca a fost mai mult un somnifer.
   Tu crezi ca religia a ingropat neamul romanesc. Si eu cred la fel. Dar nu exista solutii. Adevaratul dezastru pentru neamul romanesc nu a fost in 44 ci in 89. Parerea mea sincera este ca nu mai avem nicio sansa de salvare. Ne-au bagat prea adanc in Kkt pentru a mai reusi sa iesim de acolo. Imi pare rau de eforturile tale si cred ca ele se duc in neant. Poate ca daca ai avea propriul blog sau site, ar fi mai de folos. Bafta !

   Apreciază

   • Dragă Aurel,
    Îţi mulţumesc pentru aprecieri, deşi îmi dai o importanţă prea mare… După cum cred c-ai observat, sunt deja cenzurat pe site-ul lui Ion Coja, un evident pion al masonului cu pretenţii blasfemice de sfinţenie, Daniel, care pion nu se sfieşte să spună că Biblia nu este suficientă şi că Zamolxus este dreapta credinţă, împingându-ne către erezie, închinare la morţi, la idoli muţi, la lucruri făcute de om… Nu vrea să accepte adevărul… Pe oameni gen Traian Ioan care spune că Hristos e un jidan împuţit, îi acceptă şi nici nu-i blamează, în vreme ce pe mine mă atacă murdar şi cu dispreţ pentru că vin cu citate din Biblie care demască fără echivoc faptul că ortodoxia este o erezie, alături de celălalt cult semito-imperial, catolicismul… Coja-mi spune că sunt eretic pentru că scriu ca catolicii Isus cu un „I”, iar el se făleşte că a fost primit de şeful catolicilor, Papa de la Roma, care scrie Isus tot cu un „I”. Cum vine asta, să spui unui om că este eretic pentru că scrie un cuvânt în mod identic cu felul în care-l scrie idolul tău?! Astea-s mesaje prin care oamenii sunt în mod intenţionat educaţi să fie iraţionali, căci numai prin iraţionalitate poţi manipula oamenii, omul, căci dacă impui drept legi imuabile principiiile să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu furi, să nu înşeli pe nimeni, prima şi a doua poruncă, toate cele 10 porunci, iar cei care le încalcă să fie pedepsiţi exemplar, atunci oamenii nu mai pot fi manipulaţi. E atât de evident acest lucru. Altfel, ce să zic, pur şi simplu scriu ce scriu pentru că aşa simt, percep, raţionez, pentru că ştiu că tocmai din cauza ereziei ortodoxe şi catolice poporul român dispare şi este asuprit de semito-masoni, căci Biblia însăşi ne previne: SĂ NU FIE NIMENI CARE SĂ-ȘI TREACĂ FIUL SAU FIICA PRIN FOC, CA JERTFE LUI MOLOH, NIMENI CARE SĂ GHICEASCĂ, NICI UN CITITOR ÎN STELE, NICI UN VESTITOR AL VIITORULUI, NICI UN VRĂJITOR, NICI UN DESCÂNTĂTOR, NIMENI CARE SĂ ÎNTREBE PE CEI CARE CHEAMĂ DUHURILE SAU DAU CU GHIOCUL, NIMENI CARE SĂ ÎNTREBE PE MORȚI, CĂCI ORICINE FACE ACESTE LUCRURI ESTE O URÂCIUNE ÎNAINTEA DOMNULUI, IAR DIN PRICINA ASTA IZGONEȘTE DOMNUL NEAMURILE DINAINTEA EVREILOR: DEUTERONOM 18.10-12. Noi românii chemăm zilnic ajutorul morţilor în bisericile noastre ortodoxe, la marile noastre sărbători şi praznice ortodoxe sau catolice, şi astfel Dumnezeu ne loveşte, iar noi suntem plini de duhuri necurate, satanice care ne aduc dezbinare şi extincţie. Dumnezeu ne spune CLAR asta: ATINGEREA MORŢILOR ADUCE DUHURI NECURATE 7 ZILE: NUMERI 19.11 / DACĂ CINEVA MOARE ÎNTR-O CASĂ, ACEA CASĂ CU TOT CE ESTE ÎN EA, PLUS CEI CE INTRĂ ÎN ACEA CASĂ SUNT NECURAŢI 7 ZILE: NUMERI 19.14 / SĂ NU VĂ DUCEŢI LA CEI CE CHEAMĂ DUHURILE MORŢILOR, NICI LA VRĂJITORI: SĂ NU-I ÎNTREBAŢI, CA SĂ NU VĂ SPURCAŢI CU EI. EU SUNT DOMNUL DUMNEZEUL VOSTRU: LEVITICUL 19:31 /
    Şi apoi, dacă în vremea de vârf a terorii catolico-ortodoxe s-au găsit un Hus, Luther, Calvin, Tyndale, haiducii şi răspopiţii noştri care să demaşte sistemul sclavagist ascuns sub denumirea de ortodoxie sau catolicism regal, măcar atâta putem şi noi, să ne scriem gândurile pe nişte site-uri în mare parte izolate şi nu prea cunoscute… Sunt convins că dacă pe nişte posturi gen Speranţa TV, etc s-ar aborda deschis problema moral-religioasă a poporului român, aşa cum au făcut-o nemţii la 1500, ne-am îndrepta. De la religie, de la biserică vine dezastrul nostru naţional, şi evident vom dispărea aidoma atâtor popoare necredincioase de-a lungul istoriei, cel mai recent caz fiind al amerindienilor păgâni; urmează mare parte din africanii păgâni, iar în Europa este clar că românii sunt poporul cel mai predispus dispariţiei fizice, cel mai oropsit, trădat de chiar biserica ortodoxă şi aşa-zisa extremă naţionalistă în frunte cu Becali, Vadim, Dan Diaconescu, etc… Este incredibil cum numai vilele de protocol ale politrucilor din România au înghiţit 500 milioane de euro în 3 ani, iar pentru Oltchim nu sunt 50 de milioane euro pentru retehnologizare şi lobby, cum şcolile, institutele de cercetări şi fabricile noastre sunt în masă rase de pe suprafaţa pământului iar trădătorul care a dat lege prin care minte că indienii sunt români, ne spune în direct la teveu să plecăm din ţară fără ca nimeni din Parlament să-l destituie pentru asta, în vreme ce şefului său, masonul Daniel, îi dă 500 de milioane de euro să-şi facă palat; al neamului cică, ca şi Casa Poporului care e a oricui, mai puţin a poporului român. Dumnezeu să ne lumineze!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s